Στην Βουλή το θέμα του Μουσικού σχολείου Πρέβεζας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κώστας Μπάρκας στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κατέθεσε στις 27 Νοεμβρίου 2013 Ερώτηση που κατατέθηκε προς τους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με θέμα:
«Προβλήματα που υπονομεύουν την λειτουργία και ύπαρξη του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, που δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν και τη φετινή χρονιά».

Σοβαρότατες ελλείψεις παρατηρούνται για ακόμα μια χρονιά στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας. Σε ψήφισμα διαμαρτυρίας που κοινοποιήθηκε προς τον Δήμο Πρέβεζας, την Περιφέρεια Ηπείρου όπως και βουλευτές και φορείς του νομού, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας καταγγέλλει την αδιαφορία της Κυβέρνησης και ζητά να δοθεί λύση, καθώς τίθεται υπό διακύβευση ακόμα και η συνέχιση λειτουργίας του σχολείου. Σοβαρότατες είναι οι ελλείψεις σε καθηγητές μουσικής και μουσικών οργάνων, με αποτέλεσμα να χάνονται διδακτικές ώρες και το σχολείο να υπολειτουργεί.

Βρισκόμαστε ήδη στη λήξη του πρώτου μαθητικού τριμήνου, χωρίς καθηγητές και με χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες. Η στάση του Υπουργείου Παιδείας είναι απαράδεκτη, όπως καταγγέλλουν οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών, καθώς οι αρμόδιοι αδιαφορούν πλήρως και δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια για την πρόσληψη αναπληρωτών ή ωρομίσθιων καθηγητών στα Μουσικά Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας.

Εκτός από αυτή καθαυτή την διδακτική διαδικασία, προβλήματα παρατηρούνται και όσον αφορά την σίτιση των μαθητών και την στέγαση του σχολείου. Συγκεκριμένα Η σίτιση των μαθητών στα Μουσικά Γυμνάσια και Λύκεια καταργήθηκε από τις αρμοδιότητες των Δήμων, χωρίς ωστόσο αυτή να μεταφερθεί σε κάποιον άλλο φορέα. Το νομοθετικό αυτό κενό έχει κολλήσει τους σχετικούς διαγωνισμούς, με αποτέλεσμα οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας να έχουν μείνει χωρίς σίτιση. Επίσης το εν λόγω σχολείο είναι και χωρίς στέγη καθώς παρά τη δέσμευση του Δήμου Πρέβεζας για την ολοκλήρωση της μελέτης Ανέγερσης διδακτηρίου Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας εντός 15 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης χρησιδανείου με την Περιφέρεια Ηπείρου μέχρι σήμερα η μελέτη δεν έχει υλοποιηθεί.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ζητά από τον Υπουργό να δώσει άμεσα λύση και συγκεκριμένα ερωτά μεταξύ άλλων αν προτίθεται το Υπουργείο να δώσει λύσεις στα ζητήματα της σίτισης αλλά και των κενών που έχουν δημιουργηθεί.

Είναι απαράδεκτο να παρουσιάζεται από τη μεριά της Κυβέρνησης μια εικόνα όπου δοτές μελέτες παρουσιάζουν πλεονασματικό προσωπικό στις Δημόσιες Υπηρεσίες ενώ λείπει προσωπικό για να καλύψει πάγιες και διαρκές ανάγκες, αυτό που πραγματικά πλεονάζει είναι οι αδιόριστοι επιτυχόντες διαγωνισμών. Η υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων για διαθεσιμότητες-απολύσεις θα αφήσει στον δρόμο μαθητές και καθηγητές.

Ερώτηση
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
– Παιδείας
– Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Θέμα: «Προβλήματα που υπονομεύουν την λειτουργία και ύπαρξη του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, που δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν και τη φετινή χρονιά».

Σοβαρότατες ελλείψεις παρατηρούνται για ακόμα μια χρονιά στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας. Σε ψήφισμα διαμαρτυρίας που κοινοποιήθηκε προς τον Δήμο Πρέβεζας, την Περιφέρεια Ηπείρου όπως και βουλευτές και φορείς του νομού, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας καταγγέλλει την αδιαφορία της Κυβέρνησης και ζητά να δοθεί λύση, καθώς τίθεται υπό διακύβευση ακόμα και η συνέχιση λειτουργίας του σχολείου.
Σοβαρότατες είναι οι ελλείψεις σε καθηγητές μουσικής και μουσικών οργάνων, με αποτέλεσμα να χάνονται διδακτικές ώρες και το σχολείο να υπολειτουργεί. Βρισκόμαστε ήδη στη λήξη του πρώτου μαθητικού τριμήνου, χωρίς καθηγητές και με χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες. Η στάση του Υπουργείου Παιδείας είναι απαράδεκτη, όπως καταγγέλλουν οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών, καθώς οι αρμόδιοι αδιαφορούν πλήρως και δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια για την πρόσληψη αναπληρωτών ή ωρομίσθιων καθηγητών στα Μουσικά Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας.
Συγκεκριμένα, τα κενά που παρατηρούνται και οι ανάγκες κάλυψης παρατίθενται στον παρακάτω πίνακα:

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΩΡΕΣ             ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ                   ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
1. ΘΕΩΡΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ -23   (1 αναπληρωτής πλήρους ωραρίου) ΠΕ16.01
2. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΟΡΩΔΙΑΣ -20   (1 αναπληρωτής πλήρους ωραρίου) ΠΕ16.01
3. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ -20   (1 αναπληρωτής πλήρους ωραρίου) ΠΕ16.01
4. ΠΙΑΝΟ -140 (6 αναπληρωτές πλήρους ωραρίου)  ΠΕ16/ΤΕ16
5. ΤΑΜΠΟΥΡΑΣ -114 (4 αναπληρωτές πλήρους ωραρίου)  ΠΕ16.02
6. ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ -76   (3 αναπληρωτές πλήρους ωραρίου)  ΠΕ16/ΤΕ16
7. ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΡΟΥΣΤΑ -22 (1 αναπληρωτής πλήρους ωραρίου)    ΠΕ16/ΤΕ16
8. ΚΛΑΣΙΚΟ ΒΙΟΛΙ -12 (1 αναπλήρωτής μειωμένου ωραρίου) ΠΕ16/ΤΕ16
9. ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ -12 (1 αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου) ΠΕ16.02
10. ΛΑΟΥΤΟ -14 (1 αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου) ΠΕ16.02
11. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΛΑΡΙΝΟ -10 (1 αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου) ΠΕ16.02
12. ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ -14 (1 αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου) ΤΕ16
13. ΣΑΞΟΦΩΝΟ -12 (1 αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου) ΠΕ16/ΤΕ16
14. ΦΛΑΟΥΤΟ -12 (1 αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου) ΠΕ16/ΤΕ16
15. ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΛΥΡΑ -08 (1 αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου) ΠΕ16.02
16. ΤΡΟΜΠΕΤΑ -06 (1 αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου) ΠΕ16/ΤΕ16
17. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΡΟΥΣΤΑ -06 (1 αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου) ΠΕ16.02

Εκτός από αυτή καθαυτή την διδακτική διαδικασία, προβλήματα παρατηρούνται και όσον αφορά την σίτιση των μαθητών και την στέγαση του σχολείου. Πίο συγκεκριμένα: Η σίτιση των μαθητών στα Μουσικά Γυμνάσια και Λύκεια, με διάταξη του νόμου 4089/12, και από 1/7/2013, καταργήθηκε από τις αρμοδιότητες των Δήμων, χωρίς ωστόσο αυτή να μεταφερθεί σε κάποιον άλλο φορέα. Το νομοθετικό αυτό κενό έχει κολλήσει τους σχετικούς διαγωνισμούς, με αποτέλεσμα οι μαθητές του Μουσκού Σχολείου Πρέβεζας να έχουν μείνει χωρίς σίτιση.
Περαιτέρω, το εν λόγω σχολείο παρά τις διαβεβαιώσεις είναι και χωρίς στέγη καθώς παρά τη δέσμευση του Δήμου Πρέβεζας για την ολοκλήρωση της μελέτης Ανέγερσης διδακτηρίου Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας εντός 15 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης χρησιδανείου με την Περιφέρεια Ηπείρου (απόφαση 2/3 13 Φεβρουαρίου 2012), μέχρι σήμερα η μελέτη δεν έχει υλοποιηθεί, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο στο μέλλον την ύπαρξη του Σχολείου και οδηγώντας σε πιθανή καταγγελία εκ μέρους της Περιφέρειας της ίδιας της σύμβασης.

Επειδή είναι απάραδεκτο να παρουσιάζεται από τη μεριά της Κυβέρνησης μια εικόνα όπου δοτές μελέτες παρουσιάζουν πλεονασματικό προσωπικό στις Δημόσιες Υπηρεσιές ενώ λείπει προσωπικό για να καλύψει πάγιες και διαρκές ανάγκες
Επειδή αυτό που πραγματικά πλεονάζει είναι οι αδιόριστοι επιτυχόντες διαγωνισμών
Επειδή η ύπαρξη και λειτουργία του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας τίθεται υπό διακύβευση λόγω της πλήρους αδιαφορίας από τη μεριά της Κυβέρνησης
Επειδή η υλοποίηση των σχεδιασμών της κυβέρνησης για διαθεσιμότητες-απολύσεις θα αφήσει στον δρόμο μαθητές και καθηγητές
Επειδή καθίσταται σαφές ότι μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι η ικανοποίηση των επιταγών της τρόικας για οριζόντιες απολύσεις και όχι η όποια υποτιθέμενη «αναδιάρθρωση» των Δημοσίων Σχολείων της χώρας στη βάση ενός λειτουργικού σχεδιασμού που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των πολιτών
Επειδή η σίτιση των μαθητών των Μουσικών Σχολείων είναι υποχρεωτική από την ίδρυση των Μουσικών Σχολείων σύμφωνα με την  Γ2/3732/20-9-1988 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 767/ 21-10-1988)

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Σε ποιες συγκεκριμένες και άμεσες ενέργειες θα προβούν, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε διδακτικό προσωπικό που παρατηρούνται στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας;
2. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν, προκειμένου να καλυφθεί το νομοθετικό κενό που δημιούργησε ο Ν. 4089/12 σε σχέση με την σίτιση των μαθητών;
3. Σκοπεύει η κυβέρνηση να βρει λύση, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί και να ξαναξεκινήσει η σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, όπως άλλωστε υποχρεούται με βάση την Γ2/3732/20-9-1988 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 767/ 21-10-1988);
4. Τι προτίθενται να πράξουν προκειμένου να υλοποιηθεί η ανέγερση του διδακτηρίου Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας;
Ο ερωτών βουλευτής

Μπάρκας Κώστας


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites