Άφησε τα βιβλία να πετάξουν ελεύθερα . . .

Μια μοναδική διαδικτυακή εμπειρία για τους φίλους της λογοτεχνίας προσφέρουν εδώ και πάνω από 1 χρόνο (από τον Ιούλιο του 2012) οι ηλεκτρονικές εκδόσεις Σαΐτα ( www.saitapublications.gr).
 Ο πρωταρχικός σκοπός των δημιουργών της ήταν ένας διαδικτυακός χώρος όπου τα έργα νέων συγγραφέων θα συνομιλούν άμεσα, χωρίς κόστος και ελεύθερα με τον αναγνώστη.  Μακριά από το κέρδος, την εκμετάλλευση και την εμπορευματοποίηση της πνευματικής ιδιοκτησίας, οι Εκδόσεις Σαΐτα επιδιώκουν να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις Εκδότη-Συγγραφέα-Αναγνώστη, καλλιεργώντας τον πραγματικό διάλογο, την αλληλεπίδραση και την ουσιαστική επικοινωνία του έργου με τον αναγνώστη δίχως προϋποθέσεις και περιορισμούς. Δίνουν έτσι την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς να αναδείξουν το ταλέντο τους συμμετέχοντας ενεργά στον σχεδιασμό των ψηφιακών  βιβλίων, βοηθώντας τους έτσι να αυξήσουν τις πιθανότητες εύρεσης μιας αμειβόμενης θέσης εργασίας.
Πρόσφατα, έχουν αρχίσει να μεταφράζουν στα Αγγλικά τα παιδικά παραμύθια που ταξιδεύουν με τη Σαΐτα  (www.saitabooks.eu) και να αναπτύσσουν εφαρμογές Android για όλα τα ebooks της Σαΐτα  έτσι ώστε να περιορίσουν ακόμη περισσότερο τα εμπόδια στην ανάγνωση.
Μέχρι σήμερα στις εκδόσεις Σαΐτα έχουν αναρτηθεί 33 βιβλία κάποια από αυτά μεταφρασμένα στα Αγγλικά.
Συνοδοιπόροι σε αυτή την προσπάθεια είναι οι


Ηρακλής Λαμπαδαρίου
Φιλόλογος, Δημιουργός Εκδόσεων Σαΐτα
Ο Ηρακλής Λαμπαδαρίου γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1988 και μεγάλωσε στην Καβάλα. Από τα 10 του χρόνια ασχολείται συστηματικά με τον εθελοντισμό, τόσο με τη διοργάνωση όσο και με τη συμμετοχή σε συλλογικές δράσεις. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Κομοτηνή, απ’ όπου αποφοίτησε το 2009. Είναι λάτρης των γλωσσών (γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά ενώ έχει αρχίσει να μαθαίνει σλοβάκικα και κινέζικα) και έχει ταξιδέψει σε διάφορα μέρη της Ευρώπης, παίρνοντας μέρος σ’ έναν πλούσιο διαπολιτισμικό διάλογο που αναμφίβολα επηρέασε τον τρόπο σκέψης του. Γράφει παραμύθια για το παιδί που ο καθένας κρύβει μέσα του και αναζητά συνεχώς τρόπους για ένα Σχολείο που θα απελευθερώσει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του μαθητή.
Facebook: www.facebook.com/iraklis.lampadariou
Ευρυδίκη Αμανατίδου
Συγγραφέας
Η Ευρυδίκη Αμανατίδου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Παρά το ότι σπούδασε νομικά, της αρέσει να παίζει με τις λέξεις, τα χαρτιά και τα μολύβια. Για του λόγου το αληθές, μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί τέσσερα μυθιστορήματά της και το παιδικό θεατρικό έργο “Ένα καπέλο για τον καθηγητή” που βραβεύτηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Έργα της που έχουν εκδοθεί: “Ένα καπέλο για τον καθηγητή” (Δελφίνι, 1993), “Στη Μεσόγειο κολυμπούν παράξενοι θεοί” (Βασιλείου, 2006), “Σιωπηλή πέτρα” (Μίνωας, 2007), “Η ακριβή ανάσα του νερού” (Μίνωας, 2009), “Ο φύλακας στο φάρο” (Μίνωας 2011), “Η πολιτεία που δεν είχε Χριστούγεννα”, “Το αεράκι και η καμινάδα”, “Ο ήλιος που έχασε το δρόμο του” (Σαΐτα, 2012).
Ιστολόγιο: http://evriam.blogspot.gr
Γιάννης Ζέρβας
Μεταφραστής
Ο Γιάννης Ζέρβας ζει στην Αθήνα και λατρεύει τα βιβλία. Είναι δηλαδή βιβλιοφάγος αλλά από τους πλέον φανατικούς. Του αρέσει να πειραματίζεται με τις γλώσσες και τις συμπεριφορές των ανθρώπων και να βλέπει πώς τα πειράματά του πηγαίνουν, ύστερα από μια καλή μέρα ανάγνωσης. Οι σπουδές του στις Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες της Παντείου του έδωσαν μια διαφορετική, πιο γλυκιά στάση προς τη ζωή την οποία προσπαθεί να κρατήσει κάθε μέρα ζωντανή μέσα του. Τα βιβλία τον διατηρούν πάντα σταθερό σε αυτή του την προσπάθεια. Οι άλλες σπουδές του έχουν να κάνουν με τη μετάφραση αλλά κυριότερα με τη διδασκαλία αυτών που λατρεύουν τα πειράματα και για αυτό προσπαθεί κάθε μέρα να μάθει ακόμα περισσότερα μέσω του μεγαλύτερου όλων των πειραμάτων: τη ζωή
E-mail: jhnzervas@yahoo.com
Μαίρη Λαμπαδαρίου
Εικονογράφος
Η Μαίρη Λαμπαδαρίου γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1961. Αποφοιτώντας από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, γύρισε όλο τον κόσμο ταξιδεύοντας ως Ανθυποπλοίαρχος σε ποντοπόρα πλοία, μέχρι που έγινε μητέρα το 1988. Έκτοτε ασχολείται με δημιουργίες που έχουν σχέση με τη διακόσμηση ξύλου, κεριού, γυαλιού και υφάσματος. Τον περισσότερο χρόνο πλέκει εργόχειρα και ερασιτεχνικά ασχολείται με την εικονογράφηση και τη ζωγραφική. Της αρέσει η περιήγηση στο Διαδίκτυο και να επικοινωνεί με τους φίλους της στο Facebook.
Ιστολόγιο: http://mlampadariou-crafts.blogspot.gr
Ηλιάνα Μανδρανή
Μεταφράστρια
Η Ηλιάνα Μανδρανή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1985. Αποφοίτησε από το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του πανεπιστημίου Μακεδονία. Επίσης, έχει αποκτήσει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Εθνικό Αμερικανικό Πανεπιστήμιο. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Τούρκικα. Ωστόσο, το πάθος ήταν ανέκαθεν η Αγγλική γλώσσα και η Αγγλική λογοτεχνία. Αυτή την περίοδο διαμένει στη Σκύρο, όπου διδάσκει Αγγλικά σε παιδιά και παράλληλα μεταφράζει ξενόγλωσση λογοτεχνία. Πριν λίγους μήνες έπεσε τυχαία πάνω στις Εκδόσεις Σαΐτα καθώς σέρφαρε στο ίντερνετ και αμέσως εμπνεύστηκε από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
E-mail: ili_mandrani@hotmail.com
Πέτρος Μπεϊμανάβης
Μεταφραστής
Ο Πέτρος Μπεϊμανάβης γεννήθηκε στην Αθήνα την 29η Φλεβάρη του 1984. Το 2002 ξεκίνησε να φοιτεί στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και, έκτοτε, ζει στη Θεσσαλονίκη. Αργότερα, ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τομέα Φιλοσοφίας Α.Π.Θ. με ειδίκευση στη Συστηματική Φιλοσοφία και τη Φιλοσοφία της Επιστήμης. Βρέθηκε στο Άμστερνταμ, ως επισκέπτης ερευνητής του Vrije University of Amsterdam, δουλεύοντας πάνω σε ένα project για τη σχέση Επιστήμης-Τέχνης. Σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας Φιλοσοφίας της Επιστήμης. Παράλληλα, ασχολείται με τη λογοτεχνία (πεζογραφία-ποίηση), το cinema και τη μουσική.
E-mail: beimann1984@gmail.com
Αντώνης Πανώρης
Μηχανικός Βιομηχανικού Αυτοματισμού
Το όνομα μου είναι Αντώνης Πανώρης και γεννήθηκα το 1981 στη Θεσσαλονίκη όπου ζω μόνιμα. Σπούδασα μηχανικός Αυτοματισμού στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και από το 1997 ασχολούμαι ενεργά με τον βιομηχανικό αυτοματισμό.
Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να ήταν το έτος 1988 όταν, κρατώντας στα χέρια μου έναν υπολογιστή Atari 65XE8bit, προσπαθούσα να αναπτύξω το πρώτο μου πρόγραμμα… Σήμερα, στον ελεύθερο χρόνο μου, ασχολούμαι με το διάβασμα και την ανάπτυξη εφαρμογών σε διάφορες γλώσσες προγραμματισμού (Java, C++, Basic, HTML, PHP, Assembly, Ladder) για λειτουργικά συστήματα Google Android, Microsoft Windows και Βιομηχανικών Ελεγκτών (PLC – HMI).
Ιστοσελίδα: www.automon.gr
Ευγενία Παπαϊωάννου
Ζωγράφος, Εικονογράφος, Σχεδιάστρια
Η Ευγενία Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην Καβάλα το 1982. Σπουδάζει ζωγραφική στη σχολή Βακαλό στην Αθήνα από το 2000 έως το 2003 (Ζωγραφική, Σκηνογραφία, Ενδυματολογία, Ιστορία Τέχνης, Θεωρία Τέχνης, Γλυπτική, Γραφιστική, Χαρακτική). Στη συνέχεια, σπουδάζει σχέδιο μόδας στη σχολή Βελουδάκη στην Αθήνα από το 2004 έως το 2006 (Σχέδιο Μόδας, Πατρόν, Υφασματολογία, Ιστορία Κοστουμιού, Αισθητική Αγωγή, Styling). Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά, ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και σεμινάρια φωτογραφίας (1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο, Isle of Wight,UK,1996).
   Δραστηριοποιείται στον χώρο των περιοδικών μόδας ως stylist: Harper’s Bazaar, KLIK, Gynaika, BHMAdonna, CELEBRITY, Pink Woman, Icons traveller’s,  STYLE FAQ. Συνεργάζεται με σχεδιαστές μόδας και επιμελείται fashion shows, video clip, βιτρίνες καταστημάτων. Διετέλεσε επικεφαλής 20μελούς ομάδας backstage στο 2ο Greek Fashion Week στο Ζάππειο, καθώς και habilleuse σε πολλές επιδείξεις μόδας στα πλαίσια των Ελληνικών Εβδομάδων Μόδας στην Αθήνα. Συνεργάζεται με την εταιρεία ενδυμάτων P&R Fashion (Anna Riska) ως σχεδιάστρια μόδας.
   Λαμβάνει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Αθήνα και στην Καβάλα, καθώς και στο πρώτο Athens Fringe Festival, στην Τεχνόπολις, στο Γκάζι. Τον Ιούνιο του 2011 πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας και συμμετείχε με παρουσίαση της ατομικής έκθεσης και στο Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου 2011.
   Από το 2008 κατασκευάζει χειροποίητες τσάντες και αξεσουάρ. Το αμερικανικό site “Handbag Designer 101”, παρουσίασε την Ευγενία Παπαϊωάννου ως Σχεδιάστρια της Ημέρας, προβάλλοντας τη χειμερινή συλλογή της από χειροποίητες τσάντες (Νοέμβριος 2011).
   Παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής σε παιδιά και ενήλικες.
Facebook: www.facebook.com/eugenia.papaioannou.5
Απολλώνια Παραμυθιώτη
Ζωγράφος, Εικονογράφος
Η Απολλώνια Παραμυθιώτη γεννήθηκε το 1994 και κατάγεται από την Κέρκυρα.
Από μικρή είχε πάθος με τη ζωγραφική καθώς από τεσσάρων ετών έδειξε ότι έχει κλίση σ’ αυτήν.
Είναι αυτοδίδαχτη ζωγράφος, έχει κερδίσει σε Πανευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς, όπως το 2009 με θέμα «Έρευνα και Καινοτομία» και σκοπός της είναι να γίνει η καλύτερη ζωγράφος.
Μόλις τελείωσε το σχολείο, το 2012, και θα ήθελε να μπει στη Σχολή Καλών Τεχνών.
Όνειρό της επίσης είναι να διδαχτεί από κάποιον μεγάλο ζωγράφο.
E-mail: apolloniaart@yahoo.com
Κωνσταντίνα Χαρλαβάνη
Φιλόλογος
Η Κωνσταντίνα Χαρλαβάνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο Φιλώτα Φλωρίνης και έπειτα στη Θεσσαλονίκη όπου και ζει μόνιμα. Σπούδασε φιλόλογος στο Δ.Π.Θ., ενώ από το 2010 πέρασε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπου σπουδάζει Κοινωνική Λειτουργός. Από τα φοιτητικά της χρόνια ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό και συγκεκριμένα με ό, τι αφορά παιδιά και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Όνειρο ζωής αποτελεί για εκείνη να βοηθήσει στο μέγιστο για την εξάλειψη της φτώχειας και της δυστυχίας στις τρίτες χώρες.
E-mail: k.charlavani@gmail.com
Ενώ τις γνώσεις τους στην Σαΐτα έχουν προσφέρει οι:

Ιωάννα Αναστάση
Φιλόλογος
Η Ιωάννα Αναστάση είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας και ασχολείται με τη δημοσιογραφία, την επιμέλεια κειμένων, το Marketing και τον εθελοντισμό. Η φράση που την χαρακτηρίζει είναι «ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό!»
E-mail: ioanna.anastasi@yahoo.gr
Παρασκευή Βαϊνοπούλου
Γραφίστρια
Η Βιβή Βαϊνοπούλου γεννήθηκε και μεγαλώνει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε γραφιστική και τον τελευταίο καιρό ασχολείται με την κατασκευή κούκλας και την εικονογράφηση. Λατρεύει τα παιδικά βιβλία και είναι σίγουρη πως κάπου στον κόσμο υπάρχουν μονόκεροι, πήγασοι & νεράιδες. Θα τη βρείτε στο thewanderingdeer.blogspot.gr
Ερμιόνη Κοντολαιμάκη
Εικονογράφος
Αν και με βάφτισαν Ερμιόνη, με το επίθετο Κοντολαιμάκη, χάλασε η μαγική συνταγή. Γιατί το Ερμιόνη από μόνο του θυμίζει μαγικά κόλπα (άμπρα-κατάμπρα). Αυτό όμως που μου άρεσε από μικρή ήταν να κάνω φασαρία. Ουδεμία σχέση με μαγεία.
Έτσι λοιπόν και έκανα μαθήματα βιολιού. Να κάνω ναι μεν φασαρία αλλά κάποιου επιπέδου. Πέρασε όμως κι αυτό. Εγώ δε σταμάτησα ποτέ να αναζητώ τη φασαρία. Μεγαλώνοντας, αυτή η εμμονή για φασαρία μετατράπηκε σε εμμονή για εσωτερική φασαρία. Ήθελα πάντα να κάνω το διαφορετικό. Να ψάχνω, να ανακαλύπτω, μερικές φορές και να εφευρίσκω.
Το μυαλό μου κάτι σαν εργαστήριο χημείας. Γεμάτο ιδέες και φίλτρα. Από τότε, αλυσιδωτές εκρήξεις δε με αφήνουν σε ησυχία. Ιδέες, δημιουργία, φαντασία, παιχνίδι, όλα στο εργαστήρι μου μετατρέπονται σε εικονογραφήσεις, ιστοσελίδες, καταχωρήσεις, λογότυπα, έντυπα, κείμενα.
E-mail: straka_struka@hotmail.com
Βαρβάρα Μπάλου
Γραφίστρια
Η Βαρβάρα Μπάλου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1964 και ήρθε στην Ελλάδα με την οικογένειά της την ίδια χρονιά. Μετά την αποφοίτησή της από το Λύκειο και μέχρι το 2000 εργάστηκε στις γραφικές τέχνες και στη βιβλιοδεσία, ενώ ταυτόχρονα παρακολούθησε μαθήματα κλασσικής κιθάρας σε Ωδείο. Το 2000 σπούδασε Γραφιστική στην InterGraphics και συνέχισε να δουλεύει στις γραφικές τέχνες ως Γραφίστρια, όπου εργάζεται μέχρι σήμερα. Τον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με την κόρη της, τον αθλητισμό και τη μουσική μαζί με την οικογένειά της και τους φίλους της.
E-mail: barbalou@ath.forthnet.gr

Ο ισχυρός άνεμος της αγάπης για το βιβλίο,
το γλυκό αεράκι της δημιουργικότητας,
ο ζέφυρος της καινοτομίας,
ο σιρόκος της φαντασίας,
ο λεβάντες της επιμονής,
ο γραίγος του οράματος,
καθοδηγούν τη σαΐτα.

Αφήστε λοιπόν τα βιβλία σας να πετάξουν ελεύθερα!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites