Συγκρότηση Συντονιστικού Οργάνου Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφέρειας Ηπείρου

1. Την Παρασκευή 11 – 10 – 2013, πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα, συνάντηση εκπροσώπων των Δ. Σ. των Συλλόγων  Υπαλλήλων  Περιφέρειας  Ηπείρου (Άρτας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας),
όπου αποφασίστηκε η συγκρότηση  Συντονιστικού  Οργάνου Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφέρειας Ηπείρου (Άρτας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας), (Σ. Ο. Σ. Υ. Π. Η.) και εγκρίθηκε ο Κανονισμός λειτουργίας του Οργάνου.

2. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από πολλές επαφές και ανταλλαγές απόψεων μεταξύ των Συλλόγων και σε εφαρμογή κατευθύνσεων του Καταστατικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), σχετικών διατάξεων των Καταστατικών των τριών Συλλόγων, αλλά και ομόφωνων αποφάσεων των Γ. Σ. και των Δ.Σ. των τριών Συλλόγων. Ο συντονισμός κρίθηκε ιδιαίτερα αναγκαίος σε αυτήν την φάση για την αντιμετώπιση της άγριας επίθεσης  κυβέρνησης-τρόϊκας-ΕΕ-ΔΝΤ ενάντια σε δικαιώματα και κατακτήσεις όλων των εργαζομένων.

3. Καταβλήθηκε προσπάθεια να συμμετάσχει και ο Σύλλογος των Ιωαννίνων αλλά σε αυτή την φάση αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Άλλωστε στο τελευταίο Άρθρο (9ο ) του Κανονισμού προβλέπεται  ότι αυτός «δύναται να τροποποιηθεί με την συμμετοχή ή την αποχώρηση ενός Συλλόγου ή όταν το ζητήσουν τα μέλη του».

4. Μέλη του νέου εξαμελούς Συντονιστικού Οργάνου ορίστηκαν οι :
Παπαδημητρίου Ηλίας, Τσιρώνης Ιωάννης, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Άρτας, Χαρμαντά Αγγελική, Σιούτης Σπύρος, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πρέβεζας και Αλεξίου Παύλος και Μπίνας Γεώργιος Πρόεδρος και Γραμματέας του Συλλόγου Θεσπρωτίας.

5. Για τις διακριτές θέσεις Συντονιστικού Οργάνου, που θα εναλλάσσονται εκ περιτροπής σε ετήσια βάση οι εκπρόσωποι των τριών Συλλόγων, ορίστηκαν για την πρώτη περίοδο οι :
Παπαδημητρίου Ηλίας, Πρόεδρος
Αλεξίου Παύλος, Αντιπρόεδρος
Σιούτης Σπύρος, Γραμματέας

6. Μέσω και του νέου Συντονιστικού Οργάνου θα επιδιωχθεί η συνεργασία με κάθε πλευρά στη βάση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των συμφερόντων του λαού της Ηπείρου και της εξυπηρέτησης του πολίτη, αλλά και η μαζική, ενωτική και αγωνιστική αντίσταση ενάντια σε κάθε πολιτική που αντιστρατεύεται τους στόχους αυτούς.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΚΑΙΡΟΣ

‘Ηπειρος : Έρχονται χιόνια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο – Επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την ΕΜΥ

25/01/2023, 2:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η τουριστική αγορά της Βάδης- Βυρτεμβέργης ο νέος στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου

24/01/2023, 12:14 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Θανατηφόρο τροχαίο στην Άρτα

24/01/2023, 12:01 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Υποχρεωτική η καταχώρηση των ιπποειδών σε Κεντρική Ηλεκτρονική Βάση Δεδομένων

24/01/2023, 11:58 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Θετικά μηνύματα από την Ολλανδία για τον τουρισμό της Ηπείρου

23/01/2023, 12:17 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Περιφέρεια Ηπείρου στις τουριστικές εκθέσεις F.RE.E. Μονάχου και I.F.T. Βελιγραδίου

23/01/2023, 12:08 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites