Πολιτιστικές εκδηλώσεις 3 σε 1 σήμερα στην Πρέβεζα . . .

Πλούσια σε πολιτιστικές δραστηριότητες η σημερινή ημέρα στην πόλη (Σάββατο 31 Αυγούστου) αφού μόλις σε απόσταση περίπου 100μ η μία από την άλλη θα γίνουν οι ακόλουθες πολιτιστικές εκδηλώσεις:
Γύρω λοιπόν στις 20:30 μ.μ στο πάρκινκ της παραλίας θα πραγματοποιηθεί η πολύ αναμενόμενη Γιορτή της Σαρδέλας που τόσο πολύ όλοι οι Πρέβεζάνοι περίμεναν, είναι  το μεγαλύτερο λαϊκό πανηγύρι για την περιοχή.Ψητή σαρδέλα, πρεβεζάνικη ντομάτα και άφθονο κρασί θα πλαισιώσουν την  βραδυά, συνεχίζοντας μια παράδοση που διαρκεί   εδώ και  40 περίπου χρόνια. Η γιορτή της σαρδέλας αποτελεί «σήμα κατατεθέν» για την Πρέβεζα  αναδεικνύοντας το στενό δέσιμό της με τη ναυτική παράδοση και την αλιεία. Οι επισκέπτες θα χαρούν την όμορφη βραδιά, συνοδεία  της ορχήστρας του Μιχάλη Ζάμπα    σε  μουσικούς δρόμους  παραδοσιακούς  και αγαπημένους . H γιορτή της σαρδέλας   προσελκύει κάθε καλοκαίρι χιλιάδες κόσμου από την ευρύτερη περιοχή  οι οποίοι   απολαμβάνουν   την πεντανόστιμη σαρδέλα μας και την παραδοσιακή μουσική. Λίγα μέτρα πιο κάτω στην πλατεία δικαστηρίων, όσοι διαλέξουν διασκέδαση σε πιο σύγχρονους ρυθμούς (hip hop) παρακολουθώντας εκδήλωση του φεστιβάλ imake, είναι σίγουρο ότι θα πάρουν και μια μικρή δόση παράδοσης αφού η απόσταση είναι πάρα πολύ μικρή και όλο και κάτι θα ακούγεται . . . Τέλος, σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία δικαστηρίων στην πλατεία Κολοβού θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση-διάλεξη για την Ναυμαχία του Ακτίου. Όποιοι παρακολουθήσουν την τελευταία θα είναι μάλλον οι τυχερότεροι όλων αφού θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν ένα πρωτόγνωρο μουσικό πάντρεμα Παραδοσιακής, Σύγχρονης και Κλασσικής Μουσικής . . . και όλα αυτά με την υπέροχη γεύση της ψητής Σαρδέλας! Ευχόμαστε να βγούμε ψεύτες, αλλά η απόσταση ειδικά στις δύο τελευταίες εκδηλώσεις είναι μηδαμινή! whash & go . . .


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites