Δευτέρα, 16/09/2019

Ένα Πρεβεζανόπουλο μας κάνει περήφανους – video

Ο Χαράλαμπος Ιωάννου. Είναι ο 18χρονος έλληνας φιναλίστ του διαγωνισμού Google Science Fair 2013 που φέτος έχει θέμα «90 τρόποι για να αλλάξετε τον κόσμο.
Ο Χαράλαμπος Ιωάννου δημιούργησε το εξωσκελετικό γάντι και χάρη σε αυτή του εφεύρεση συμπεριλήφθηκε στη λίστα των 15 φιναλίστ, οι οποίοι διεκδικούν τη νίκη στον μεγαλύτερο διαδικτυακό επιστημονικό διαγωνισμό, στον οποίο έλαβαν μέρος χιλιάδες νέοι ηλικίας 13 έως 18 ετών από περισσότερες από 150 χώρες.

Τι είναι το εξωσκελετικό γάντι

Το εξωσκελετικό γάντι ενισχύει και στηρίζει την κίνηση της ανθρώπινης παλάμης, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους που πάσχουν από αναπηρία στο άνω μέρος του χεριού. Η κεντρική ιδέα της πρότασής του είναι ότι ένας μεταλλικός σκελετός σε σχήμα γαντιού, θα φοριέται από τον χρήστη και αφού θα τοποθετείται στο σωστό σημείο -ώστε να πιέζει τους αισθητήρες κίνησης- θα μπορεί να ανιχνεύσει το κινητικό ερέθισμα του χρήστη, το οποίο στη συνέχεια θα ενισχύεται με τη χρήση των «σερβοκινητήρων».

«Μια μέρα είδα τη γιαγιά μου να προσπαθεί να πιάσει το χειριστήριο της τηλεόρασης και να γλιστράει από τα δάχτυλά της, αφού πάσχει από μια χρόνια αναπηρία του άνω χεριού. Αυτό με παρακίνησε να προσπαθήσω να φτιάξω μια συσκευή, προκειμένου να την βοηθήσω. Η νίκη στον διαγωνισμό του Google Science Fair θα με ενθαρρύνει να συνεχίσω να δημιουργώ projects που θα κάνουν τη ζωή των ανθρώπων ευκολότερη και καλύτερη ενώ το χρηματικό έπαθλο και η αναγνώριση, θα δώσουν σίγουρα τεράστια ώθηση στην καριέρα μου. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η νίκη αυτή θα με βοηθήσει στην προώθηση, την ολοκλήρωση και την μαζική παραγωγή του project μου, που θα βοηθήσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», λέει ο νεαρός μαθητής για την εφεύρεσή του.


Ο νικητής του διαγωνσιμού θα ανακοινωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου και αν θέλετε να βοηθήσετε την ελληνική συμμετοχή δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τη σελίδα googlesciencefair.com και να ψηφίσετε.
www.koutipandoras.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ