Τρίτη, 29/09/2020

Το εργατικό Κέντρο Πρέβεζας θα πραγματοποιήσει πορεία για το πολυτεχνείο

Στις 17 Νοέμβρη συμπληρώνονται 40 χρόνια από την λαϊκή εξέγερση του πολυτεχνείου.40 χρόνια μετά, στην Ελλάδα της τρόικας και των μνημονίων η ιστορία παρουσιάζει τραγικές ομοιότητες.
Και αν η βία των τανκς φαντάζει μακρινή, όλοι μας ζούμε τη σύγχρονη βία της ανεργίας, της εργασιακής ανασφάλειας, της ασφυκτικής καθημερινότητας. Σε μια Ελλάδα που ψηφίζονται πραξικοπηματικά μνημόνια, που βρίσκεται υπό τη διεθνή επιτήρηση της ΕΕ και του ΔΝΤ, που κυβερνήσεις “εθνικής σωτηρίας” έρχονται και παρέρχονται η μία χειρότερη από την άλλη, που το μέλλον του λαού φαντάζει αβέβαιο.
  Η μεγαλύτερη ομοιότητα όμως είναι ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο δρόμος που ακολουθείται είναι η μόνη επιλογή και ότι το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να υπομένουμε καρτερικά και ήρεμα αφού όλα γίνονται για το καλό μας. Κι αν κάποιος το αμφισβητήσει, διώξεις, καταστολή και συκοφάντηση επιστρατεύονται για την διασφάλιση της “ομαλής” πορείας της χώρας.
  Σε αυτό το φόντο λοιπόν, το σύνθημα “ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ’’ είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Γιατί και σήμερα ο λαός έχει την ανάγκη, , να διεκδικήσει ΨΩΜΙ για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, ΠΑΙΔΕΙΑ για το καθολικό δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ για να μπορεί να έχει λόγο και να καθορίζει ο ίδιος την καθημερινότητα του.
  H επέτειος αυτή σηματοδοτεί μια καινούργια πορεία για τη χώρα και αποτελεί σύμβολο του εκδημοκρατισμού ,την έμπρακτη αντίδραση σύσσωμου του ελληνικού λαού και ειδικά της νεολαίας σε κάθε μορφή αυταρχισμού. Είναι η μέρα που τιμάμε εκείνους που αγωνίστηκαν για να απολαμβάνουμε σήμερα τα αγαθά μιας δημοκρατικής και ευνομούμενης κοινωνίας. Ο αγώνας για τη Δημοκρατία δεν έχει αποχρώσεις ,δεν μπαίνει σε καλούπια ,δε χωράει σε λογικές αντιπαραθέσεων για το ποιός είναι πιο αγωνιστής και επαναστάτης. Είναι κοινή κατάκτηση όλου του ελληνικού λαού. Σήμερα 40 χρόνια μετά πιστεύουμε πως η διαφύλαξη των δημοκρατικών θεσμών είναι πάντα επίκαιρη και είναι χρέος όλων μας πέρα και πάνω από μικροπολιτικές λογικές και συμφέροντα.
  Αγώνας λοιπόν για να ανατραπούν τα μνημόνια και η πολιτική που μας επιβάλλει τη φτώχεια και την ανεργία, που μας εξαναγκάζει στη μετανάστευση, που κλείνει σχολεία και διαλύει νοσοκομεία, που σπρώχνει κόσμο στην αυτοκτονία, που στερεί τα φάρμακα, τη θέρμανση, ακόμη και το φαγητό από χιλιάδες συνανθρώπους μας. Αγώνας ενάντια στο σύστημα που τα γεννάει όλα αυτά!
  Για όλα αυτά, όσο θα υπάρχει φτώχεια, δυστυχία, καταπίεση και εκμετάλλευση η εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973 θα είναι επίκαιρη, θα μας εμπνέει και θα μας οδηγεί στον αγώνα για μια ανθρώπινη ζωή!
 To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας και τα πρωτοβάθμια σωματεία καλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση της Κυριακής 17ης Νοεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. στην Θεοφάνειο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ