”Θα ζητήσουμε και λαϊκή αγορά και αγροτική αγορά για να δουν μερικοί πόσα απίδια χωράει ο σάκος…”

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας κ Λεωνίδας Ραβανός ήταν καλεσμένος στο πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 95,1 με τον Μιχάλη Μίχο.

Ο κ Ραβανός αναφέρθηκε αρχικά στο τετραήμερο 30 Ιανουαρίου-2 Φεβρουαρίου 2014 όπου πραγματοποιήθηκε η  25η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων Εξοπλισμού και Εφοδίων, η γνωστή AGROTICA στην οποία συμμετείχε η ΕΝΑ Πρέβεζας.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 25η Διεθνή Έκθεση επισήμανε επισήμανε μεταξύ άλλων πως στρατηγική επιλογή του Υπουργείου είναι η στροφή προς μία γεωργία ποιότητας και όχι χαμηλού κόστους, με πιστοποίηση στις διαδικασίες της, αλλά και στα παραγόμενα προϊόντα της, ενώ επισκέφτηκε και την Αγορά Αγροτών που λειτούργησε για πρώτη φορά μέσα στην AGROTICA με την πρωτοβουλία της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας και τη συμμετοχή και των ΕΝΑ Λακωνίας, Χαλκιδικής και Σερρών.
Όπως είχε προαναγγείλει ο Πρόεδρος της ΕΝΑ Ν. Πρέβεζας κ. Λεωνίδας Ραβανός, στους εξωτερικούς χώρους της έκθεσης στήθηκαν τέσσερα περίπτερα όπου το κοινό και οι αγρότες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, έστω και πιλοτικά αυτόν τον νέο θεσμό.

Ο κ Ραβανός μίλησε και για όσα συνέβησαν στην Αγροτική Αγορά Πρέβεζας το Σάββατο.
Ο πρόεδρος της ΕΝΑ τόνισε ότι 2-3 επαγγελματίες θεωρούν από την αγροτική αγορά θίγονται τα συμφέροντά τους και παρόλο που η αγροτική αγορά έχει πλέον θεσπιστεί, θεωρούν ότι η πώληση αγροτικών προϊόντων είναι δικό τους μονοπώλιο.

“Θα βάλουμε όρους και κανόνες στην αγορά μας” ανάφερε ο κ Ραβανός, “Αν δε θελήσουν να καταλάβουν, θα ζητήσουμε λαϊκή 6 φορές την εβδομάδα και 1 φορά την αγροτική αγορά… Για να καταλάβουν κάποιοι ότι και οι αγρότες έχουν δικαίωμα να πουλάν αγροτικά προϊόντα” “Αντί να κυνηγούν τους αγρότες, ας κυνηγήσουν και τις πολυεθνικές…” συμπλήρωσε.

Σε έντονο ύφος και με φανερή ένταση ο κ Ραβανός ανάφερε “Ας μην κοιτάμε μόνο την αγροτική αγορά, ας δούμε και τα καταστήματα… ας κοιτάξουμε τα ωράρια, Δευτέρα απόγευμα γιατί τα μανάβικα είναι ανοιχτά στην Πρέβεζα; Επιτρέπεται από το ωράριο; Θέλετε να μιλήσουμε για την κατάληψη χώρου από τα μανάβικα; Τα έχουμε ελέγξει όλα αυτά και ασχολούμαστε με τους αγρότες;”

Ακούστε το απόσπασμα:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

21/07/2019, 10:18 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των θανάτων από την γρίπη στην Ελλάδα – “Καμπανάκι κινδύνου” από τους λοιμωξιολόγους

07/02/2019, 1:34 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκαναν κατάληψη για να διώξουν συμμαθητή τους

04/02/2019, 4:43 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites