Κική Σφονδύλη: ”Ο νομός Πρέβεζας έχει πλεόνασμα πέντε φιλολόγων, ζούμε όλοι με το άγχος!”

Η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σφονδύλη μίλησε στον Prisma 95,1 και τον Κώστα Καζαντζίδη για το τι συνέβη σήμερα πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών στην Πρέβεζα.

Με το υψηλό ποσοστό 88% οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στην απεργία κάτι που έχει να συμβεί εδώ και πολλά χρόνια. Οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας ζουν σε μεγάλο άγχος και ανασφάλεια, καθώς όπως ανέφερε πολλοί δεν γνωρίζουν που θα βρεθούν την επόμενη μέρα.
Όπως εξήγησε τα τελευταία χρόνια ο Νομός Πρέβεζας δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα όσον αφορά εκπαιδευτικό προσωπικό, ωστόσο με την αύξηση του ωραρίου δημιουργήθηκε πλεόνασμα πέντε φιλολόγων, ενώ λείπουν τρεις βιολόγοι και ένας χημικός καθώς και ένας μαθηματικός που θα καλυφτεί μέσω κινητικότητας.

Η κυρία Σφονδύλη ανέφερε ότι υπάρχει σοβαρό κενό στην στελέχωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Για παράδειγμα πέρυσι η υπηρεσία λειτουργούσε με τριάντα υπαλλήλους και μπορούσε να εξυπηρετήσει κοινό και σχολεία ενώ τώρα έχει μόλις επτά άτομα.
Με αυτό το προσωπικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην Διοίκηση, ένα πρόβλημα το οποίο το Υπουργείο πρέπει να κληθεί να αντιμετωπίσει, καθώς μια τέτοια διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει ακόμα παρόλο που έχει ζητηθεί να δημιουργηθεί οργανόγραμμα αναγκών αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η έλλειψη υποδομών “παγώνει” την μεταφορά του τμήματος λογιστικής στα Γιάννενα

18/01/2022, 2:25 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Για αδιαφορία μιλούν οι κάτοικοι στον Λούρο Πρέβεζας

18/01/2022, 12:04 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Παράταση υποβολής Υπεύθυνων Δηλώσεων εργοδοτών-επιχειρήσεων για τη διενέργεια tests COVID-19

18/01/2022, 11:31 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ζητείται υπάλληλος από συνεργείο αυτοκινήτων στον Λούρο

18/01/2022, 11:17 πμ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Πάνω από 1,2 εκατομμύρια ευρώ σε παραγωγούς χοίρων και μελιού λόγω πανδημίας

18/01/2022, 11:00 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Βασίλη

18/01/2022, 10:49 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites