ΠΡΕΒΕΖΑ: Η Κυανή Ακτή ανήκει στους πολίτες!

Αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα της σημερινής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στην Κυανή Ακτή.
Πολίτες, εκπρόσωποι φορέων και πολιτευτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στην στο χώρο που πραγματοποιούνται τα έργα και συγκεκριμένα στον ποδηλατόδρομο δίπλα από το κολυμβητήριο για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με την συνέχισή τους, έπειτα και από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αναστολή. Οι μπουλντόζες δούλευαν μέχρι και σήμερα το πρωί και σταμάτησαν μετά την παρουσία των πολιτών. Αυτό εξόργισε ακόμα περισσότερο τους πολίτες αφού παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως φάνηκε δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα . . .

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης υπήρξε και ένα μικροεπεισόδιο, συγκεκριμένα κάποιος περαστικός φώναζε υπέρ των έργων που έχουν εξοργίσει όλους τους πολίτες, με αποτέλεσμα ένας διαδηλωτής να χάσει τον έλεγχο και να τον σπρώξει ,χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσει. Από την πλευρά του Δήμου λάβαμε μόλις σήμερα και μετά την συγκέντρωση επίσημη ανακοίνωση στην οποία μας ενημερώνει πως 2 ημέρες μετά ( αρκετό διάστημα, που να μην ήταν και επείγον . . .) απέστειλε προς τον πρόεδρο του  ΕΟΤ  κ.Πάλλη και τον υπεύθυνο  Τεχνικών υπηρεσιών της ίδιας υπηρεσίας κ.Καραντζή   το με  υπ. αριθμ.πρωτ. 7782/12-3-2014 έγγραφο που αναφέρει τα εξής:                        
«Σε συνέχεια σχετικών εγγράφων μας και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με εσάς, σας γνωρίζουμε ότι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις  10/3/2014, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων της πόλης, οι οποίοι εξέφρασαν έντονες αντιρρήσεις και διαμαρτυρίες για το έργο της ανάπλασης.
Μετά από διαδικασία η οποία διήρκεσε πλέον των τριών ωρών,το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε , να ζητήσει από εσάς, την αναστολή των εργασιών, στο έργο της  ανάπλασης της Κυανής Ακτής, έως την επίσκεψη κλιμακίου της υπηρεσίας σας, με το οποίο, θα διευθετηθούν τα ζητήματα τα οποία έχουν προκύψει.»
Επίσης υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Πρέβεζας κ.Χρήστου Μπαϊλη με τις αρμόδιες υπηρεσίες  του ΕΟΤ   ενώ την Δευτέρα ο ανάδοχος του έργου έχει κληθεί στην Αθήνα προκειμένου να συζητηθούν μαζί του τα ζητήματα που έχουν προκύψει.
Εν τω μεταξύ την   Παρασκευή  14-3-2014 έχει οριστεί από τον αντιδήμαρχο  κ.Δημήτρη Κατσιπανέλη, συνεδρίαση  της επιτροπής που ορίστηκε  στο Δημοτικό Συμβούλιο   προκειμένου να  διαμορφωθούν οι τελικές προτάσεις για την τροποποίηση της μελέτης..


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αντιδρούν οι Κοινότητες του Δήμου Πρέβεζας για την κατάργηση του τρόπου εκλογής των Προέδρων

21/01/2021, 9:53 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ: « Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (πρώην LEADER). »

21/01/2021, 8:50 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Στις 10 Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στο Κ.Υ Φιλιππιάδας

20/01/2021, 2:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πως θα λειτουργούν τα γήπεδα τένις, τα γήπεδα Αμπαλί και το Δημοτικό Στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα”

20/01/2021, 2:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας : Μόλις ένα και μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο σε όλο το Νομό

20/01/2021, 12:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η επιχείρηση Konstas Hardware αναζητά υπεύθυνο διαχείρισης e-shop

20/01/2021, 12:40 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites