Κυριακή, 27/09/2020

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Υπεγράφησαν  μεταξύ του Δημάρχου Πρέβεζας και των αναδόχων εργολάβων οι συμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών που   προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του περασμένου  χειμώνα .

Η πρώτη εργολαβία  θα εκτελεστεί από τον κ. Ηλία Κατσιμπόκη και χρηματοδοτείται κατά 250 χιλιάδες ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης και κατά 60 χιλιάδες ευρώ από την ΣΑΤΑ του Δήμου Πρέβεζας .Αφορά  δε, αποκαταστάσεις δρόμων και άλλων ζημιών σε Μυρσίνη, Μεγαδέντρο, Ανω Λυγιά, Ριζά, Βράχο, Φλάμπουρα, Μιχαλίτσι , Κρυοπηγή καθώς και μια μεγάλη παρέμβαση στον Μύτικα προκειμένου να προστατευθεί  προσωρινά η θέση στο σημείο της κατολίσθησης και να αποτραπεί η εισροή υδάτων στο  διαταραγμένο έδαφος.
Την    δεύτερη εργολαβία η οποία χρηματοδοτείται κατά 80 χιλιάδες ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών  και κατά 20.737 ευρώ από την ΣΑΤΑ του Δήμου ανέλαβε ο κ.Ανδρέας Αναστασόπουλος   ενώ  περιλαμβάνει αποκαταστάσεις  και έργα πρόληψης  καταστροφών στην Βρυσούλα, το Ανω και Κάτω Κοτσανόπουλο, την Καμαρίνα και τις  Εκκλησιές.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα  , βάσει των μελετών που εκπόνησαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, ενώ σύμφωνα με τον  Δήμο θα δοθεί προτεραιότητα στα σημεία εκείνα όπου  υπάρχουν προβλήματα στην πρόσβαση   ή  υπάρχουν κατοικίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ