Στο Καναλάκι η τελετή αφής της 11ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών

Σας ενημερώνουμε πως η Π.Ο.Σ.Ε.Α με απόφασή της ανέθεσε τη διοργάνωση της 11ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών στο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «ΕΛΠΙΣ» Φαναρίου Δήμου Πάργας.

Ο Σύλλογός μας αποδέχθηκε να αναλάβει τη διοργάνωση αναγνωρίζοντας τη δυσκολία του εγχειρήματος. Η αφή της φλόγας θα γίνει στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής ( Πούντα) στο Καναλάκι Δ. Πάργας την Κυριακή 18 Αυγούστου 2013 και ώρα 18:30μ.μ. Το ταξίδι της θα τερματιστεί περίπου στις αρχές Οκτωβρίου 2013 στην Καλαμάτα του νομού Μεσσηνίας, όπου και θα σηματοδοτήσει την τελετή έναρξης της 26ης Αμφικτιονίας.

Συμπαραστάτες σ’ αυτήν μας την προσπάθεια είναι  η Π.Ο.Σ.Ε.Α., η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, ο Δήμος Πάργας και αρκετοί σύλλογοι της περιοχής Φαναρίου Δ. Πάργας.

Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  και της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Αποστολή της Λαμπαδηδρομίας είναι να φωτίσει  η φλόγα τις πανανθρώπινες  αξίες, να αναθερμάνει τις καρδιές  όλων των ανθρώπων και να δώσει  την ευκαιρία στις τοπικές κοινωνίες  και σε όλη την Ελλάδα τη σπίθα  να την κάνουν ΦΩΣ και την αγωνία ΓΙΟΡΤΗ. Η φλόγα ανάβει και σβήνει για να καλλιεργήσει τις ανθρώπινες επαφές, ρίχνει το σπόρο για να θερίσουμε στο αύριο αδελφοσύνη.

Σκοποί της Λαμπαδηδρομίας είναι:                                                

    Να συντονίζει και να συσπειρώνει την κοινή στην επικράτεια δραστηριότητα των μελών της αλλά και φορέων – συλλόγων που αναπτύσσουν το πνεύμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς.
    Να διέρχεται από όλα τα σημεία της Ελλάδας για να προκαλέσει με την απλότητα που την χαρακτηρίζει όλους τους πολίτες για τη συμμετοχή τους στο πανελλήνιο κίνημα για το συνάνθρωπο.
    Να μεταφέρει άσβεστο το μήνυμα της ανθρωπιάς και να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα σ’ αυτούς που η ανάγκη τους έκανε να περιμένουν.
    Να λευτερώσει αξίες που αργοπεθαίνουν στις ψυχές των ανθρώπων,
    Να γίνει η Εθελοντική προσφορά πίστη και η Εθελοντική Αιμοδοσία συνείδηση.
    Να συνδέσει με τη συμμετοχή το δίσεκτο σήμερα με την αισιοδοξία του αύριο.
    Να προβάλει το θεσμό, όχι σαν μια ακόμα αθλητική διοργάνωση, ως πέρασμα λαμπερό, αλλά σαν μια προσπάθεια που θα αφήσει ίχνη ζωντανά που θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα στην ευθύνη και στο δικαίωμα.
    Να προβάλει με τρόπο δημιουργικό τη συνεργασία και την αλληλοεκτίμηση.
    Να στείλει με τους δρομείς μηνύματα ανθρώπινα.
    Να δημιουργήσει τη στιγμή τη μοναδική, αυτήν που σε οδηγεί στην άλλη άκρη, την άλλη μεριά που βροντοφωνάζουν ότι “κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ευτυχεί μόνος του…”
    Να κάνει γνωστό το “δρόμο” προς την Εθελοντική Αιμοδοσία.

Οι  σκοποί αυτοί θα πραγματοποιούνται  μεταξύ άλλων με ευθύνη, πειθαρχία  και στρατηγική του κάθε Συλλόγου που θα φιλοξενεί τη φλόγα, με αξιοποίηση των Μ.Μ.Ε. και της νέας τεχνολογίας  με παραγωγική συνεργασία της οργάνωσης  με τα μέλη της Π.Ο.Σ.Ε.Α., τους φορείς και συλλόγους κατά τόπους όπως και  την πολιτεία και άλλες εθελοντικές  οργανώσεις.

Στην  προσπάθεια αυτή του συλλόγου μας  σας καλούμε όλους για να μεταφέρουμε  παντού το μήνυμα της αγάπης, της προσφοράς και αλληλεγγύης στον συνάνθρωπό μας.

Σας θέλουμε όλους συμπαραστάτες  συμμετέχοντας στην μεγάλη γιορτή που γίνεται στην περιοχή του Δήμου μας.

Γιατί ……Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

   Με Εκτίμηση,

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΚΑΣΚΑΝΗΣ ΘΩΜΑΣ

Προσωρινό Πρόγραμμα Τελετής Έναρξης 11ης  Πανελλήνιας  Λαμπαδηδρομίας.                  

19.30  Αφή της φλόγας  στην  Ιερά  Μονή  Αγίας Παρασκευής (Μπούντα)  στο Καναλάκι  Δήμου Πάργας. Τη  φλόγα θα  παραλάβει ο πρόεδρος  του διοργανωτή  συλλόγου  και  ειδικός  γραμματέας  της Π.Ο.Σ.Ε.Α  κύριος  Κασκάνης  Θωμάς μαζί  με  τους  δύο ολυμπιονίκες  κωπηλασίας  από το  Ναυτικό όμιλο Ιωαννίνων κυρίους   Τσίλη  Ιωάννη  και Τζιάλα  Γεώργιο και θα την παραδώσουν σε κονβόι μοτοσικλετιστών, οι οποίοι αφού την παραλάβουν θα ακολουθήσουν τη διαδρομή   από  τα  χωριά  Χόχλα-Τσουκνίδα-Κηφισσιά-Βαλανιδορράχη-Μεσοπόταμος-Θέμελο-Κορωνόπουλο-Σταυροχώρι-Καστρί  και θα  καταλήξουν  στην πλατεία Καναλακίου.

20.45  Έναρξη  τελετής Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας  Εθελοντών Αιμοδοτών. Άναμμα του βωμού από τους  ολυμπιονίκες  Τσίλη  Ιωάννη  και Τζιάλλα  Γεώργιο υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάργας. Η  φλόγα  θα  παραδοθεί τιμητικά στον εκπρόσωπο του ΣΕΑ   Ξυλόκαστρου- Ευρωστίνης ( εμπνευστή σύλλογο του θεσμού της Λαμπαδηδρομίας) για να μεταφερθεί στο Ξυλόκαστρο και  στην  συνέχεια  θα  ξεκινήσει  το μακρινό πανελλαδικό της ταξίδι για να   τερματίσει  στην  Καλαμάτα  στης  4  Οκτωβρίου 2013  όπου  θα  σημάνει την έναρξη  της 26ης  Αμφικτιονίας.

20.50  Χαιρετισμός προέδρου  οργανωτικής επιτροπής κ.  Κασκάνη Θωμά. Χαιρετισμός εκπροσώπου της Π.Ο.Σ.Ε.Α .

21.00  Έντεκα  αερόστατα θα  σηματοδοτήσουν  την 11η  Πανελλήνια  Λαμπαδηδρομία. Έπαρση  Σημαίας. Θα  ακολουθήσουν  απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια και παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites