ΠΡΕΒΕΖΑ: Παράνομη προσαγωγή και ξυλοδαρμός μετανάστη εργάτη από τη Λιμενική Αστυνομία

Όπως καταγγέλλει ο Ιμπραάρ Χουσείν, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ Ιωαννίνων, την Παρασκευή 5/7 στο δρόμο από Λιγιά προς Πρέβεζα, γύρω στις 11μμ,
ενώ ο ίδιος ήταν σταθμευμένος με ένα μηχανάκι, τρεις άνδρες της λιμενικής αστυνομίας σταμάτησαν να του ζητήσουν τα χαρτιά του, την άδεια κυκλοφορίας και για ποιό λόγο βρισκόταν εκεί. Όταν τους έδειξε τα χαρτιά του και τους είπε πως περίμενε έναν φίλο του, στον οποίο άνηκε το μηχανάκι, ξεκίνησαν να ρωτάνε πληροφορίες για αυτόν και του ανακοίνωσαν πως θα μείνουν να τον περιμένουν για να τον ελέγξουν αν έχει χαρτιά. Στο μεταξύ αρνήθηκαν να επιστρέψουν την κόκκινη κάρτα και την άδεια κυκλοφορίας στον Ι. Χουσεϊν. Ο μετανάστης  όταν εμφανίστηκε εκεί και είδε το λιμενικό κρύφτηκε, αφού θα του δημιουργούσαν πρόβλημα. Ανάγκασαν τον Ι. Χουσεϊν να παίρνει συνέχεια τηλέφωνα το φίλο του και αφού είδαν ότι δεν εμφανιζόταν προσήγαγαν με το έτσι θέλω τον Ι. Χουσεϊν λέγοντας:  «αφού δεν ήρθε ο άλλος,θα έρθεις μαζί μας».
Στη διαδρομή μέχρι την Πρέβεζα ξεκίνησε η ανάκριση «Πού δουλεύεις, αφού μένεις στα Γιάννενα γιατί έρχεσαι στην Πρέβεζα συνέχεια, πες μας πώς φεύγουν από εδώ τα καράβια που μεταφέρουν μετανάστες στην Ιταλία, πού είναι η βάρκα σας …». Στο λιμεναρχείο της Πρέβεζας από τις 12 τα μεσάνυχτα ως τις 4 το πρωί ανέκριναν τον Ι. Χουσεϊν για όλα αυτά, ενώ ο ίδιος εξηγούσε πως δεν έχει καμία σχέση ούτε αυτός, ούτε ο φίλος του και πως δεν έχει ιδέα ποιος μπορεί να τα κάνει αυτά. Εκεί πέρα οι μπάτσοι με απειλές, με αγκωνιές και  κλωτσιές προσπαθούσαν να αναγκάσουν να ομολογήσει την εμπλοκή αυτού και του φίλου του σε κύκλωμα μεταφοράς μεταναστών στην Ιταλία. Οι άνδρες της Λιμενικής Αστυνομίας προσέφεραν και ανταλλάγματα στην «ομολογία» του μετανάστη «αν μας πεις ένα όνομα θα αφήσουμε ή εσένα ή κάποιον δικό σου να περάσει στην Ιταλία». Όσο ο Ι. Χουσεϊν επέμενε πως όλο αυτό ήταν παράλογο, αφού δεν μπορεί  από το πουθενά να μαζεύεις κάποιον και να τον ρωτάς τι ξέρει για ένα κύκλωμα  και πως δεν έχει τίποτα να πει, η ανάκριση έληξε στις 4 το πρωί και τον έβαλαν σε μια αποθήκη μέχρι τις 6 το πρωί. Όταν τον άφησαν στη συνέχεια του επέστρεψαν την κόκκινη κάρτα του αλλά όχι την άδεια από το μηχανάκι δηλώνοντας: «αν θες τα χαρτιά έλα τη Δευτέρα με το φίλο σου, αν δεν έρθεις και σε πετύχω θα σε πιάσω και  δεν θα ξέρει κανείς που βρίσκεσαι».
Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αφού όπως καταγγέλλουν και άλλοι Πακιστανοί μετανάστες εργάτες που δουλεύουν στην Πρέβεζα είναι μία συνήθης πρακτική από τους άντρες του Λιμενικού. Συχνά σταματάνε μετανάστες στο δρόμο με πρόφαση ελέγχους πιστοποιητικών εγγράφων τους μεταφέρουν στο Λιμενικό όπου τους χτυπάνε, τους βρίζουν και τους κρατάνε από μερικές ώρες εώς και μέρες.  Χτυπάνε και βρίζουν μετανάστες που δουλεύουν στις ομπρέλες της παραλίας της Πρέβεζας και πολλά άλλα.
Αυτές οι πρακτικές έχουν γίνει κανόνας συμπεριφοράς σε όλα τα σώματα ασφαλείας του κράτους που έχει θεσμοθετήσει το ρατσισμό. Ο «Ξένιος Δίας» του Δένδια έχει σημάνει ένα όργιο ρατσιστικών επιθέσεων από την ΕΛ.ΑΣ. ανοίγοντας το δρόμο έτσι στα τάγματα εφόδου των ναζιστών της Χ.Α. Η δικομματική κυβέρνηση του Σαμαρά και του Βενιζέλου επιλέγει να σπέρνει το δηλητήριο του ρατσισμού για να διασπάσει την εργατική τάξη σε ντόπιους και ξένους. Οι εργατικοί αγώνες στην ΕΡΤ, στους δήμους, στα νοσοκομεία, στη Μανωλάδα γκρέμισαν την προηγούμενη τρικομματική κυβέρνηση και αυτό τους έχει τρομοκρατήσει. Δε θα τους αφήσουμε να μας διασπάσουν. Παλεύουμε χέρι-χέρι με τα ταξικά μας αδέρφια τους μετανάστες για να διώξουμε κυβέρνηση, τρόϊκα, μνημόνια και νεοναζί.
 Πλάι στα αιτήματα μας για καμία απόλυση βάζουμε το αίτημα για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ίσα δικαιώματα στη δουλειά, στην υγεία και τη μόρφωση, κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης, ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, τέλος στον Ξένιο Δία, να φύγει η FRONTEX, έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας. Αυτό είναι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του κινήματος αντίστασης.
Διεκδικούμε την τιμωρία των αντρών του Λιμενικού Σώματος Πρέβεζας και καλούμε την Αριστερά, τα συνδικάτα και το Δήμο της πόλης να καταδικάσουν αυτά τα περιστατικά.

Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α Ηπείρου
Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites