ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλλογος πρότυπο μας ταξιδεύει σε απίστευτα μέρη ! ! !

Μας αρέσει να βλέπουμε συλλόγους της πόλης μας να προκόβουν, να έχουν διάρκεια στο χρόνο και να έχουν επιτυχία σε όλες τους τις δράσεις.
Ένας τέτοιος σύλλογος είναι ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας, ο οποίος μας εντυπωσιάζει με τις δράσεις του και την ομαδικότητα του. Οι ρόλοι στο συγκεκριμένο σύλλογο είναι διακριτοί και αυτό φαίνεται πως είναι το μυστικό της επιτυχίας. Δεν υπάρχει δράση του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας που να μην έχει μαζική συμμετοχή, όχι μόνο από τα μέλη του αλλά και από ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν έστω και για μια φορά την εμπειρία του να είσαι ορειβάτης. Σύλλογος με βάση (γραφεία), με χορηγούς, οργάνωση  και πάνω από όλα σύλλογος με ανθρώπους που τους αρέσει αυτό που κάνουν και δεν το κάνουν μόνο για την πάρτι τους . . . αλλά χαίρονται όταν όλοι οι συμμετέχοντες σε μια δράση περνούν ευχάριστες ώρες! Έτσι το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Οκτωβρίου 2013 ο σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στη Ροδόπη, με στόχο την ανάβαση στην κορυφή Γυφτόκαστρο (υψόμετρο 1827 μ.).Ο Καταρράκτης του Λειβαδίτη είναι ο μεγαλύτερος καταρράκτης των Βαλκανίων και προσεγγίζεται αρκετά εύκολα από την πόλη της Ξάνθης. Από εκεί λοιπόν, οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν το δρόμο για τη Σταυρούπολη και από εκεί, με έντονη ανάβαση να κατευθυνθούν στο χωριό Λειβαδίτης (υψόμ.1300μ.).Λίγο μετά τα τελευταία σπίτια ξεκινά το σημαδεμένο μονοπάτι που καταλήγει στη ρίζα του καταρράκτη. Η διαδρομή είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, καθώς ξεδιπλώνεται ανάμεσα σε πυκνό δάσος οξιάς και σημύδας. Τίποτα δεν φανερώνει την ύπαρξη του καταρράκτη. Μετά από έντονα κατηφορική πορεία 35-40 λεπτών οι ανυποψίαστοι πεζοπόροι καταλήγουν στη ρίζα του.
Τα νερά πέφτουν κατακόρυφα από ύψος 60 περίπου μέτρων με τρομερό πάταγο, χαρίζοντας πλούσια βλάστηση στις σχισμές των βράχων. Η όψη του αφοπλίζει και προκαλεί το θαυμασμό. Σε κάτι τέτοιες γωνιές φαίνεται πως ζούσαν οι Ναϊάδες των αρχαίων μύθων (νύμφες που κατοικούσαν στις πηγές) και οι νεράιδες των λαϊκών παραμυθιών. Η λαϊκή παράδοση αναφέρει πως στα νερά του Λειβαδίτη λούζονταν οι «καλοκυράδες» (νεράιδες), ενώ στις σπηλιές του ύφαιναν, σε πέτρινους αργαλειούς, το αραχνοΰφαντο νεραϊδόγνεμα. Εδώ χόρευαν στους διονυσιακούς ρυθμούς, οι Σάτυροι. Μέσα στα αρχέγονα αυτά δάση αντιλαλούσαν τα τραγούδια του Ορφέα, γιου της Μούσας Καλλιόπης και του θεού Απόλλωνα ο οποίος μάγευε με την κιθάρα του θεούς και ανθρώπους.
Το χειμώνα αρκετές φορές ο καταρράκτης παγώνει και τα αιωρούμενα κρύσταλλα σπάνε με εκκωφαντικό θόρυβο, όταν πιάσουν οι πρώτες ζεστές μέρες της άνοιξης. Γύρω από τον καταρράκτη υπάρχουν χώροι κατάλληλοι για να απολαύσουν οι επισκέπτες το θέαμα χωρίς κινδύνους.

ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση για Λειβαδίτη Ξάνθης ώρα 07:00΄ από την πλατεία Ανδρούτσου. Πορεία στον καταρράκτη του Λειβαδίτη που βρίσκεται σε δάσος οξυάς και μετάβαση στο καταφύγιο του ΕΟΣ Ξάνθης όπου και διανυκτέρευση.
Ώρες πορείας 45 λεπτά έως 1:30΄ , ανάλογα με τη δυνατότητα πρόσβασης. Βαθμός δυσκολίας 1.
ΚΥΡΙΑΚΗ : Ανάβαση στην κορυφή Γυφτόκαστρο (1827 μ.), μέσα από δάσος οξυάς, πεύκων και ερυθρελάτης.
Ώρες πορείας 6. Βαθμός δυσκολίας 1.

Δηλώσεις συμμετοχής και προκαταβολές, το συντομότερο δυνατό, στον Αθανασιάδη Βασίλη (τηλ. 6937193709) και στα γραφεία του συλλόγου (τηλ. 2682102004) για εξασφάλιση θέσεων στο καταφύγιο και στο λεωφορείο

Ενημέρωση στους συμμετέχοντες για την εξόρμηση στα γραφεία του συλλόγου (Ζαλόγγου 59) την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013 από Ω/20:00΄ μέχρι 22:00΄


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 28χρονος Παπασάββας από την Κρανιά ζει τα όνειρα που έκανε όταν ήταν 15 χρονών

11/09/2023, 11:10 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Έναρξη ακαδημιών Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

04/09/2023, 12:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites