Το Σάββατο ξεκινούν οι απευθείας μεταδόσεις την Μετροπόλιταν Όπερα

Με την ρομαντική τραγωδία του Ευγένιος Ονιέγκιν του Τσαικόφσκι ανοίγει φέτος η αυλαία των ζωντανών μεταδόσεων από την  Metropolitan Opera.
Η απευθείας μετάδοση σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας (HD) θα γίνει  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας το Σάββατο στις 8 το βράδυ, ημέρα που ξεκινά η σεζόν για το παγκόσμιο κοινό σε 64 χώρες του κόσμου.
Το πρότζεκτ Live in HD επιτρέπει στις παραστάσεις της όπερας να προβάλλονται σε κινηματογραφικές οθόνες σε πραγματικό χρόνο, με υπότιτλους στα  ελληνικά, όπου  οι θεατές  παρακολουθούν τα έργα ως συναρπαστικές ταινίες, ενώ στα διαλείμματα προβάλλονται ρεπορτάζ από τα καμαρίνια και συνεντεύξεις διασημοτήτων.
Η Anna Netrebko και ο Mariusz Kwiecien πρωταγωνιστούν στους ρόλους της ερωτευμένης Τατιάνας και του επιβλητικού Ονιέγκιν στο μοιραίο ρομάντζο του Tchaikovsky. Η νέα παραγωγή της Deborah Warner σε σκηνοθεσία Fiona Shaw, τοποθετείται στο τέλος του 19ου αιώνα και συλλαμβάνει τη λάμψη και το πάθος της όπερας του Tchaikovsky. Ο PiotrBeczala είναι ο Λένσκι, ο φίλος του Ονιέγκιν που γίνεται αντίπαλός του. Διευθύνει ο ρώσος μαέστρος Valery Gergiev.
Ο Τύπος έγραψε:
«Η γεμάτη πλούτο και αισθησιασμό φωνή [της Netrebko] αποκαλύπτει εσωτερικά συναισθήματα σε αυτή τη νεαρή γυναίκα που περιμένει να αγαπηθεί από έναν άνθρωπο σαν τον Ονιέγκιν. Στη σκηνή του “γράμματος” κινείται εύκολα από εκφράσεις ανασφάλειας και λαχτάρας σε εκρήξεις της επιθυμίας και σε ύψη λυρισμού. “(New York Times)
“Μυώδης, νεανική η φωνή του κ. Beczala ενός τενόρου ιδανικού για τον Lenski …το τραγούδι του κ. Kwiecien είναι ασταθές και συναρπαστικό …ο κ. Γκεργκίεφ ξέρει καλά το στυλ του Τσαϊκόφσκι.” (New York Times)
“Ο Piotr Beczala ήταν ένας φωτεινός Lenski, ανέμελος και ευέξαπτοι και ένας υπέροχος τενόρος … ο Kwiecien ήταν πειστικά νεανικός και συμπαγής, ως Ονιέγκιν … στην τελική σκηνή, [η Netrebko] ήταν εξαιρετική, παθιασμένη και βασιλική. “(Washington Post)
Η Netrebko τραγούδησε “με διαυγή ήχο, εκφραστική δεινότητα και δυναμική ευαισθησία.” (Financial Times)
Στην Πρέβεζα για 5η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Πρέβεζας σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο «Σπύρο Δήμας» προσφέρει  στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής. . Γενική είσοδος 10 ευρώ, παιδικό- φοιτητικό 5 ευρώ.
Περισσότερες πληροφορίες: Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας (στο τηλέφωνο 2682025320 και στο odioprev@otenet.gr )


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites