Στους «ξαφνικούς θανάτους» που διατάζει η Τρόικα απαντάμε με ανένδοτο κοινωνικό και πατριωτικό αγώνα!

Όταν η Τρόικα διέταξε τον ξαφνικό θάνατο μιας δημόσιας επιχείρησης και η κυβέρνηση έστειλε την ΕΡΤ στο… απόσπασμα, είχα γράψει τότε ότι «δεν είναι η ΕΡΤ, είναι η δημοκρατία».

Διαβάζω σήμερα στη RealNews, ότι η Τρόικα τώρα απαιτεί τον ξαφνικό θάνατο του ΟΣΕ, του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος, ως προαπαιτούμενο για να μας δώσουν την επόμενη δόση.

Αφού ξεκαθαρίσουμε ότι οι δανειστές μας δεν μας «βοηθούν» αλλά μας ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ με τοκογλυφικούς όρους (δηλ. τα περιβόητα «σχέδια διάσωσης της Ελλάδας» και οι περιβόητοι «Μηχανισμοί Στήριξης» δεν είναι τίποτα άλλο παρά τοκογλυφικά δάνεια, ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ λεφτά), νομίζω ότι ήρθε η ώρα να συνέλθουμε επιτέλους από την καλοκαιρινή ραστώνη και να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει καμιά «επιτυχία» και καμιά «σωτηρία» στα πλαίσια του ευρώ της κυρίας Μέρκελ και της νεοφιλελεύθερης ευρωζώνης.

Η συμμορία του ευρώ, οι τοκογλύφοι αποικιοκράτες και τα ντόπια τσιράκια τους, εκτελούν σχέδιο θανάτου της ελληνικής κοινωνίας και δεν πρόκειται να σταματήσουν εάν δεν τους σταματήσουμε εμείς.

Και επειδή δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από κανέναν, ούτε από το «Μοναστήρι του Περισσού», ούτε από τους Αριστεριστές του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένω ότι η μόνη αυτο-οργάνωση που απομένει στο δημοκρατικό λαό είναι η αυτοδύναμη συγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου σε ένα νέο ΕΑΜ που θα οδηγήσει τους Έλληνες σε ένα τίμιο πατριωτικό και κοινωνικό ΑΝΕΝΔΟΤΟ αγώνα, σε έναν καλό αγώνα από αυτούς που ξέρουμε πάντα νικηφόρα να δίνουμε. Είναι απαράδεκτο να μένουμε θεατές στον θάνατό μας, όταν γνωρίζουμε τον τρόπο να είμαστε πρωταγωνιστές στις ζωές μας…

Αλλιώς; Αλλιώς ο επόμενος «ξαφνικός θάνατος» θα είναι ο δικός σου, μέχρι να μην μείνει τίποτα ζωντανό στον τόπο μας…

Στέφανος Μυτιληναίος
tsantiri.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πάντα θα ροκάρω μαζί με την Κατερίνα Γώγου.

05/10/2022, 11:33 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Μια επιστολή Κυπρίων μαθητών στους συνομηλίκους τους Πρεβεζάνους το 1965

03/10/2022, 9:00 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Η Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης στην  Πρέβεζα  και οι  Πρεβεζάνοι. (του Βασίλη Ευαγγέλου)

21/09/2022, 3:40 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Η σωματειακή οργάνωση των προσφύγων στην Πρέβεζα και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους

19/09/2022, 10:11 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Η εκπαίδευση των προσφυγοπαίδων της μικρασιατικής καταστροφής στην Πρέβεζα

13/09/2022, 8:35 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Συνδρομές Πρεβεζάνων υπέρ των προσφύγων (1922-1924)

11/09/2022, 4:19 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites