Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. «Περιφερειακή Δύναμη» του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»

Το ΔΙΑΖΩΜΑ είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που έχει ως βασικό του στόχο τη συμβολή στην προστασία και την ανάδειξη των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης
(θεάτρων, ωδείων, σταδίων, αμφιθεάτρων), καθώς και στη διάδοση των αξιών της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και την προβολή της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας. Ανοιχτό σε όλους, το ΔΙΑΖΩΜΑ επιδιώκει να ανοίξει μια αγκαλιά για την προστασία των αρχαίων θεάτρων, αυτού του κορυφαίου επιτεύγματος της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής, εκεί ακριβώς όπου συντελέσθηκε η έκρηξη των δημοκρατικών θεσμών και άνθισε η πολιτιστική και πνευματική δημιουργία.

Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε., στα πλαίσια της στήριξης και ενεργούς συμμετοχής της σε δράσεις που προάγουν την τέχνη, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό και συμβάλλουν στην προσπάθεια ανάδειξης της πολιτιστικής και πνευματικής δημιουργίας, αποφασίζει σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία να συμμετάσχει στην κίνηση πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» συνάπτοντας σχέση «Εταιρικού Μέλους» με το σωματείο. Ασπαζόμενη το όραμα του σωματείου και ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα να συμβάλλει στη διάδοση των αξιών της πολιτιστικής μας κληρονομίας και στην ανάπτυξη της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας, η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. γίνεται η πρώτη «Περιφερειακή Δύναμη» του σωματείου όντας το πρώτο Εταιρικό Μέλος από την Περιφέρεια ενώ παράλληλα θα είναι κύριος χορηγός της ΣΤ΄ Γενικής Συνέλευσης του σωματείου, που φιλοξενείται στην Ήπειρο 19-22 Σεπτεμβρίου 2013.Η ΣΤ΄ Γενική Συνέλευση του σωματείου τελώντας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της ΙΒ΄ και ΛΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, αποτέλεσε την αφετηρία για την οργάνωση της πρώτης επώνυμης πολιτιστικής διαδρομής της χώρας, που έχει ως επίκεντρο το δίκτυο των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου. Η γενική συνέλευση θα συνδυασθεί με έναν «περίπατο» στα αρχαία θέατρα, που θα διανθίζεται, υπό το φώς της Πανσελήνου, από τρεις σημαντικές συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με το μουσικό της σύνολο ξύλινων πνευστών ΑΙΟΛΟΣ.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Οι ταινίες που περιμένουμε το 2022

24/01/2022, 10:51 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον επικείμενο χιονιά

21/01/2022, 11:02 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

6.566 θετικά self test μαθητών και εκπαιδευτικών

21/01/2022, 9:11 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Κ. Σκρέκας : Έως τον Απρίλιο θα προκηρυχθεί νέος κύκλος του προγράμματος “Κινούμαι ηλεκτρικά”

20/01/2022, 11:16 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Παρατείνονται τα μέτρα για την πανδημία

20/01/2022, 11:09 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση στο κυνήγι του αγριόχοιρου

20/01/2022, 9:18 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites