Τρίτη, 29/09/2020

Ιερέας από την Πάργα συνεχίζει να σπουδάζει στα 60 του!

Πρόσφατα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013,
βρέθηκα στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παραστώ στην αποφοίτηση και ορκωμοσία των νέων θεολόγων, από το
Τμήμα Ποιμαντικής της Θεολογικής Σχολής.
Εκείνο που μου έκανε αίσθηση και θέλω να εξάρω σήμερα, πέραν από τη μυσταγωγία και σεμνότητα που διέκρινε την όλη εκδήλωση, είναι ότι μεταξύ των αποφοιτησάντων υπήρξε και ένας σεβάσμιος ιερέας, με  κοντό λευκό γένι, που η  ηρεμία του προσώπου του, σε έκανε να τον προσεγγίσεις και να ζητήσεις την ευχή του.

Όπως πληροφορήθηκα επρόκειτο για τον Ιερέα Ιωάννη Νάστα, πατέρα τεσσάρων τέκνων, που ιερουργεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαράλαμπους Καστρίου-Πρεβέζης του Δήμου Πάργας.

Το αξιοπερίεργο της όλης υπόθεσης είναι ότι ο Πατήρ Ιωάννης, παρά τα εξήντα του χρόνια, συνεχίζει με ζέση να σπουδάζει, εάν λάβουμε υπόψη ότι ήδη είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου και προτίθεται όπως ο ίδιος δήλωσε να συνεχίσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές.
Φαίνεται ότι οι ιθύνοντες του Υπουργείου Παιδείας, όταν αποφάσισαν  να το μετονομάσουν σε Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, είχαν προφανώς υπόψη τους την περίπτωση του σεπτού Ιερέα Ιωάννη Νάστα.

Εγώ, πέραν του θαυμασμού μου, τι άλλο θα μπορούσα να πω, παρά μόνο να προτρέψω τους νεωτέρους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του και να αναφωνήσω για μίαν ακόμη φορά…

Α Ξ Ι Ο Σ
Αναγνώστης

Πηγή: http://www.gatzoli.gr/2013/11/60.html#ixzz2kMVN1mMu

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ