1η Σεπτέμβρη ο 1ος Νάιος ημιμαραθώνιος δρόμος

Η Ε.Κ.Α. Δωδώνη Ιωαννίνων   σε συνεργασία  με τους Συλλόγους Δωδωναίας Κοιλάδας,
το Σύλλογο δρομέων Ιωαννίνων, την υποστήριξη της ΙΒ΄ Εφορείας αρχαιοτήτων και υπό την αιγίδα της Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Ηπείρου του Δήμου Δωδώνης  και της Περιφέρειας Ηπείρου  προκηρύσσει και διοργανώνει στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης και τη Δωδωναία κοιλάδα  αγώνα  δρόμου  με την επωνυμία «1ος Νάιος ημιμαραθώνιος δρόμος». Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν και Αγώνες Δρόμου σε Δημόσια Οδό  5χλμ. καθώς και Αγώνας Δρόμου 2χλμ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων.

Αυτό το μετάλλιο θα δοθεί  σε όλους τους δρομείς που θα συμμετάσχουν στον 1ο Νάιο ημιμαραθώνιο δρόμο καθώς και στους δρομείς των 5 και 2 χλμ.  Είναι πιστή αναπαραγωγή  του αρχαίου τετράδραχμου της Ηπείρου του 2ου-1ου αι. π.Χ. και απεικονίζει της κεφαλές του Δωδώνιου Δία και της Διώνης. Ο Δίας είναι στεφανωμένος με φύλλα βελανιδιάς, ενώ η Διώνη φοράει πέπλο και χιτώνα. Η πίσω όψη που φέρει την επιγραφή ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ στο δεξιό άκρο και απεικονίζει έναν ταύρο που χυμάει και ένα ρόπαλο με την λαβή στα αριστερά, έχει γύρω γύρω ένα στεφάνι από φύλλα βελανιδιάς.

Ο 1ος Νάιος ημιμαραθώνιος δρόμος είναι το πρώτο βήμα για την επαφή μιας σπουδαίας αθλητικής διοργάνωσης με όλο το κοινό που θέλει να γυμνάζεται, να γνωρίζει το περιβάλλον αλλά στην περίπτωσή μας να αναδεικνύει και τα ιστορικά στοιχεία ενός τόπου. Η Δωδώνη, η ιστορία της και η ομορφιά της είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Oι άνθρωποι της  ΕΚΑ Δωδώνη Ιωαννίνων, και οι Σύλλογοι  Δωδωναίας κοιλάδας, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου, την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Δωδώνης, το σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων με την υποστήριξη της ΙΒ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων διοργανώνουν το 1ο Νάιο ημιμαραθώνιο δρόμο την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013.   Όλοι έχουν  ένα στόχο, να δημιουργήσουν  ένα αγώνα δρόμου που θα ταιριάζει με την ποιότητα, τη φιλοσοφία το  χώρο και τη διαχρονική αξία του.

Συμμετοχή μπορούν οι ενδιαφερόμενοι  να δηλώνουν:  α. Με οnline εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://naiosdodonimarathon.gr/ στα email info@naiosdodonimarathon.gr στο info@ekadodoni.gr και στο lolischampion@gmail.com.

 β. Με αποστολή της έντυπης δήλωσης με fax στα τηλέφωνα:
26510 – 73448, ΕΚΑ Δωδώνη Ιωαννίνων  26510 – 29168, Εθνικό στάδιο Ιωαννίνων, γραφείο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου

Ακόμα,  οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή συμπληρώνοντας το ειδικό έντυπο και παραδίνοντας με  προσωπική παρουσία χώρο που θα οριστεί από τους διοργανωτές.
Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν  την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 28χρονος Παπασάββας από την Κρανιά ζει τα όνειρα που έκανε όταν ήταν 15 χρονών

11/09/2023, 11:10 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Έναρξη ακαδημιών Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

04/09/2023, 12:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites