Πέμπτη, 09/07/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ-Ξεκινά η αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών στην παραλιακή ζώνη

Με έργα που θα υλοποιηθούν τόσο από την Περιφέρεια όσο και από το Δήμο Πρέβεζας θα προχωρήσει η αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που έχει υποστεί ο παραλιακός δρόμος του Μύτικα.
Ο Δήμος της Πρέβεζας ενέταξε έργα αποκατάστασης στον Μύτικα σε εργολαβία 309 χιλιάδων ευρώ και σύντομα θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες στον οικισμό του Βράχου εκεί όπου κινδυνεύουν κατοικίες. Οι παρεμβάσεις θα επικεντρωθούν στο να μην εισέρχονται νερά από τους δρόμους του Μύτικα στο διαταραγμένο ήδη έδαφος της κατολίσθησης και να απομακρύνονται προς την θάλασσα και για τον λόγο αυτό θα κατασκευαστούν κράσπεδα, τρία φρεάτια υδροσυλλογής και τρεις αγωγοί. Επίσης προβλέπεται αποκατάσταση του τοιχίου που έχει καταρρεύσει σε ένα μεγάλο τμήμα του. Χθες, εξάλλου δημοσιεύτηκε και η
πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εργασίες ύψους 180 χιλιάδες ευρώ τις οποίες θα εκτελέσει η Περιφέρεια Ηπείρου στην παραλιακή ζώνη του Μύτικα. Τη διακήρυξη υπογράφει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 29 Οκτωβρίου. Να θυμίσουμε ότι η τοπική κοινότητα του Μύτικα, υπέστη σοβαρές ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου χειμώνα. Ο Δήμος της Πρέβεζας ανέθεσε δύο εργολαβίες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη έτσι ώστε να αντιμετωπίσει προβλήματα που δημιουργήθηκαν και σε άλλα σημεία, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο κατοικίες.
epirusgate.blogspot.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ