Κλειστά τα σχολεία μετά την Καθαρά Δευτέρα, στις 4-7 Μαρτίου; ; ;

«Εβδομάδα ανάπαυλας» και στην Ελλάδα;
Η γρήγορη βίζα, η αλλαγή στο ωράριο των μουσείων, η στροφή σε ειδικές μορφές τουρισμού και η στρατηγική για επενδύσεις κυρίως στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα θέματα που συζητήθηκαν χθες, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο μέγαρο Μαξίμου, για τον τουρισμό, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με στόχο να φέρουν και νέες θέσεις εργασίας.
 Από τη συνάντηση του Αντ. Σαμαρά στο Μαξίμου με μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και αρμόδιους υπουργούς

Πληροφορίες αναφέρουν πως μάλλον υλοποιείται και το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, για εμβόλιμη «κοντή εβδομάδα» ανάπαυλας, ώστε να ενισχυθεί ο ελληνικός εσωτερικός τουρισμός κατά τα πρότυπα της βόρειας Ευρώπης.

Πενθήμερη ανάπαυλα

Πρόκειται για την «εβδομάδα ανάπαυλας» που ισχύει και στη βόρεια αλλά και στην κεντρική Ευρώπη, σ’ άλλες χώρες τον Οκτώβρη και σ’ άλλες το Φλεβάρη, όπου τα σχολεία δεν θα λειτουργούν. Η διάρκεια της «εβδομάδας ανάπαυλας» αναμένεται να είναι μικρότερη μιας ολόκληρης εβδομάδας, δηλαδή πενθήμερο μαζί με το Σαββατοκύριακο, ώστε να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός, κυρίως ο χειμερινός, με πολύ ειδικές τιμές. Πιθανότατα θα εφαρμόζεται κάθε Φλεβάρη.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Τουρισμού, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Πολιτισμού, Ναυτιλίας, Ολγα Κεφαλογιάννη, Γ. Στουρνάρας, Κ. Χατζηδάκης, Γ. Βρούτσης, Π. Παναγιωτόπουλος, Μ. Βαρβιτσιώτης, αντίστοιχα, παρουσία των προέδρων, των εμβληματικών φορέων του τουρισμού, Ανδρέα Ανδρεάδη (ΣΕΤΕ), Γιάννη Ρέτσου (ΠΟΞ) και Γιώργου Τσακίρη (ΞΕΕ).

Στη σύσκεψη ζητήθηκε να διατηρηθεί ο ΦΠΑ της εστίασης στο 13%. Παράλληλα, συζητήθηκαν τρόποι για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού εν όψει του 2014, τα ωράρια των μουσείων, η χορήγηση βίζας Σένγκεν πολλαπλής χρήσης, το αλαλούμ με τα πνευματικά δικαιώματα, τα τέλη αεροδρομίου του «Ελ. Βενιζέλος» κ.ά.

Η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε πως το 2014 η Ελλάδα θέλει να προσελκύσει «επενδύσεις στον τουρισμό στη χώρα μας» και στοχεύει σε νέα προϊόντα και ειδικές μορφές τουρισμού, ιατρικό και θρησκευτικό τουρισμό αλλά και στην καταπολέμηση της μαύρης εργασίας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Βίζα Σένγκεν

Κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής σύσκεψης αποφασίστηκε η περαιτέρω επιτάχυνση της χορήγησης βίζας Σένγκεν, ιδίως για όσους έχουν βγάλει έστω και μία φορά βίζα, αλλά και το άνοιγμα των 30 σημαντικότερων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων απ’ τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο 2014 από τις οκτώ το πρωί έως τις οκτώ το βράδυ. Το αίτημα αυτό, που ήταν πάγιο, για φορείς του τουρισμού, αναμένεται να επιτευχθεί μέσω διαθεσιμότητας και μετακινήσεων σε πρώτη φάση 1.000 ατόμων αλλά και χρηματοδότησης μονάδων, μέσω ένταξης σε αναπτυξιακά προγράμματα κ.ά.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης ανέφερε το ρεκόρ των 17,8 εκατομμυρίων αφίξεων και τα 12,5 δισ. σε άμεσα έσοδα. Το 2014 τόνισε ότι με μετριοπαθείς εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν 18 εκατομμύρια οι αφίξεις -ακόμη και 18,5- και 13 δισ. ευρώ. Ο ίδιος φάνηκε αισιόδοξος ότι μπορούν να δημιουργηθούν φέτος άλλες 50.000 μόνιμες θέσεις εργασίας.

Ο Γιώργος Τσακίρης, από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, ζήτησε μεταξύ άλλων εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος με δράσεις στα πρότυπα του ιατρικού τουρισμού και του ελληνικού πρωινού, αναβάθμιση των ξενοδοχειακών υπηρεσιών, στήριξη των ελληνικών ξενοδοχειακών καταλυμάτων και επένδυση περισσότερων πόρων στην τουριστική προβολή.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites