ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύνδεση των μνημείων με την οικονομία είναι ο στόχος του σωματείο ”Διάζωμα”

 Η σύνδεση των μνημείων με την οικονομία έτσι ώστε να προκύψουν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες αποτελεί τον βασικό στόχο του σωματείου Διάζωμα,
σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου Σταύρος Μπένος στην συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στα Ιωάννινα και την Πρέβεζα. Όπως τόνισε ο κ.Μπένος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης στο ξενοδοχείο Preveza Beach το Διάζωμα συνθέτει τις αρχαιολογικές με τις κλασσικές υποδομές προκειμένου να δημιουργήσει ένα προϊόν που θα αποδίδει στην τοπική οικονομία. Πυλώνας της προσπάθειας αυτής είναι η ολοκληρωμένη πρόταση που ετοιμάζει η Περιφέρεια Ηπείρου για ένταξη και χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ και η οποία θα συνδέσει τους αρχαιολογικούς χώρους της Δωδώνης της Γιτάνης, της Νικόπολης, της Κασσώπης και της Αμβρακίας. Σύμφωνα με την Γενική Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Λϊνα Μενδώνη που παρέστη στην Συνέλευση του Διαζώματος υποστήριξε την σύνδεση του πολιτισμού με τους αρχαιολογικούς χώρους έτσι ώστε να προκύψει μια σημαντική προοπτική ανάπτυξης. Ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που γίνονται στους αρχαιολογικούς χώρους υπογραμμίζοντας ότι η τοπική κοινωνία ευαισθητοποιήθηκε στο θέμα της προστασίας των μνημείων θεσπίζοντας ποσοστό 0,5% των δημοσίων έργων υπέρ των εργασιών. Ο κ.Ιωάννου ζήτησε την βοήθεια όλων των φορέων για την ένταξη της Νικόπολης στα προστατευόμενα μνημεία της Ουνέσκο, σημειώνοντας ότι οι αρχαιολογικοί χώροι θα πρέπει να ζωντανέψουν και να πάψουν να είναι σιωπηλά εκθέματα του παρελθόντος.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites