ΠΡΕΒΕΖΑ: Αυτοί που αποφάσισαν να την τοποθετήσουν πρέπει να κοιταχτούν . . .

Σε συνέχεια του άρθρου που αναρτήσαμε το πρωί (ΠΡΕΒΕΖΑ: Ένας απλός πολίτης θα έτρωγε κλήση . . .Κανένας σεβασμός στο Δημόσιο) και επειδή μας αρέσει να είμαστε αντικειμενικοί, οφείλουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα!
Μας ενημέρωσαν λοιπόν και το βλέπετε και στην εικόνα πως σε άλλο σημείο του  parking για τα Αμεα στην παραλία,υπάρχει από όταν δημιουργήθηκε αυτός ο ειδικός χώρος και άλλη πινακίδα που αυτοί που την τοποθέτησαν φρόντισαν και για την πάρτι τους . . . Πως γίνεται αυτό; ; ;Πολύ απλά κάτω από την πινακίδα που δείχνει ότι επιτρέπεται η στάθμευση μόνο σε οχήματα αναπήρων

, υπάρχει μια άλλη πινακίδα που την αναιρεί και δείχνει ότι απαγορεύεται το παρκάρισμα, εκτός Ι.Χ των δημοσίων υπηρεσιών και αναπήρων . . .

Αυτό δεν ξέρουμε αν γίνεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος ή μόνο στην ΠΡΕΒΕΖΑ!!!Θα πρέπει λοιπόν μία από τις δύο πινακίδες να αφαιρεθεί, αφού η μία αναιρεί την άλλη . . και είναι εντελώς άτοπες και οι δύο μαζί αφού θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο αν ο χώρος στάθμευσης είναι μόνο για Αμεα ή ΟΧΙ και επίσης θα πρέπει να μπει σε σωστό και εμφανές σημείο για να την βλέπουν όλοι!!!Ουσιαστικά λοιπόν δεν φταίει ο οδηγός του Υπηρεσιακού Οχήματος του Δήμου Πρέβεζας που πάρκαρε εκεί εφόσον επιτρέπεται (άλλο αν θα μπορούσε για λόγους ευγενείας να μην το παρκάρει εκεί . . .), ούτε το λιμενικό που δεν έκοψε κλήση αλλά οι εγκέφαλοι που αποφάσισαν να τοποθετήσουν αυτή την πινακίδα και το ακόμα πιο ανησυχητικό πως  θεωρούν ότι τα οχήματα των Δημοσίων Υπηρεσιών έχουν την ίδια προτεραιότητα με τα οχήματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες . . . Τι άλλο θα δούμε….

Με την ευκαιρία σας παραθέτουμε το άρθρο που έγραψε ο Μιχάλης Τσεντσερής για την Αυριανή Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία . . . για να βγάλετε τα δικά σας χρήσιμα συμπεράσματα!
Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013 Παγκόσμια μέρα ατόμων με αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

“Πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, ή περίπου 15 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού, ζουν με κάποια μορφή αναπηρίας. Άτομα με ειδικές ανάγκες, “μεγαλύτερη μειονότητα του κόσμου», συχνά αντιμετωπίζουν εμπόδια στη συμμετοχή σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας. Τα εμπόδια μπορεί να λάβει διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με το φυσικό περιβάλλον ή στην τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ), ή εκείνων που προκύπτουν από τη νομοθεσία ή την πολιτική, ή από κοινωνικές συμπεριφορές ή διακρίσεις. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα άτομα με αναπηρία δεν έχουν ισότιμη πρόσβαση στην κοινωνία ή υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, της απασχόλησης, της υγειονομικής περίθαλψης, των μεταφορών, της πολιτικής συμμετοχής και της δικαιοσύνης. “Ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία το 2013 παρέχει μια ευκαιρία για την αντιμετώπιση αυτού του αποκλεισμού, με γνώμονα την προώθηση της προσβασιμότητας και την άρση όλων των τύπων των εμποδίων στην κοινωνία.

anap2

Κανόνες  συμπεριφοράς για τη συμπεριφορά μας σε άτομα με αναπηρία

1.    Αν κρίνετε ότι υπάρχει ανάγκη να βοηθήσετε ένα άτομο με αναπηρία, ρωτήστε τον/την ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το κάνετε.
2.    Όταν συστήνεστε σε ένα άτομο με τεχνητό ή ακρωτηριασμένο χέρι, μην αποφεύγετε να του δώσετε το χέρι σας. Δώστε το αριστερό σας χέρι ή αγγίξτε τον/την με μια φιλική χειρονομία.
3.    Μιλήστε απευθείας στο άτομο με αναπηρία παρά μέσω γονέα, συνεργάτη, συνοδού ή διερμηνέα.
4.    Μιλήστε φυσιολογικά, χρησιμοποιώντας κοινές εκφράσεις όπως «τα λέμε», «πρέπει να προλάβω», «θα έχεις νέα μου σύντομα» – ανεξάρτητα από την αναπηρία που έχει το άτομο αυτό. Μη φοβάστε να χρησιμοποιήσετε λάθος λέξεις.
5.     Αν μιλάτε για λίγο με άτομο σε αναπηρικό καρότσι προσπαθήστε να χαμηλώσετε στο ύψος του, ώστε να αποκτήσετε οπτική επαφή.
6.    Επικεντρώστε την προσοχή σας σε άτομο με προβλήματα ομιλίας. Αν δεν καταλαβαίνετε τι λέει το άτομο αυτό, ζητήστε του/της να το επαναλάβει. Μην προσποιείστε ότι καταλάβατε.
7.    Μιλάτε αργά και καθαρά σε ένα άτομο με προβλήματα ακοής. Μη φωνάζετε και μη μιλάτε μέσα στο αυτί του/της. Οι εκφράσεις του προσώπου σας και οι κινήσεις των χειλιών σας βοηθάνε το άτομο με προβλήματα ακοής να σας καταλάβει. Αν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι ότι σας κατάλαβε, σημειώστε ό,τι θέλετε να πείτε.
8.    Όταν χαιρετάτε ένα τυφλό άτομο ή άτομο με μειωμένη όραση, πείτε του/ της το όνομά σας. Αν του/της προσφέρετε βοήθεια στο περπάτημα, αφήστε τον/την να ακουμπήσει στο βραχίονά σας.
9.    Ατομα με προβλήματα ακοής ή όρασης μπορούν να επικοινωνήσουν επίσης και μέσω της αίσθησης της αφής. Αν συναντήσετε ένα τέτοιο άτομο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του σχηματίζοντας κεφαλαία γράμματα στην παλάμη του/της.
10.    Αν δεν έχετε οικειότητα με ένα άτομο με αναπηρία αποφύγετε να τον/ την ρωτήσετε για την αναπηρία του/της ή τις αιτίες της.
11.    Να είστε διακριτικός και υπομονετικός, ένα άτομο με αναπηρία μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να κάνει κάτι.
12.    Μην επαινείτε υπερβολικά ένα άτομο με αναπηρία που εκτελεί φυσιολογικές καθημερινές εργασίες.
13.    Ενώ περιμένετε στη γραμμή, παραχωρήστε τη θέση σας σε ένα άτομο με αναπηρία ή μεσολαβήστε ώστε το άτομο αυτό να προχωρήσει μπροστά στη σειρά και μην στέκεστε ακριβώς μπροστά του σε πολύ κοντινή απόσταση.
14.    Όταν χρησιμοποιείτε μέσα μαζικής μεταφοράς προσφέρετε τη θέση σας στο άτομο με αναπηρία. Βοηθήστε το να επιβιβαστεί ή να αποβιβαστεί από το λεωφορείο, το τραμ ή το αεροπλάνο, αφού πρώτα ρωτήσετε με ποιόν τρόπο μπορείτε να βοηθήσετε καλύτερα.
15.    Μην αγγίζετε τα ορθοπεδικά βοηθήματα (πατερίτσες, μπαστούνι, αναπηρικό καροτσάκι), παρά μόνο αν σας έχει ζητηθεί. Μη στηρίζεστε σε αναπηρικό καρότσι, είναι μέρος του προσωπικού χώρου του ατόμου που το χρησιμοποιεί. Όταν συνοδεύετε άτομο σε αναπηρικό αμαξίδιο, μη κρεμάτε στο αμαξίδιο του/της την τσάντα σας ή σακούλες με ψώνια προκειμένου να ελαφρώσετε τα χέρια σας. Το αναπηρικό αμαξίδιο και τα λοιπά τεχνικά βοηθήματαθεωρούνται ως «προέκταση του σώματος» του ατόμου με αναπηρία και αντικαθιστούν τη λειτουργία των μελών του σώματος που δεν λειτουργούν.
16.    Μη χαϊδεύετε ένα σκύλο-βοηθό ατόμου με αναπηρία ενόσω «εργάζεται». Ζητήστε άδεια από τον ιδιοκτήτη.
17.     Προσέξτε τους οδηγούς αυτοκινήτων που φέρουν το αναπηρικό σήμα. Όταν βλέπετε ένα αυτοκίνητο που φέρει το αυτοκόλλητο με την αναπηρική καρέκλα στο μπροστινό ή πίσω τζάμι, αυξήστε την απόσταση, χαμηλώστε ταχύτητα και να είστε πιο προσεκτικοί. Θυμηθείτε ότι ένα άτομο με αναπηρία μπορεί να αργεί να εκτελέσει μερικές ενέργειες. Μην παρκάρετε σε μέρη που είναι καθορισμένα με τα σήματα πρόσβασης αναπηρικού καροτσιού και μπροστά σε ράμπες πρόσβασης σε πεζοδρόμια ή σε καταστήματα.
18.    Μη δείχνετε οίκτο σε άτομα με αναπηρία. Συμπεριφερθείτε τους σαν ίσους, γιατί αυτό είναι. Όταν συνοδεύετε ένα παιδί που λόγω αθώας περιέργειας ρωτήσει για τον άνθρωπο με αναπηρία που τυγχάνει να είναι δίπλα σας, εξηγείστε του όσο πιο απλά μπορείτε ό,τι γνωρίζετε για το συγκεκριμένο είδος αναπηρίας. Μην αποτρέπετε το παιδί από το να κοιτάζει τον άνθρωπο με αναπηρία ή να σας ρωτήσει σχετικά.

«Ο κος Τσεντσερής Μιχάλης ,είναι ψυχολόγος απόφοιτος ΑΠΘ, κάτοχος τριών μεταπτυχιακών (ΜΑ, Msc, Med). Δέχεται με ραντεβού στα 2682029949 & 6979355888 στη Λεωφόρος Ειρήνης &Αμβρακίας 10 στην Πρέβεζα και στη Ναπολέων Ζέρβα 22   στα Ιωάννινα στο 2651073031»Περισσότερες πληροφορίες στο διαδικτυακό μου τόπο http://www.psychologos-tsentseris.gr/


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites