Δευτέρα, 16/09/2019

Ξεκίνησε το 51ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας

Άνοιξε χθες Κυριακή 18 Αυγούστου 2013 με την καθιερωμένη Μεγάλη Χορευτική παρέλαση κατά μήκος της Κεντρικής Αγοράς η αυλαία του 51ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας.
Ακολούθησε στη συνέχεια η Τελετή Έναρξης στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας με αντιπροσωπευτική πεντάλεπτη εμφάνιση όλων των συγκροτημάτων που συμμετείχαν στην παρέλαση.
Το Φολκλορικό Φεστιβάλ Λευκάδας αποτελεί αναμφισβήτητα, παρ΄ όλες τις διακυμάνσεις και τους κλυδωνισμούς που έχει υποστεί στο πέρασμα του χρόνου, θεσμό για τον τόπο μας και είναι ίσως το μεγαλύτερο φεστιβάλ αυτού του είδους στον ελλαδικό χώρο.
Για μια βδομάδα περίπου τόσο οι ντόπιοι, όσο και οι ξένοι επισκέπτες του νησιού μας, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν εκ του σύνεγγυς σε ένα σημαντικό πολυπολιτισμικό δρώμενο που φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και θρησκείας. Να απολαύσουν μια πανδαισία χορών και μουσικών από πολλές χώρες του κόσμου και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως και τις 25 Αυγούστου 2013.
Οι φωτογραφίες στο φωτορεπορτάζ που ακολουθεί -πάνω από 300 φωτογραφίες κατανεμημένες σε 16 γκαλερί- είναι με την ίδια σειρά που παρέλασαν τα συγκροτήματα, εκτός των τριών πρώτων (1-3) που είναι από το σημείο εκκίνησης.
αναλυτικό φωτορεπορτάζ στο kolivas.de εδώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ