Δευτέρα, 16/09/2019

Τα αποτελέσματα του success story . . . Σταματούν οι έλεγχοι στις μεταγγίσεις αίματος-Σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρωπινες ζωές

Σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές ασθενών λόγω εμπλοκής στην προμήθεια αντιδραστηρίων για τον μοριακό έλεγχο.

Δεν θα είναι πλέον ελεγμένο κι ασφαλές το αίμα, που θα μεταγγίζεται στους ασθενείς των νοσοκομείων της χώρας από σήμερα Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013, σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας.

Αιτία, όπως αναφέρει η οργάνωση, είναι η εμπλοκή που παρουσιάστηκε στη διαδικασία προμήθειας αντιδραστηρίων για τον μοριακό έλεγχο του αίματος (για HBV, HCV, HIV) για τους τρεις επόμενους μήνες.

Όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Κίνηση για τη Μεσογειακή Αναιμία, από το τέλος του 2012 που ανακοινώθηκε η προκήρυξη για τον νέο διαγωνισμό που αφορά τον έλεγχο του αίματος με τον μοριακό έλεγχο, έχουν περάσει τόσοι μήνες και ακόμη η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας δεν έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες του νέου διαγωνισμού, ώστε μετά την 25η Αυγούστου 2013, που λήγει ο προηγούμενος διαγωνισμός, να συνεχιστεί ομαλά ο έλεγχος του αίματος με τη μοριακή τεχνική στα Κέντρα Μοριακού Ελέγχου που υπάρχουν στη χώρα.

Οι διαδικασίες προχωράνε με απαράδεκτα αργούς ρυθμούς για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τη δημόσια υγεία.
Και τώρα, λίγο πριν τη λήξη του προηγούμενου διαγωνισμού, η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας παραδέχεται ότι αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και θα έχει υπογράψει τη νέα σύμβαση με την εταιρεία ή τις εταιρείες που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό περίπου στο τέλος Νοεμβρίου 2013.

«Η απειλή κατά της ζωής των πολιτών της χώρας από τη διακοπή του ελέγχου του αίματος με τη μοριακή τεχνική είναι άμεση και δεν έχουμε άλλα περιθώρια υπομονής και ανοχής επισημαίνει η Πανελλήνια Κίνηση για τη Μεσογειακή Αναιμία.

Πηγή: left.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ