Προκήρυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας για την Πανεργατική Απεργία της 6 Νοέμβρη

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ, ΟΧΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ένα είναι το ερώτημα: Θα καταφέρουν να εφαρμόσουν τα μέτρα των μνημονίων και να περάσουν τον νέο γύρο της σκληρής επίθεσης ή οι εργαζόμενοι με την κλιμάκωση των αγώνων τους θα τους εμποδίσουν, θα ανατρέψουν την βάρβαρη πολιτική των δανειστών, του κεφαλαίου και της ΕΕ και την δικομματική κυβέρνηση, ανοίγοντας, τον δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής!.
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Δεν υπήρξε μέτρο που να μην συνάντησε την αντίσταση των εργαζόμενων. Από τον μεγαλειώδη αγώνα στην ΕΡΤ που συνεχίζεται, έως την απεργία των καθηγητών. Από τους άνεργους βιομηχανικούς εργάτες της Εύβοιας έως την συγκλονιστική απεργία διάρκειας των διοικητικών στα ΑΕΙ ενάντια στην διάλυση των πανεπιστημίων, η κοινωνία δεν σιωπά, δεν υποτάσσεται, μέσα σε μεγάλες δυσκολίες συνεχίζει να παλεύει.
Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με την συνδρομή δυστυχώς και των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, έκανε ότι μπορούσε για να μην ενοποιηθούν και να μην κλιμακωθούν οι αγώνες. Όρισε την γενική απεργία μακριά από τις μάχες του Σεπτέμβρη. Όμως οι μαχόμενες δυνάμεις πρέπει να δυναμώσουμε τους αγώνες σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, να τους οργανώσουμε από κάτω με μαζικές γενικές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα και συντονισμό των ίδιων των σωματείων.
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ
Αν θέλουμε ψωμί και δουλειά πρέπει να καταργήσουμε τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις. Αν θέλουμε δαπάνες για την παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον, τον πολιτισμό πρέπει να διαγράψουμε το χρέος. Αν θέλουμε να σωθεί το σπίτι που μένουμε και το χωράφι που ζούμε πρέπει να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες, να διαγραφούν τα χρέη των φτωχών. Αν θέλουμε να προστατευθούν οι άνεργοι και να βρουν δουλειά οι νέοι, πρέπει να μειωθούν οι ώρες δουλειάς και τα χρόνια συνταξιοδότησης, να εθνικοποιηθούν χωρίς αποζημίωση με εργατικό και λαϊκό έλεγχο οι μεγάλες επιχειρήσεις και να δουλέψουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, με αυτοδιαχείριση, τα εργοστάσια που κλείνουν οι καπιταλιστές.
Η πάλη για το ψωμί και την ελευθερία πάνε μαζί! Ο αγώνας του λαού και της νεολαίας με την κυβερνητική, κρατική και εργοδοτική βία πρέπει να κορυφωθεί. Η μάχη για να ξηλωθεί η ναζιστική συμμορία και ο φασισμός σε κάθε γειτονιά συνεχίζεται.
Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται ρήξη και αποδέσμευση από την ευρωζώνη και την ΕΕ. Ήδη η ΕΕ αποφάσισε ότι οι χώρες που έχουν δανειστεί από τους μηχανισμούς της θα είναι σε «επιτήρηση» μέχρι να ξεπληρωθεί το 75% του χρέους, δηλαδή για πάντα. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για φιλολαϊκή πολιτική μέσα σε αυτήν την λυκοσυμμαχία των τραπεζιτών και των πολυεθνικών.
Αυτός είναι ο άλλος δρόμος που μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή που μας απειλεί, ο δρόμος της αντικαπιταλιστικής ανατροπής που οδηγεί σε μια κοινωνία με τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Η μάχη θα είναι σκληρή και δύσκολη. Δεν θα φύγουν αν δεν τους διώξουμε. Σε αυτήν την μάχη πρέπει να βάλει πλάτη η αριστερά. Αν αντί για αυτό τρέξει να κρυφτεί στο «συνταγματικό τόξο», δίνει πιστοποιητικά υποταγής και νομιμοφροσύνης, και όρκους πίστης στην ΕΕ, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή διασπά και υπονομεύει τους αγώνες και εξορίζει την ανατροπή στο αόρατο μέλλον μιας “άλλης εξουσίας” χωρίς την ενωτική ταξική σύγκρουση από σήμερα, όπως κάνει το ΚΚΕ, θα τους αφήσει να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο τους.
Για να νικήσουμε το «μαύρο μέτωπο» του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της ΕΕ χρειάζεται το δικό μας αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής. Σε αυτήν την μάχη θα κριθούν όλοι.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites