Πέμπτη, 24/09/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αγνοείτο από τις 05-10-2013 σύμφωνα με την INTERPOL

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες της 08-11-2013 η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης
του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, για εντοπισμό του Θ/Γ σκάφους «PULΑUTUGA»σημαίας Μεγ.Βρετανίας χωρίς επιβαίνοντες, από το M/V«VOLZHSKIYN49»σημαίας Ρωσίας, στη θαλάσσια περιοχή 15ν.μ. νοτιοδυτικά ν.Παξών. Το εν λόγω Θ/Γ σύμφωνα με έγγραφο της INTERPOL, αγνοείτο με δύο αλλοδαπούς άνδρες επιβαίνοντες από τις 05-10-2013.

Άμεσα έσπευσαν στην περιοχή δύο πλωτά περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς και το Α/Κ –ΕΠ/ΚΟ «ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Πρέβεζας 134, τα οποία εντόπισαν το ανωτέρω Θ/Γ .  Πρώτες πρωινές ώρες της 09-11-2013 το  «PULΑUTUGA»κατέπλευσε ρυμουλκούμενο από το «VOLZHSKIYN49» συνοδευόμενο από τα δύο πλωτά στη θαλάσσια περιοχή 2ν.μ. δυτικά του λιμένα της Πρέβεζας, όπου παρέμεινε αγκυροβολημέενο και αναποδογυρισμένο.

Με το πρώτο φως της ημέρας της 09-11-2013 έγινε προσπάθεια ρυμούλκησης του «PULAUTUGA» στο λιμένα της Πρέβεζας, από το Α/Κ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ» Ν.Λ.294 με επιβαίνοντες προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής και επαγγελματία δύτη συνοδευόμενο από πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Μεσημβρινές ώρες ανελκύστηκε το εν λόγω Θ/Γ στο λιμάνι της πρέβεζας, όπου μετά από έρευνα που διενεργήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στο εσωτερικό του σκάφους δεν εντοπίστηκαν επιβαίνοντες.

Έρευνες που διεξήχθησαν προς εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων είχαν αρνητικά αποτελέσματα.                                               

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ