Κυριακή, 27/09/2020

»Μνημόνιο» υπέγραψε ο Δήμος Πρέβεζας!

«Μνημόνιο» υπαγωγής του Δήμου Πρέβεζας για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών υπέγραψε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης.
Σύμφωνα με το «μνημόνιο» που αναμένεται να υπογραφεί και από τις άλλες δύο πλευρές, το υπουργείο εσωτερικών και οικονομικών, ο δήμος θα επιχορηγηθεί για την εξόφληση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν δημιουργηθεί και καταχωρηθεί στον πίνακα με νόμιμα παραστατικά έως τον Δεκέμβριο του 2012. Βασικός όρος του «μνημονίου» είναι να παρακολουθείται κάθε μήνα η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού με στόχο να μην συσσωρευτούν νέα χρέη . . . Σύμφωνα και με την τοποθέτηση του προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου κ. Φούντογλου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας η σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμαρχος είναι ένα μνημόνιο καθαρά, το οποίο αναφέρει ότι ο Δήμος δεν θα πρέπει να κάνει καινούργια ληξιπρόθεσμα χρέη και θα πρέπει να συμμορφώνεται με τις παρατηρήσεις του παρατηρητηρίου. . .
Με αυτά τα δεδομένα βέβαια ο δήμος θα εξοφλήσει όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του που ανέρχονται περίπου στα 6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αν είχε υπαχθεί στην προηγούμενη ρύθμιση θα εξοφλούσε μόνο τα 2,6  που είχαν συσσωρευθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011,για τα οποία είχε αποφασίσει η οικονομική επιτροπή τότε του Δήμου!Δηλαδή από τον Δεκέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012 συσσωρεύθηκαν περίπου 3,4 εκατομμύρια ληξιπρόθεσμες οφειλές επιπλέον . . .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ