ΠΡΕΒΕΖΑ: Υποδοχή του νέου χρόνου, με μια γιορτή με πολύχρωμες ελπίδες…

Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας, κόβει την πίττα του!

Κρατάει χρόνια αυτή η σχέση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, με τον πολιτισμό, τους φορείς της περιοχής και τις δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, όσο όμως πλησιάζουν οι Απόκριες, το Κομιτάτο, που αποτελεί το μεγαλύτερο Καρναβάλι στην Ήπειρο (και όχι μόνο), τόσο από πλευράς εκδηλώσεων όσο και συμμετοχών, είναι ο μεγάλος οδηγός. Τα χρόνια της κρίσης όχι μόνο δεν αποδυνάμωσαν τις εκδηλώσεις του Καρναβαλικού Κομιτάτου, αλλά τις γιγάντωσαν. Η φιλοσοφία των φίλων του Κομιτάτου, να μην περιορίζεται το Καρναβάλι τους σε μία εκδήλωση, έπιασε τόπο και πέρασε από γενιά σε γενιά. Κι αυτό είναι το σημαντικό της υπόθεσης, το 2013 δεν είχε φύγει ακόμα και για το Καρναβάλι του 2014 τα πληρώματα ήταν σε πλήρη… ανησυχία, για την εξεύρεση στολών, θεμάτων κλπ. Οι πιο…. Γρήγοροι διοργανωτές ετοίμασαν τα πρώτα 5 γκρουπ, μέσα στο 2013, γεγονός.  Τα πρώτα πέντε γκρουπ του Κομιτάτου, είναι το γκρουπ 123 «I love Minions” , το γκρουπ 127 «Γύφτικη κομπανία», το γκρουπ 130 «Άγρια Δύση», το γκρουπ 124 «Club 54” και το γκρουπ 117 «Γερμανοί ΝΑΖΙάρηδες». Σε ότι αφορά τις φετινές εκδηλώσεις του Κομιτάτου, υπάρχουν μερικές αλλαγές, με την Τελετή Έναρξης να πραγματοποιείται την Κυριακή 16 Φλεβάρη το μεσημέρι και την ίδια μέρα το απόγευμα η «Άσωτη γιορτή». Την Παρασκευή 21 Φλεβάρη πραγματοποιείται ο «Κόκκινος χορός» και το Σάββατο 22 Φλεβάρη, η ποδαράτη παρέλαση.  Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, πραγματοποιείται η «Περιήγηση των Καρναβαλιστών», το Σάββατο 1η Μαρτίου πραγματοποιείται η μεγάλη με άρματα παρέλαση και την Κυριακή 2 Μαρτίου, η καύση του Καρνάβαλου. Όλων των παραπάνω προηγείται η κοπή πίτας του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, που θα πραγματοποιηθεί την παραμονή των Φώτων την Κυριακή 5 Ιανουαρίου και ώρα 20.00 BOUTIQUE HOTEL DIONI. Είναι η πρώτη γιορτή, η πρώτη συνάντηση των φίλων του Κομιτάτου, για τη νέα χρονιά. Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας, υποδέχεται  με πολύχρωμο τρόπο, τη νέα χρονιά και μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης είναι το εργαστήριο Μπουγάτσας DONALD του κ. Μάνθου Δέσκα!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σήμερα η Δορυφορική μετάδοση της Όπερας “Τραβιάτα” στην Όαση

05/11/2022, 10:42 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έναρξη δορυφορικών μεταδόσεων από τη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου 

18/10/2022, 1:00 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις “Νύχτες Ποίησης” στον Κήπο του Λαού ο Θωμάς Ιωάννου

06/09/2022, 9:52 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ Αγιαντζίκ-Αρχάγγελος δυο πατρίδες” στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

05/08/2022, 11:00 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η έκθεση ζωγραφικής “Αιολική Γη ” του Στέλιου Καγιαδάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης

18/07/2022, 5:58 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Γλυπτική «ΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» – Μια συνέντευξη του Πρεβεζάνου γλύπτη

23/02/2022, 6:12 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης παρουσιάστηκε η παράσταση «Τρωάδες» από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ

29/08/2021, 11:08 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“Μαργιόλα- Τέσσερις Γενιές” στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

05/08/2021, 7:52 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites