ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
70 γρμ. κακάο
250 γρμ. βραστό νερό
140 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
440 γρμ. ζάχαρη
3 αυγά
2 βανίλιες
260 γρμ. ξυνόγαλο ( Ή ενα γιαούρτι 200 γρμ. αραιωμένο με 60 γρμ. νερό )
250 γρμ. αλεύρι
1 1/2 κ.γ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 βανιλια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ=1 ποτήρι απλό σιρόπι εμπλουτισμενο με με 1 κουταλιά λικέρ αρεσκείας σας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ: 225γρμ. άχνη ,55γρμ. βούτυρο ,60γρμ. κακάο ,125γρμ. κρέμα γάλακτος 35% 2 βανίλιες η μπορειτε να κανετε μία δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής η σαντιγύ χτυπημένη με μερέντα η 1 ερμόλ χτυπημένο με ζαχαρούχο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1 συσκευασία Γκαρνί σοκολάτα χτυπημένο με 200 γραμ.κρέμα γάλακτος η γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ρίχνουμε πρώτα σ’ένα μπολ το βραστό νερό και το κακάο, ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Αυτό το κάνουμε γιατί με το ζεστό νερό διαλύεται καλύτερα το κακάο. Ρίχνουμε το βούτυρο και την ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα κτυπάμε πάρα πολύ καλά, μέχρι να ασπρίσει το βούτυρο, προσθέτουμε ένα -ενα τα αυγά, προσέχοντας να εχει απορροφήσει το ενα για να ρίξουμε το άλλο. Προσθέτουμε τις βανίλιες, και σιγά-σιγά το ξυνόγαλο και το διαλυμένο κακάο. Ανακατεύουμε καλά.Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, την σόδα και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε το μείγμα πάρα πολύ καλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε δύο ταψάκια ( είναι βασικό, μην το κάνετε σε ενα ) 28 εκ. αφού προηγουμένως τα εχουμε βουτυρώσει πολύ καλά και εχουμε στρώσει λαδόκολλα στον πάτο του ταψιού. Αυτό βοηθάει να βγάλουμε τα παντεσπάνια απο τα ταψάκια μας. Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180′ για 35-40′.Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.
Φτιάχνουμε την γέμιση. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την άχνη, το κακάο, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τα κτυπάμε καλά, προσθέτουμε τις βανίλιες και τέλος την κρέμα γάλακτος.Φτιάχνουμε μια γκανάς, ή βουτυρόκρεμα αν θέλετε αλλιώτικη μέν αλλά πολύ γευστική. Στρώνουμε μια γερή δόση στο ενα σιροπιασμένο ελαφρα παντεσπάνι και πάνω τοποθετούμε το δεύτερο ελαφρα σιροπιασμένο παντεσπάνι.
Με την επικάλυψη στολίζουμε την τούρτα μας όπως μας αρέσει βαζοντας την σε κορνέ η απλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής,γαρνίρουμε αν θελουμε με κερασάκια η με τρούφα η οτι αλλο σας αρέσει.
Μυστικά
είναι καλύτερα να την βάλετε σε δύο ταψάκια μιας χρήσης ή αν δεν εχετε 2 ψήστε την πρώτη την βγάζετε και βάζετε την επόμενη. Είναι τόσο αφράτη που θα σας δυσκολέψει πάρα πολύ αν την κάνετε σε ενα ταψί και θελήσετε μετά να την χωρίσετε.