Γιάννενα: Μνημείο εγκατάλειψης και αδιαφορίας

Από ένας ιδανικός χώρος κυκλοφοριακής αγωγής, αλλά και περιπάτου που πληροί τους κανόνες ασφαλείας για τα μικρά παιδιά, μετατράπηκε σε ένα χώρο που βρίσκουν καταφύγιο δεκάδες αθίγγανοι,
καθώς επίσης και χώρο να διανυκτερεύσουν, δίπλα στη λίμνη, και διαθέτοντας το προνόμιο της ύδρευσης.
Ο λόγος για το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου Ιωαννιτών στην Ακτή Μιαούλη που θυμίζει εικόνα εγκαταλελειμμένου πάρκου, που έχει αφεθεί στην τύχη του….
Τόσο στον περιβάλλοντα χώρο, όσο και μέσα στο Πάρκο, καθημερινά, βρίσκουν καταφύγιο οικογένειες αθίγγανων, που δημιουργούν όγκους απορριμμάτων στο χώρο, ενώ χρησιμοποιούν ως χώρο ικανοποίησης των σωματικών τους αναγκών, το εσωτερικό του Πάρκου.
Ταυτόχρονα, άγνωστο πως, έχουν καταφέρει να ανοίξουν τις βάνες και να τροφοδοτούνται κανονικά με νερό, την ίδια στιγμή που δε λειτουργεί το αυτόματο πότισμα στο Πάρκο, όπου έχει καταστραφεί το πράσινο.
Είναι γεγονός, πως τις τελευταίες ημέρες και μετά τις έντονες αντιδράσεις πολιτών, που επισκέπτονται το Πάρκο ειδικά τις απογευματινές ώρες, με τα παιδιά τους, υπήρξε μία ανταπόκριση των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου, που προέβησαν στην αποκομιδή των απορριμμάτων εντός και εκτός του Πάρκου, είναι θέμα χρόνου όμως, να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό.
Επειδή αντίστοιχες εικόνες παρατηρούνται και σε άλλες περιοχές της πόλης, καλό θα είναι να ληφθεί μέριμνα και να αναληφθεί συγκεκριμένη πρωτοβουλία, έτσι ώστε στις οικογένειες των αθίγγανων που ζουν κάτω από αυτές τις συνθήκες να υποδεικνύονται κάποιοι χώροι, στους οποίους θα υπάρχουν οι στοιχειώδεις υποδομές αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Ελευθερία
epirusblog.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Βασίλης Βράστος : Ένας σπουδαίος συνδικαλιστής υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για τον Δήμο Ιωαννιτών

26/09/2023, 6:46 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πραγματοποιήθηκε Διήμερο Εκδηλώσεων στους Καλαρρύτες

03/08/2023, 2:31 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννενα : Νεκρή 21χρονη – Την παρέσυρε φορτηγό

06/07/2023, 7:26 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Τι κάνουν τα Plásmata την τελευταία τους εβδομάδα στα Γιάννενα

03/07/2023, 7:23 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Σεμινάριο επιμόρφωσης για εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Γεωπάρκο Βίκου-Αώου

18/06/2023, 11:58 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας στα Γιάννενα αύριο Δευτέρα 19 Ιουνίου

18/06/2023, 10:56 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites