Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση της μεγάλης κατολίσθησης στην Γέφυρα της Δέσπως

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση της μεγάλης κατολίσθησης στην Γέφυρα της Δέσπως, δίνοντας λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο ταλανίζει την παραλιακή οδό Πρέβεζας Ηγουμενίτσας τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια .
Να σημειώσουμε ότι υπάρχει τροποποίηση από την αρχική μελέτη του έργου, η οποία κοστίζει λιγότερο από τον αρχικό προϋπολογισμό και προβλέπει την ευθεία αποκατάσταση του δρόμου και καλώς εχόντων των πραγμάτων και με βασικό παράγοντα τον καιρό, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε 4 περίπου μήνες. Την ικανοποίησή του για την έναρξη των εργασιών εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, υπογραμμίζοντας ότι ο δρόμος δεν θα χρειαστεί να κλείσει αφού τα αυτοκίνητα θα μπορούν να κινούνται στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών δεν θα γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας από τον επαρχιακό παραλιακό δρόμο της Λυγιάς και οι διερχόμενοι οδηγοί δεν θα υποστούν καμία ταλαιπωρία. Ήδη από χθες τέθηκαν από την τροχαία σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στην παραλιακή οδό Πρέβεζας –Ηγουμενίτσας, ενώ έχουν τοποθετηθεί και φωτεινοί σηματοδότες ρύθμισης της κυκλοφορίας. Σύμφωνα με έγγραφο της τροχαίας η κυκλοφορία μέχρι και
τις 30 Απριλίου του 2014 θα εκτραπεί προς την αριστερή οριογραμμή της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας ώστε να κατασκευαστεί το δεξιό τμήμα της αρτηρίας καθώς επίσης και η νέα γέφυρα. Το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας όλο αυτό το διάστημα θα είναι σε επιφυλακή με σκοπό να επιτηρεί συνεχώς το οδικό τμήμα για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων και την εξασφάλιση ομαλών συνθηκών οδικής κυκλοφορίας. Η οριστική αποκατάσταση του συγκεκριμένου σημείου της εθνικής οδού σε συνδυασμό με τις εργασίες αποκατάστασης της καθίζησης στον δρόμο της Λυγιάς, αποτελούν δύο καθοριστικής σημασίας παρεμβάσεις, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως έργα άμεσης προτεραιότητας από τους τοπικούς φορείς.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites