Στράτος Ιωάννου: «Στηρίζουμε και προωθούμε την ενασχόληση των νέων με τον πρωτογενή τομέα»

Στο Κανάλι και στην & Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας θα πραγματοποιηθεί το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ
από τις  6 ως και τις 8 Σεπτεμβρίου 2013 από την Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας. Σκοπός της συνάντησης είναι να έρθουν σε επαφή οι νέοι που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, και να πληροφορηθούν για δυνατότητες και ευκαιρίες. Αναμένεται να συγκεντρωθούν νέοι από όλη την Ελλάδα, ενώ είναι ενδιαφέρον ότι αντί για διαλέξεις το Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου θα αναπτυχθεί σε κύκλους συζητήσεων-εργαστηρίων κοινωνικής ζύμωσης – επίδειξης δεξιοτήτων, με βασικό σύνθημα «κάνοντας πράξη τις ιδέες μας». Προβλέπονται: παρουσιάσεις για τις προοπτικές της Ελληνικής γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της αλιείας και της δασοπονίας, παρουσιάσεις πετυχημένων πρακτικών από τον αγροτικό τομέα, παρουσιάσεις τεχνικών προώθησης αγροτικών προϊόντων. Επίδειξη τυροκόμησης, απόσταξης αιθέριων ελαίων από αρωματικά φυτά, κατασκευή ατομικού blogspot, παραγωγή καλλυντικών (σαπούνια, σαμπουάν, κ.α.). Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας σε συνεργασία με την ΕΝΑ Πρέβεζας και τοπικούς φορείς οργανώνουν επισκέψεις μελέτης στην κοντινή Φιλιππιάδα για γνωριμία με την λειτουργία εγκατάστασης βιοαερίου από κτηνοτροφική μονάδα, σε σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα, στο Κέντρο περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε εκτροφείο πέστροφάς και σε αναδειχθέν αρχαίο ρωμαϊκό ελαιοτριβείο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε σχετικά: «Το φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου είναι μια καινοτομία. Γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα αποτελέσει, πιστεύω, την απαρχή μιας σειράς δημιουργικών συναντήσεων των νέων αγροτών και όσων ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, απ’ όλη την Ελλάδα. Το Φεστιβάλ αυτό θα είναι μια γιορτή των νέων της υπαίθρου, όμως μια γιορτή με ουσία. Γιατί μέσα από το φεστιβάλ αυτό οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, να ενημερωθούν για τις πολλές δυνατότητες που παρέχει η ενασχόληση με την γεωργία και την κτηνοτροφία, και οι συναφείς δραστηριότητες, για νέους τρόπους και τεχνολογίες, για ρεαλιστικές επαγγελματικές ευκαιρίες και μάλιστα μέσω εργαστηρίων και ζωντανών επιδείξεων.
Η Περιφέρεια Ηπείρου, η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και εγώ προσωπικά,  στηρίζουμε θερμά το φεστιβάλ αλλά και κάθε δράση που ενθαρρύνει την ενασχόληση των νέων με την Ύπαιθρο και τον πρωτογενή τομέα. Διότι ο νομός μας είναι κατεξοχήν αγροτικός και η γεωργία και η κτηνοτροφία, με την προσθήκη του τουρισμού, είναι παραδοσιακά οι πυλώνες της τοπικής οικονομίας, που δίνουν εισόδημα στους ηπειρώτες.
Μάλιστα, σ’ αυτήν την αντίξοη οικονομική συγκυρία, η προοπτική της βιοποριστικής ενασχόλησης με τη γη προβάλλει ακόμα πιο ελκυστική. Και πραγματικά, πιστεύω, ότι αποτελεί μια ευκαιρία για τους νέους μας αλλά και για τον τόπο μας. Αρκεί να γίνει με όρους βιωσιμότητας, αξιοποιώντας τα όπλα που παρέχει η επιστήμη και η τεχνολογία, με καλή οργάνωση και καθοδήγηση.»


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

Uncategorized

«Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου στην Πρέβεζα

21/06/2022, 12:02 μμ

Uncategorized

Η Πάργα απο ψηλά (Αφήγηση)

11/06/2022, 2:56 μμ

Uncategorized

“Πρωταθλητές” στην ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Ζηρού

03/06/2022, 10:37 πμ

Uncategorized

ΑντιΝΑΤΟϊκή διαδήλωση σε Πρέβεζα και Άκτιο – Έκαψαν σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ – Έγραψαν συνθήματα έξω από τη ΝΑΤΟική βάση στο Άκτιο

18/04/2022, 9:33 πμ

Uncategorized

Η Συναγωγή και ο Κανονισμός της «Ισραηλιτικής Κοινότητος Πρεβέζης»

06/04/2022, 3:36 μμ

Uncategorized

Τα τυπογραφεία της Ελληνικής Επανάστασης    

24/12/2021, 12:35 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites