Πέμπτη, 01/10/2020

Κική Σφονδύλη: »Ο νομός Πρέβεζας έχει πλεόνασμα πέντε φιλολόγων, ζούμε όλοι με το άγχος!»

Η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σφονδύλη μίλησε στον Prisma 95,1 και τον Κώστα Καζαντζίδη για το τι συνέβη σήμερα πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών στην Πρέβεζα.

Με το υψηλό ποσοστό 88% οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στην απεργία κάτι που έχει να συμβεί εδώ και πολλά χρόνια. Οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας ζουν σε μεγάλο άγχος και ανασφάλεια, καθώς όπως ανέφερε πολλοί δεν γνωρίζουν που θα βρεθούν την επόμενη μέρα.
Όπως εξήγησε τα τελευταία χρόνια ο Νομός Πρέβεζας δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα όσον αφορά εκπαιδευτικό προσωπικό, ωστόσο με την αύξηση του ωραρίου δημιουργήθηκε πλεόνασμα πέντε φιλολόγων, ενώ λείπουν τρεις βιολόγοι και ένας χημικός καθώς και ένας μαθηματικός που θα καλυφτεί μέσω κινητικότητας.

Η κυρία Σφονδύλη ανέφερε ότι υπάρχει σοβαρό κενό στην στελέχωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Για παράδειγμα πέρυσι η υπηρεσία λειτουργούσε με τριάντα υπαλλήλους και μπορούσε να εξυπηρετήσει κοινό και σχολεία ενώ τώρα έχει μόλις επτά άτομα.
Με αυτό το προσωπικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην Διοίκηση, ένα πρόβλημα το οποίο το Υπουργείο πρέπει να κληθεί να αντιμετωπίσει, καθώς μια τέτοια διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει ακόμα παρόλο που έχει ζητηθεί να δημιουργηθεί οργανόγραμμα αναγκών αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ