Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας έχει διαθέσει το μοναδικό ακίνητό της για τη στέγαση του Μουσικου Σχολείου

Στράτος Ιωάννου: Στηρίζουμε στην πράξη το Μουσικό σχολείο Πρέβεζας: Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας έχει διαθέσει το μοναδικό ακίνητό της για τη στέγαση του Σχολείου.

Τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου επισκέφτηκαν μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας προκειμένου να ζητήσουν την υποστήριξή του στο ζήτημα της στέγασης του σχολείου, στο πρόβλημα της διακοπής της σίτισης αλλά και των σοβαρών ελλείψεων σε καθηγητές μουσικής και μουσικών οργάνων. Επίσης,  ανέφεραν πρακτικά προβλήματα σε σχέση με την μεταφορά τους στο σχολείο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης του δήλωσε ότι θεωρεί απαραίτητο να υπάρχει Μουσικό σχολείο στο νομό μας, γι’ αυτό και παραχώρησε το μοναδικό κτίριο που είχε στη διάθεσή του η Π{Ε για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας. Συγκεκριμένα, ενώ αποτελεί και  αρμοδιότητα και υποχρέωση Δήμου Πρέβεζας, από τις 2 Φεβρουαρίου του 2012, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη και απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, παραχώρησε το μοναδικό κτίριο που διαθέτει η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, στο χώρο όπου στεγάζονταν παλαιότερα το ΤΕΙ Ηπείρου, στη λεωφόρο Ιωαννίνων,  και έτσι εξασφαλίστηκε η λειτουργία του σχολείου. Η παραχώρηση αυτή, προέβλεπε και προϋπέθετε, μετά από συνεννόηση με το Δήμο,  την εκπόνηση μελέτης κατασκευής του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας από πλευράς του Δήμου Πρέβεζας, την οποία έπρεπε να ολοκληρώσει ο Δήμος σε διάστημα 15 μηνών, προκειμένου το σχολείο να αποκτήσει μόνιμη στέγη.
Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι η στέγαση του σχολείου θα συνεχισθεί καθώς θα παραταθεί η παραχώρηση του κτιρίου προκειμένου να μη σταματήσει το σχολείο να λειτουργεί.
Εναπόκειται πλέον στο Δήμο να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, να ολοκληρώσει τη μελέτη για να διεκδικηθεί χρηματοδότηση από την νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, για να βρει το Μουσικό Σχολείο της Πρέβεζας μια μόνιμη στέγη.
Αναφορικά με το ζήτημα της έλλειψης καθηγητών, ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τη διευθύντρια του σχολείου, λίστα των κενών (καθηγητές μουσικής) για να παρέμβει και να ζητήσει ο ίδιος προσωπικά, από το Υπουργείο Παιδείας την κάλυψή τους, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν.
Σχετικά με το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, έχει ήδη συνεννοηθεί  με τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ κ. Σαρδελή, και ήδη καταβάλλεται προσπάθεια, στα πλαίσια του νόμου, να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές. Επί τη ευκαιρία ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ για την προσπάθεια που καταβάλλει για την λύση των προβλημάτων μεταφοράς των μαθητών.
Ως προς τη σίτιση των μαθητών, που και αυτή αποτελεί ευθύνη των δήμων, ο κ. Ιωάννου τόνισε ότι αποτελεί ένα πανελλαδικό πρόβλημα.  Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας έπρεπε να είχε ζητήσει τροπολογία από το τέλος του 2012, για την κάλυψη του κενού στο νόμο, κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα για να λυθεί το θέμα και να προχωρήσει απρόσκοπτα η σίτιση των μαθητών.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έχασε τον έλεγχο του δίκυκλου – Βρέθηκε στο έδαφος και τραυματίστηκε

25/09/2021, 4:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Παράσταση διαμαρτυρίας στο Σ.ΕΠ.Ε πραγματοποίησαν το Εργατικού Κέντρου και του Σωματείο σερβιτόρων-ξενοδοχειακών υπαλλήλων και συναφών επαγγελμάτων

24/09/2021, 3:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλ. Καχριμάνης : Έχουμε εκφράσει τον προβληματισμό μας για τον κόμβο Καμπής μέχρι την Πρέβεζα και όλο το παραλιακό δίκτυο

24/09/2021, 2:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Βλάβη στον κεντρικό αγωγό υδροδότησης της Πρέβεζας – Διακοπή νερού τα μεσάνυχτα της Κυριακής

24/09/2021, 1:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με ερώτηση τους στη βουλή ο Κώστας Μπάρκας και άλλοι 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από την Υπουργό Παιδείας να παραμείνει το Πανεπιστημιακό τμήμα στην Πρέβεζα

24/09/2021, 12:58 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επιτροπή ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021: Με επιτυχία η προγραμματισμένη ομιλία της καθηγήτριας Μαρίας Νεγρεπόντη- Δεληβάνη

24/09/2021, 11:56 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites