Δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια για ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στην Unesco

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε αργά χθες το μεσημέρι η δεύτερη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε η Επιτροπή που έχει αναλάβει τη σύνταξη του φακέλου για την ένταξη της αρχαίας Νικόπολης στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Πρέβεζας κ. Δημήτρης Παππάς, ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής UNESCO Ευάγγελος Κατσίμπρας και υπηρεσιακοί παράγοντες από το Υπουργείο Πολιτισμού συζήτησαν διεξοδικά για περισσότερες από 3 ώρες τις λεπτομέρειες για το συντονισμό των δράσεων για την υποβολή ενός όσο το δυνατόν πιο άρτια τεκμηριωμένου φακέλου.
Στη σύσκεψη εργασίας έγινε μια σύντομη καταγραφή των βημάτων που έγιναν από την τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο και τέθηκε επί τάπητος ένα σχέδιο διαχείρισης αλλά και η «κατανομή» συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων στον καθένα, προκειμένου μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο που είναι η διορία κατάθεσης του φακέλου να έχει συσταθεί ένας όσο το δυνατόν πιο πλήρης φάκελος.
Οι φορείς έχουν στο πλευρό τους τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα Μενδώνη, η οποία έχει δεσμευτεί ότι η ίδια θα ενισχύσει τις προσπάθειες που γίνονται, ενώ στη συνάντηση επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά ότι οι υποδομές πρέπει να αποτελέσουν βασική προτεραιότητα.
Το σημαντικό είναι πως πρόσφατα προεγκρίθηκε το καινοτόμο – πιλοτικό πρόγραμμα «Πολιτιστική διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» ύψους 37 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα προβλέπει σημαντικές παρεμβάσεις στην αρχαία Νικόπολη, όπως η απομάκρυνση του εθνικού δρόμου, που είχε τεθεί ως προαπαιτούμενο για να μπορέσει η αρχαία Νικόπολη να ενταχθεί στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO.
prisma951.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σήμερα η Δορυφορική μετάδοση της Όπερας “Τραβιάτα” στην Όαση

05/11/2022, 10:42 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έναρξη δορυφορικών μεταδόσεων από τη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου 

18/10/2022, 1:00 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις “Νύχτες Ποίησης” στον Κήπο του Λαού ο Θωμάς Ιωάννου

06/09/2022, 9:52 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ Αγιαντζίκ-Αρχάγγελος δυο πατρίδες” στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

05/08/2022, 11:00 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η έκθεση ζωγραφικής “Αιολική Γη ” του Στέλιου Καγιαδάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης

18/07/2022, 5:58 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Γλυπτική «ΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» – Μια συνέντευξη του Πρεβεζάνου γλύπτη

23/02/2022, 6:12 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης παρουσιάστηκε η παράσταση «Τρωάδες» από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ

29/08/2021, 11:08 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“Μαργιόλα- Τέσσερις Γενιές” στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

05/08/2021, 7:52 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites