Γιατί ο Δήμος Πρέβεζας δημιούργησε το νέο κέντρο συμβουλευτικής αντί να ενισχύσει το ΚΕΣΘΗΚΕΚΟ;

Ο συνεργάτης του Prisma 95,1 και πρόεδρος του ΚΕΣΘΗΚΕΚΟ,
του Κέντρου Έρευνας και Στήριξης Θυμάτων Κακοποίησης και Ευπαθών Ομάδων κ Κώστας Καζαντζίδης, μίλησε σήμερα στο πρωινό μαγκαζίνο του Prisma και εξέφρασε την πικρία του και τον προβληματισμό του καθώς ο Δήμος Πρέβεζας αντί να στηρίξει την προσπάθεια του Κέντρου δημιούργησε νέο κέντρο συμβουλευτική ενάντια στη βία των γυναικών με ίδιο αντικείμενο.

Σκοπός του ΚΕΣΘΥΚΕΚΟ είναι να στηρίξει κυρίως κακοποιημένα άτομα, αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών και τα παιδιά αυτών, καθώς επίσης ΑΜΕΑ, απεξαρτημένους και αποφυλακισμένους οι οποίοι καταφεύγουν στο Κέντρο προκειμένου να αντιμετωπίσουν προβλήματα, που τους οδηγούν στο περιθώριο και ενισχύουν φαινόμενα κοινωνικής απομόνωσης και αποκλεισμού. Για περισσότερα από 10 χρόνια σε αυτή την κατεύθυνση με την στήριξη του εργατικού κέντρου και σχεδόν όλων των θεσμικών οργάνων έχει παρουσιάσει σημαντικό έργο.

Ωστόσο όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΚΕΣΘΥΚΕΚΟ κ Καζαντζίδης ο Δήμος Πρέβεζας που συμμετείχε μάλιστα στο ΔΣ του κέντρου με εκπρόσωπό του την κα Λάζαρη προχώρησε στην δημιουργία του νέου κέντρου με ίδιο αντικείμενο παρόλο που υπήρχαν ήδη στο κέντρο οι δομές. Ανάφερε δε οτι ο Δήμος δεν ενημέρωσε καν το ΚΕΣΘΥΚΕΚΟ για την πρόθεσή του να δημιουργήσει κέντρο με αντίστοιχη δράση.

Ο κ Καζαντζίδης κάλεσε τον δήμαρχο Πρέβεζας να δώσει μια εξήγηση για αυτή του την στάση απέναντι στο Κέντρο στήριξης θυμάτων κακοποίησης (ΚΕΣΘΥΚΕΚΟ) ενώ εξέφρασε την απορία εφόσον το νέο κέντρο έχει κάποια χρηματοδότηση για κάποιο χρονικό διάστημα και δημιουργήθηκε για να την απορροφήσει, με ποιο τρόπο θα συνεχιστεί η χρηματοδότησή του όταν πλέον δε θα υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που θα το χρηματοδοτεί.

Ακούστε το απόσπασμα:

* Εμείς σαν mypreveza εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή τις αμφιβολίες μας για όλο αυτό το … έργο που μάλιστα για να γίνει έβαζαν σαν επιτακτική ανάγκη την έξωση από ένα σπίτι 3χ3 μιας άπορης οικογένειας!Αλήθεια αφού η Πρέβεζα έχει κέντρο συμβουλευτικής κακοποιημένων ατόμων γιατί έφτιαξαν και δεύτερο; Τόσο βάρβαρα είναι πια τα αγόρια της Πρέβεζας; 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Φωτογραφική Ομάδας Φιλιππιάδας Κα.Δρώ : Την Τετάρτη τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης με τίτλο «Environment»

24/10/2020, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τάκης Παππάς : Δεν χρειάζεται να γινόμαστε ‘’ εισαγγελείς’’ επί παντός επιστητού

24/10/2020, 10:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη γυναίκα στην Πρέβεζα – Σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

24/10/2020, 10:24 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Πρέβεζα τίμησε τη μνήμη του πληρώματος του Ναρκαλιευτικού “Πηνειός”

24/10/2020, 10:19 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έξι νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Π.Ε Πρέβεζας

24/10/2020, 7:56 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εκδηλώσεις του 38ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Πρέβεζας

23/10/2020, 11:51 πμ


ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ