Δευτέρα, 28/09/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΡΟ

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-
ΩΣ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ- ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΤΙΚΟΘΡΕΜΕΝΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.
 Η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ» ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗ «ΠΑΡΑΝΟΜΗ» ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ.

Η κυβέρνηση η σημερινή και οι προηγούμενες έχουν καταργήσει την δυνατότητα χορήγησης ασύλου, κατασκεύασαν  τείχη στον Έβρο, ενίσχυσαν τα αστυνομικά προγκρόμ τα οποία χρησιμοποιούνται και σε βάρος οποιουδήποτε αντιστέκεται στην κυρίαρχη πολιτική και μετέτρεψαν όσα στρατόπεδα δεν χρησιμοποιούνται σε στρατόπεδα κράτησης μεταναστών. Όσοι πρόσφυγες και μετανάστες καταφέρουν να γλυτώσουν από τα συρματοπλέγματα, τον πνιγμό και τις περιπολίες της Frontex, θα πρέπει να περάσουν Ιερά Εξέταση (από την ΕΛ.ΑΣ και την Frontex) προκειμένου να αποδείξουν ότι …είναι πρόσφυγες. Η εφαρμογή της πολιτικής τους, στην πράξη σημαίνει ακόμα περισσότερους πνιγμούς– δολοφονίες στις θάλασσες και αύξηση της κερδοφορίας των λαθρεμπόρων ανθρώπινων ζωών .

Η πολιτική αυτή, συνάδει απόλυτα με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι η άλλη πλευρά των Μνημονίων. Την στιγμή που κλείνουν εργοστάσια, διαλύουν την υγεία και την παιδεία, απολύουν κλείνουν παιδικούς σταθμούς, γυμνάσια, σχολεία κοινωνικές υπηρεσίες και τσακίζουν τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων εργαζομένων φορτώνουν την ευθύνη για την φτώχεια, την ανεργία και την υποβάθμιση της ζωής,  στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.
Είναι οι ίδιοι που έχουν στείλει στρατό στο Ιράκ, το Αφγανιστάν ,την Σομαλία, τη Λιβύη και αλλού για να ενισχύσουν τις επιδρομές του ΝΑΤΟ και την ίδια ώρα μειώνουν μισθούς και απολύουν χιλιάδες ανθρώπους.

Αντί να ξοδεύονται τεράστια ποσά για να λαδώνονται οι ιμπεριαλιστικές μηχανές του πολέμου  απαιτούμε η κυβέρνηση να φτιάξει νοσοκομεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς και κοινωνικές υπηρεσίες για όλους. Αντί να ξοδεύονται δισεκατομμύρια από την ΕΕ και την κυβέρνηση για την Frontex ζητάμε να δώσει λεφτά για το ασφαλιστικό και τα ταμεία και να μειώσει την ανεργία και την φτώχεια.
Καλούμε το λαό της Πρέβεζας και όλους τους φορείς να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες και στους πρόσφυγες.

Ζητάμε:
– Να δοθεί η δυνατότητα (ταξιδιωτικά έγγραφα, διαβατήρια κτλ) να μεταφερθούν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες όπου επιθυμούν οι ίδιοι. Να καταργηθούν οι  FRONTEX και ΔΟΥΒΛΙΝΟ2.
– Πολιτικό άσυλο για όσους το επιθυμούν και στέγη για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες. Μέτωπο ενάντια στο σύγχρονο δουλεμπόριο. Κοινό μέτωπο Ελλήνων και ξένων εργαζομένων για πλήρη εργασιακά, δημοκρατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
– Ανυπακοή στους πολέμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Να φύγουν όλοι οι στρατοί από τη Μέση Ανατολή και τη Αφρική. Να αφήσουν τους λαούς ήσυχους να αποφασίσουν για τη ζωή τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ