Δευτέρα, 28/09/2020

Συνελήφθη ο χειριστής του μοιραίου σκάφους με τους μετανάστες – Αναζητούνται 4 ακόμη

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση
των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών από το Γραφείο Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Λευκάδας, συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, ο 58χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους που ανετράπη στη θαλάσσια περιοχή «ΠΑΛΑΙΡΟΣ» Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος φέρεται να έχει συστήσει μαζί με άλλους τέσσερις ημεδαπούς (τρεις άνδρες, μία γυναίκα) και έναν ακόμη αλλοδαπό, εγκληματική οργάνωση για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών από Ελλάδα προς Ιταλία, έναντι αμοιβής.

Αναλυτικότερα, υπό το συντονισμό της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ., στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λευκάδας με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας και του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, διενήργησαν νομότυπες έρευνες στις οικίες των τριών από τους υπόπτους, στην περιοχή της Αμφιλοχίας και στην περιοχή «ΚΟΝΟΠΙΝΑΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ» Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να συλληφθεί 20χρονος ημεδαπός, ένας εκ των πέντε υπόπτων και να κατασχεθεί Ι.Χ.Ε. όχημα.

Επίσης, στην ερημική περιοχή «ΚΟΝΟΠΙΝΑ ΚΑΤΟΥΝΑΣ» εντοπίστηκε και κατασχέθηκε δεύτερο Ι.Χ.Ε. όχημα, ενώ στην περιοχή ΠΑΛΑΙΡΟΥ εντοπίστηκε και κατασχέθηκε φορτηγό όχημα Ι.Χ., το οποίο είχε κλαπεί από την περιοχή Μοσχάτου Αττικής και έφερε κλεμμένες πινακίδες.

Όπως προκύπτει από την προανάκριση, τα ανωτέρω οχήματα χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα παράνομης διακίνησης μεταναστών. Το Ι.Χ.Ε. που εντοπίστηκε στην ανωτέρω ερημική περιοχή παραδόθηκε στο Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας για περαιτέρω έρευνα.

Από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας, από την οποία κατασχέθηκε και το ανατραπέν σκάφος, αναζητούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου οι ανωτέρω τρεις ημεδαποί και ο ένας αλλοδαπός.

(ΔΤ)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ