Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Υπεγράφησαν  μεταξύ του Δημάρχου Πρέβεζας και των αναδόχων εργολάβων οι συμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών που   προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του περασμένου  χειμώνα .

Η πρώτη εργολαβία  θα εκτελεστεί από τον κ. Ηλία Κατσιμπόκη και χρηματοδοτείται κατά 250 χιλιάδες ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης και κατά 60 χιλιάδες ευρώ από την ΣΑΤΑ του Δήμου Πρέβεζας .Αφορά  δε, αποκαταστάσεις δρόμων και άλλων ζημιών σε Μυρσίνη, Μεγαδέντρο, Ανω Λυγιά, Ριζά, Βράχο, Φλάμπουρα, Μιχαλίτσι , Κρυοπηγή καθώς και μια μεγάλη παρέμβαση στον Μύτικα προκειμένου να προστατευθεί  προσωρινά η θέση στο σημείο της κατολίσθησης και να αποτραπεί η εισροή υδάτων στο  διαταραγμένο έδαφος.
Την    δεύτερη εργολαβία η οποία χρηματοδοτείται κατά 80 χιλιάδες ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών  και κατά 20.737 ευρώ από την ΣΑΤΑ του Δήμου ανέλαβε ο κ.Ανδρέας Αναστασόπουλος   ενώ  περιλαμβάνει αποκαταστάσεις  και έργα πρόληψης  καταστροφών στην Βρυσούλα, το Ανω και Κάτω Κοτσανόπουλο, την Καμαρίνα και τις  Εκκλησιές.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα  , βάσει των μελετών που εκπόνησαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, ενώ σύμφωνα με τον  Δήμο θα δοθεί προτεραιότητα στα σημεία εκείνα όπου  υπάρχουν προβλήματα στην πρόσβαση   ή  υπάρχουν κατοικίες.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η έλλειψη υποδομών “παγώνει” την μεταφορά του τμήματος λογιστικής στα Γιάννενα

18/01/2022, 2:25 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Για αδιαφορία μιλούν οι κάτοικοι στον Λούρο Πρέβεζας

18/01/2022, 12:04 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Παράταση υποβολής Υπεύθυνων Δηλώσεων εργοδοτών-επιχειρήσεων για τη διενέργεια tests COVID-19

18/01/2022, 11:31 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ζητείται υπάλληλος από συνεργείο αυτοκινήτων στον Λούρο

18/01/2022, 11:17 πμ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Πάνω από 1,2 εκατομμύρια ευρώ σε παραγωγούς χοίρων και μελιού λόγω πανδημίας

18/01/2022, 11:00 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Βασίλη

18/01/2022, 10:49 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites