Κυριακή, 20/09/2020

Καχριμάνης σε Γεωργιάδη »Πως θα υλοποιηθεί η δέσμευση του προκατόχου σας για το Νοσοκομείο Πρέβεζας;»

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης πραγματοποίησε σήμερα ευρεία σύσκεψη  με τους Περιφερειάρχες ανά την επικράτεια, στο πλαίσιο της  συζήτησης  για την Προγραμματική  Περίοδο 2014-2020, στον τομέα της Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης, αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα σε κάθε περιφέρεια ξεχωριστά, είχε εποικοδομητικό διάλογο με τους φορείς για τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας και τη βελτίωση των δομών υγείας στις περιφέρειες.  
Ακολουθούν οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας:
«Βρεθήκαμε σε ανώτατο τοπικό επίπεδο μαζί με τους κυρίους Περιφερειάρχες διότι θέλουμε να παρουσιάσουμε αλλά και να συμφωνήσουμε όλη την επόμενη προγραμματική περίοδο στους τομείς που αφορούν την Υγεία των Ελλήνων Πολιτών.
Όπως όλοι γνωρίζετε καλύτερα από μένα, κάθε φορά που ξεκινάει ένα καινούργιο πρόγραμμα ξεκινάει με πολύ μεγάλες προσδοκίες και στο τέλος φτάνουμε να λέμε δεν προλαβαίνω το ένα, δεν προλαβαίνω το άλλο, ήμασταν κάτω στην απορροφητικότητα, πάνω στην απορροφητικότητα και όλα τα υπόλοιπα.
Θεωρώ  ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για να πετύχουμε την όσο δυνατόν μεγαλύτερη, την όσο δυνατόν ταχύτερη και την όσο δυνατόν αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, οι οποίοι όπως αντιλαμβάνεστε, στη φάση που διανύουμε, είναι οι μοναδικοί διαθέσιμοι, πραγματικοί πόροι, που έχουμε για την εκπόνηση  έργων στη χώρα, να έχουμε μαζί με τις αιρετές περιφέρειες οι οποίες έχουν την ευθύνη υλοποίησης των περισσοτέρων έργων τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία,  τη μεγαλύτερη δυνατή σύμπτωση απόψεων ώστε να κερδίσουμε χρόνο από  γραφειοκρατίες, από διακονίες, από κωλυσιεργίες οι οποίες οποτεδήποτε συμβαίνουν τελικώς βαίνουν εις βάρος των Ελλήνων  πολιτών.
Επειδή λοιπόν ακριβώς θεωρούμε ότι πρέπει να κάνουμε την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση, ξεκινάμε σήμερα αυτή τη συνεργασία. Δέχομαι ως ένσταση παραδείγματος χάριν την  κριτική  που είχα δεχθεί από τον φίλο μου τον Γιάννη τον Σγουρό, όπου για την κινητικότητα των νοσοκομείων της Αττικής είχαμε πάρει την άποψη όλων των φορέων  πλην της περιφέρειας, ήταν σωστή η παρατήρηση, αλλά έπρεπε να κινηθούμε με μια μεγάλη ταχύτητα και διέλαθε αυτό της προσοχής μας.
Για αυτό και λέω από τώρα ότι στην αυριανή συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΕ όπου θα έχουμε τα τελικά σχέδια για την κινητικότητα στην υπόλοιπη επικράτεια, όπως μας καθιστούν τα σχέδια αυτά θα τα θέσουμε υπόψιν των Περιφερειαρχών, όπως  και των δημάρχων για να ξέρει ο καθένας τι γίνεται στο χώρο του και να μην υπάρχουν αιφνιδιασμοί και εκπλήξεις.
Πιστεύουμε στη συνεργασία, παρά στη διαφωνία για τη διαφωνία. Η χώρα έχει συγκεκριμένα μέσα, έχει συγκεκριμένες ανάγκες, δεν έχει χρόνο για χάσιμο, πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας όσο μπορούμε  πιο γρήγορα. Κατά συνέπεια σας ευχαριστώ πολύ που σήμερα είστε εδώ».
Δείτε στο απόσπασμα που ακολουθεί τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη να απευθύνει ερώτηση στον Υπουργό Υγείας για το Νοσοκομείο Πρέβεζας στο 1:50′
Δείτε το αποκλειστικό βίντεο του prisma951.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ