Γιάννενα: Μνημείο εγκατάλειψης και αδιαφορίας

Από ένας ιδανικός χώρος κυκλοφοριακής αγωγής, αλλά και περιπάτου που πληροί τους κανόνες ασφαλείας για τα μικρά παιδιά, μετατράπηκε σε ένα χώρο που βρίσκουν καταφύγιο δεκάδες αθίγγανοι,
καθώς επίσης και χώρο να διανυκτερεύσουν, δίπλα στη λίμνη, και διαθέτοντας το προνόμιο της ύδρευσης.
Ο λόγος για το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου Ιωαννιτών στην Ακτή Μιαούλη που θυμίζει εικόνα εγκαταλελειμμένου πάρκου, που έχει αφεθεί στην τύχη του….
Τόσο στον περιβάλλοντα χώρο, όσο και μέσα στο Πάρκο, καθημερινά, βρίσκουν καταφύγιο οικογένειες αθίγγανων, που δημιουργούν όγκους απορριμμάτων στο χώρο, ενώ χρησιμοποιούν ως χώρο ικανοποίησης των σωματικών τους αναγκών, το εσωτερικό του Πάρκου.
Ταυτόχρονα, άγνωστο πως, έχουν καταφέρει να ανοίξουν τις βάνες και να τροφοδοτούνται κανονικά με νερό, την ίδια στιγμή που δε λειτουργεί το αυτόματο πότισμα στο Πάρκο, όπου έχει καταστραφεί το πράσινο.
Είναι γεγονός, πως τις τελευταίες ημέρες και μετά τις έντονες αντιδράσεις πολιτών, που επισκέπτονται το Πάρκο ειδικά τις απογευματινές ώρες, με τα παιδιά τους, υπήρξε μία ανταπόκριση των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου, που προέβησαν στην αποκομιδή των απορριμμάτων εντός και εκτός του Πάρκου, είναι θέμα χρόνου όμως, να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό.
Επειδή αντίστοιχες εικόνες παρατηρούνται και σε άλλες περιοχές της πόλης, καλό θα είναι να ληφθεί μέριμνα και να αναληφθεί συγκεκριμένη πρωτοβουλία, έτσι ώστε στις οικογένειες των αθίγγανων που ζουν κάτω από αυτές τις συνθήκες να υποδεικνύονται κάποιοι χώροι, στους οποίους θα υπάρχουν οι στοιχειώδεις υποδομές αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Ελευθερία
epirusblog.gr

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Νέα κρούσματα Κορωνοϊου και στους 4 Νομούς της Ηπείρου

28/11/2020, 7:32 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Στην Άρτα και τα Γιάννενα τα νέα κρούσματα Κορωνοϊου στην Ήπειρο

27/11/2020, 6:35 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννενα: Νέα κρούσματα κορωνοϊού στο στρατόπεδο Κατσιμήτρου

27/11/2020, 12:24 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Όλα έτοιμα για τη λειτουργία της νέας ΜΕΘ Covid στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα

27/11/2020, 11:50 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Η συγκινητική στιγμή που ασθενής κορωνοϊού βγαίνει από τη ΜΕΘ στα Γιάννενα

26/11/2020, 10:17 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα νέα κρούσματα Κορωνοϊου στην Ήπειρο

26/11/2020, 6:54 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites