Παρασκευή, 25/09/2020

Σύσκεψη για έργα και μελέτες που αφορούν την Ϋδρευση και την Αποχέτευση στους Δήμους Πρέβεζας και Πάργας

Έργα  και μελέτες  που αφορούν την  Ύδρευση και την Αποχέτευση στους Δήμους Πρέβεζας και Πάργας συζητήθηκαν
σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πρέβεζας με την συμμετοχή των Δημάρχων Πρέβεζας Χρήστου Μπαϊλη και Πάργας   Αθανάσιου Λιόλιου,  υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Ηπείρου, του  Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Π.
Αντικείμενο της συζήτησης  ήταν, έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και εκείνα που προγραμματίζονται να γίνουν έτσι ώστε να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός την υπηρεσιών.
Από τον Δήμο της Πρέβεζας  και τον Δήμαρχο Χρήστο Μπαϊλη, τέθηκαν ως προτεραιότητες  μεταξύ άλλων, η  ένταξη του έργου αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης από Ζέφυρο μέχρι Κανάλι,  η εκπόνηση της μελέτης για την  διαχείριση των λυμάτων των τοπικών κοινοτήτων (Μύτικα, Νικόπολης , Φλαμπούρων και Μιχαλιτσίου) που βρίσκονται πέριξ του Αμβρακικου Κόλπου καθώς και  η   επέκταση του δικτύου αποχέτευσης  στους οικισμούς Νεοχωρίου και Αγίου Θωμά .
Επίσης επισημάνθηκε η πολύ καλή πορεία των εργασιών  στο έργο  αποχέτευσης-βιολογικού καθαρισμού  Λούρου –Ωρωπού  σε συνάρτηση  με την δημοπράτηση  του υποέργου δίκτυο  αποχέτευσης ακαθάρτων Δ.Δ Θεσπρωτικού  στις 3 Δεκεμβρίου.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας επίσης στάθηκε στην αναγκαιότητα  ολοκλήρωσης της μελέτης  των οικισμών  του πρώην Δήμου Ζαλόγγου ενώ και οι δύο Δήμαρχοι  κ.Μπαϊλης και Λιόλιος συμφώνησαν να δράσουν από κοινού για την ένταξη του διαδημοτικού έργου που αφορά υδροδότηση τοπικών  κοινοτήτων της περιοχής από τις πηγές της Χόχλας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ