Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων Πρέβεζας για spider stores

Η «Αγωνιστική Παρέμβαση ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας» καταγγέλλει το πέταγμα στο δρόμο των 800 εργαζομένων της SPRIDER STORES(ανάμεσα τους και 10 υπάλληλοι στη Πρέβεζα).
Τα αφεντικά της SPRIDER STORES τη κοπάνησαν νύχτα. Λίγους μήνες πριν ακριβώς την ίδια ώρα είχαν κάψει τις αποθήκες τους στην Αθήνα λέγοντας ότι τις κάψανε «κουκουλοφόροι». Είναι αυτοί που είχαν στήσει πανελλαδικό εργοδοτικό σωματείο διευθυντών(μάλιστα στη Πρέβεζα μας είχαν παρεμποδίσει να μπούμε στο χώρο εργασίας) για να μπορέσουν να ελέγχουν τους εργαζόμενους οι οποίοι έτσι και αλλιώς αμείβονταν με εξευτελιστικούς μισθούς(ατομικές συμβάσεις, απλήρωτες υπερωρίες, εκβιασμοί).  Η πλήρη ασυδοσία, νόμος είναι το δίκιο του επιχειρηματία λοιπόν, σε όλο του το μεγαλείο όπως δήλωσε και γνωστός επιχειρηματίας(δημοτικός σύμβουλος) στη πόλη μας πριν λίγες μέρες ως απαραίτητη προϋπόθεση για την «ανάπτυξη». Αυτό είναι το δίκιο που δεν αναγνωρίζει κανένα δικαίωμα στον εργαζόμενο, ούτε καν την ύπαρξή του. Ο νόμος  αυτός, είναι η συνεχιζόμενη αντιδραστική θωράκιση του καπιταλισμού σε βάρος των εργαζομένων μέσω της πολιτικής των μνημονίων, τη πολιτική της κυβέρνησης, των προηγούμενων κυβερνήσεων ,της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Αυτή είναι και η λογική όσων «συζητάνε» το τελευταίο διάστημα για την υποχρεωτική κυριακάτικη εργασία. Αυτή είναι η «ανάπτυξη» που θα φέρουν, όταν θα «ξεπεράσουν» τη κρίση τους. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της εργοδοσίας το οποίο δεν υπολογίζει τίποτα. Καμιά αυταπάτη συναδέλφισσες και συνάδελφοι. Η οργάνωση μας, η αλληλεγγύη και η συλλογική μας δράση με κριτήριο τις εργατικές ανάγκες και όχι τις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι μονόδρομος για τα συμφέροντά μας.

Εργαζόμενες, οι της Πρέβεζας. Άνεργες, άνεργοι
Να σηκώσουμε ανάστημα ενάντια στην απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία και τον εργοδοτικό δεσποτισμό. Να συγκροτήσουμε στη πόλη συνδικάτο εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων(με τη συμμετοχή των ανέργων και απολυμένων του κλάδου).Ήδη έχει ξεκινήσει η συγκρότησή του.   Να ενισχύσουμε την αντικαπιταλιστική πτέρυγα στα συνδικάτα.
 Καλούμε το Εργατικό Κέντρο να κινητοποιηθεί στο πλευρό των εργαζομένων ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, να πάρουν τις αποζημιώσεις τους , να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας, με το κράτος να  χρεώνει τα αφεντικά που την κοπάνησαν, των οποίων πρέπει να κατασχεθούν τώρα όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία(ακίνητα και καταθέσεις)

Εργαζόμενες, οι. Άνεργες, άνεργοι
Μόνη λύση είναι ο παλλαϊκός-πανεργατικός ξεσηκωμός με αγώνες διαρκείας για τη πτώση της συγκυβέρνησης, τη διαγραφή του χρέους, τη ρήξη με την Ε.Ε και το ευρώ και την εθνικοποίηση – κρατικοποίηση των τραπεζών και όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Με ένα ρωμαλέο ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα αντίπαλο δέος κάθε κυβέρνησης που θα εφαρμόζει πολιτικές σε βάρος των εργαζομένων του λαού και της νεολαίας. Με όργανα επιβολής της εργατικής και λαϊκής θέλησης, για να έχουμε κατακτήσεις απειλώντας την ιδιοκτησία τους, την εξουσία τους και τα κέρδη τους.

ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ
ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ. ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ…

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ιδιωτικών υπαλλήλων και άνεργων Πρέβεζας


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites