ΠΡΕΒΕΖΑ: Στον Μιχάλη Χρυσοχοίδη για τα οδικά έργα ο Στράτος Ιωάννου

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Χρυσοχοίδη είχαν ο Βουλευτής του Νομού κ. Δημήτρης Τσουμάνης
και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση πάνω σε θέματα που απασχολούν την περιοχή και αφορούν οδικά έργα αλλά και αποζημιώσεις από τις καιρικές καταστροφές του Χειμώνα. Παρέδωσαν υπόμνημα στον Υπουργό στο οποίο ζητείται η άμεση προώθηση τεσσάρων μεγάλων οδικών έργων, τα οποία είναι απολύτως σημαντικά για την περιοχή μας και ολόκληρη την Ήπειρο για την άρση της συγκοινωνιακής της απομόνωσης. Σε συνέχεια της παρέμβασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη τον Αύγουστο, ζητήθηκε η συνδρομή του υπουργού για την εξεύρεση πόρων χρηματοδότησης για την κατασκευή τους, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, για τη Σύνδεση Κόμβου Πάργας με Μεσσοπόταμο και Κόμβος Λούτσας καθώς και τη σύνδεση με Εγνατία μέσω του Οδικού άξονα Θεσπρωτικό – Γέφυρα Μπακόλα για σύνδεσή του με τον κόμβο της Τύργιας. Πρέπει να σημειωθεί ότι η κατασκευή του συγκεκριμένου οδικού άξονα θα επιτρέψει τη σύνδεση της περιοχής με την Εγνατία, αφού ο οδικός άξονας από κόμβο Πάργας μέχρι Καρτέρι ολοκληρώνεται και ο οδικός άξονας που συνδέει το Καρτέρι με την Εγνατία έχει ολοκληρωθεί. Όπως τονίστηκε τα έργα αυτά είναι πλήρως ώριμα και μπορούν να ενταχθούν στο Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Επιπλέον, ο κ. Τσουμάνης και ο κ. Ιωάννου ζήτησαν για άλλα δυο πολύ σημαντικά οδικά έργα, τα οποία βρίσκονται σε στάδιο εκπόνησης των μελετών, την επιτάχυνση προκειμένου να καταστούν ώριμα και να μπορέσουν να εκτελεστούν. Πρόκειται για τον οδικό άξονα Πρέβεζας – Γέφυρα Καλογήρου – Καμπή Άρτας (κόμβος επί της Ιόνιας Οδού) και τον οδικό άξονα από την υπόγεια ζεύξη Πρέβεζας – Ακτίου έως κόμβο Μονολιθίου.
Επιπλέον, ο Αντιπεριφερειάρχης ανανέωσε το αίτημά του για την οριοθέτηση γεωγραφικών ενοτήτων του νομού και την παραχώρηση πιστωτικών διευκολύνσεων για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια  που υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια του Χειμώνα από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα.
Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι επιπτώσεις εξ αιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων στο Εθνικό, Επαρχιακό και Βασικό οδικό δίκτυο ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε να μεταβιβασθεί στην Π.Ε. Πρέβεζας ποσό 850.000 € για την αποκατάσταση των ζημιών.
Ο Υπουργός από την πλευρά του ευχαρίστησε το βουλευτή και τον Αντιπεριφερειάρχη για την αναλυτική ενημέρωση αναφορικά με την πρόοδο των έργων και συμφώνησε για τη σημασία τους. Δήλωσε ότι θα κάνει ότι μπορεί από την πλευρά του, μέσα στην αντίξοη οικονομική συγκυρία, για την προώθηση των έργων αυτών.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα έργα  «Σύνδεση Κόμβου Πάργας με Μεσσοπόταμο και Κόμβος Λούτσας» καθώς και τη «σύνδεση με Εγνατία μέσω του Οδικού άξονα Θεσπρωτικό – Γέφυρα Μπακόλα για σύνδεσή του με τον κόμβο της Τύργιας» ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης θα διερευνήσει τις δυνατότητες ένταξής τους στο ΕΣΠΑ.
Για τα άλλα δύο έργα και συγκεκριμένα τον «οδικό άξονα Πρέβεζας – Γέφυρα Καλογήρου – Καμπή Άρτας (κόμβος επί της Ιόνιας Οδού)» και τον «οδικό άξονα από την υπόγεια ζεύξη Πρέβεζας – Ακτίου έως κόμβο Μονολιθίου» ο Υπουργός έδωσε εντολή για την επιτάχυνση των μελετών.
Αναφορικά με την οριοθέτηση γεωγραφικών ενοτήτων του νομού και την παραχώρηση πιστωτικών διευκολύνσεων δήλωσε ότι σύντομα θα επιλυθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ για τα 850.000 €, λόγω οικονομικής αδυναμίας, θα ξαναγίνει συζήτηση αρχές Οκτώβρη.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στον Λεωνίδα Αργυρό πέρασαν οι αρμοδιότητες των Καραμανίδη – Κωνσταντάκη

25/01/2022, 11:17 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ακόμα να υπογράψει την σύμβαση για το Κλιμάτι στην Λούτσα η εταιρεία του Γιαννακόπουλου;

25/01/2022, 10:28 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Σύλληψη στην Φιλιππιάδα

25/01/2022, 10:17 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Ντίνα Μωραϊτη για τα κρηπιδώματα : “Σε ορισμένα σημεία δεν υπήρχε καθόλου θεμελίωση”

25/01/2022, 10:11 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση μεταξύ Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας και ΟΑΕΔ Πρέβεζας

24/01/2022, 4:29 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : 171 τα ενεργά κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών

24/01/2022, 4:15 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites