ΠΡΕΒΕΖΑ: Αναβρασμός στην τοπική κοινωνία για τα εγκαίνια των γραφείων της Χ.Α

Η φασιστική και ρατσιστική ιδεολογία πάνω στην οποία στήθηκε το ακροδεξιό αυτό μόρφωμα βρήκε πρόσφορο έδαφος στο ιδεολογικό κενό και την έλλειψη κοινωνικής πολιτικής που ακολούθησε η κατάρρευση του σάπιου πολιτικού κατεστημένου.
Βασισμένη στη μισαλλοδοξία και το φανατισμό για ότι διαφέρει από τη δική τους αντίληψη για την κανονικότητα, η πολιτική ατζέντα της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε με τη στοχοποίηση των μεταναστών, για να προχωρήσει αναγκαστικά στους μη καθαρούς Έλληνες, στις μειονότητες, στα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες, στους τοξικομανείς, στις εργαζόμενες γυναίκες, στους δημοκράτες, στους αριστερούς, στους κομμουνιστές, στους αναρχικούς, στους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, και σε όσους δε συμφωνούν με το ακροδεξιό τους παραλήρημα.
Το δήθεν πατριωτικό τους προφίλ, εξωραϊσμένο από τα κυρίαρχα ΜΜΕ και με την υποστήριξη της μνημονιακής κυβέρνησης, δεν άργησε να αποκαλυφθεί με την προδοτική τους στήριξη στο οικονομικό σκέλος του καταστροφικού Μνημονίου, τη συμφωνία τους στο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας, στις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, και την καταψήφιση της πρότασης για σύσταση διερευνητικής επιτροπής της «Λίστας Λαγκάρντ».
Τα γεγονότα αυτά, σε συνδυασμό με την εναντίωση της Χρυσής Αυγής στους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες του ελληνικού λαού και της νεολαίας του, έρχεται να αποδείξει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το ρόλο της σε μαντρόσκυλο του καπιταλιστικού συστήματος απέναντι στους ταξικούς και λαϊκούς αγώνες. Μπροστά στο φόβο της λαϊκής οργής, η ξεπουλημένη μνημονιακή κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής ως μέσω εμπέδωσης του φασισμού στην κοινωνική καθημερινότητα, προκειμένου να αναβαθμίζει τον αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι στην πολιτική ανυπακοή.
Οι φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις τους, σε συνδυασμό με τις απειλές τους, έρχονται να επιβεβαιώσουν τον προδοτικό χαρακτήρα των πολιτικών τους πρακτικών λειτουργώντας διασπαστικά και αποπροσανατολιστικά από την αναγκαία αγωνιστική ενότητα και αλληλεγγύη που χρειάζεται ο λαός απέναντι στη βαρβαρότητα και την εξαθλίωση που επιβάλλει η πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας καλεί τους δημοκρατικά σκεπτόμενους πολίτες της περιοχής να δώσουν δυναμικά το παρών στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ το Σαββάτο 21/12 στις 11 π.μ μπροστά στη Θεοφάνειο. Πιστεύουμε ότι πρέπει να αποφασίσουμε να πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση την ώρα που πραγματοποιούν τα εγκαίνια των γραφείων τους.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ – ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
ΟΥΤΕ  ΣΤΗ ΠΡΕΒΕΖΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ – ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21/12
 ΣΤΙΣ 11 π.μ ΣΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites