Για Οριστική Διάλυση Στρατοπέδων στην Περιφέρεια Ηπείρου μιλούν οι στρατιωτικοί

Οριστική Διάλυση Στρατοπέδων στην Περιφέρεια Ηπείρου

            1. κ. Υπουργέ κατα την παρουσία σας στην ακριτική περιφέρειά μας την 20 Ιουλίου 2013 οπως αναγράφεται και στο δελτίο τύπου του ΥΠ.ΕΘ.Α. της 22 Ιουλίου 2013 δηλώσατε: <<Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω επίσης, πως από την επιτελική επεξεργασία για την υλοποίηση της Νέας Δομής Δυνάμεων και λαμβάνοντας υπ’ όψιν μας το νευραλγικό χαρακτήρα της περιοχής και τη σημαντική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην τοπική κοινωνία, αποφασίστηκε η διατήρηση της λειτουργίας όλων των Μονάδων της περιοχής. Είναι πλέον οριστική η απόφαση του επιτελείου του ΓΕΣ να παραμείνουν ανοιχτά και το 583 Τάγμα Πεζικού στην Κόνιτσα και το 628 Τάγμα Πεζικού στους Φιλιάτες, ενώ η VIII Μεραρχία στα Γιάννενα αναδιοργανώνεται σε Ταξιαρχία χωρίς να επηρεάζεται η επάνδρωσή της σε προσωπικό, κάτι που σημαίνει ότι αντιμετωπίζεται όπως οι Σχηματισμοί του στρατού μας στον Έβρο>>.

            2. Σας γνωρίζουμε ότι μόλις 48 ώρες μετά σε δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο αναφέρεται οτι πρόκειται να κλείσουν άμεσα το ΚΕΝ ΑΡΤΑΣ (το μόνο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων στην Ήπειρο) αλλά και το 625 Μ/Π ΤΠ (η μόνη Μονάδα Πεζικού των Ιωαννίνων). Εάν πράγματι αληθεύει η οριστική διάλυση των δύο κυριότερων απο πλευράς επάνδρωσης αλλά και δραστηριοτήτων Μονάδων της Ηπείρου καθιστά απο πλευράς επάνδρωσης την ιστορική VIII ΜΠ απλό τάγμα και όχι ταξιαρχία του ‘Εβρου. Οι δημοσιεύσεις αυτές εχουν δημιουργήσει νέο κλίμα ανησυχίας στους κατοίκους της Ηπείρου καθώς και στις οικογένειες των στρατιωτικών που υπηρετούν ή πρόκειται να μετατεθούν στην Ήπειρο.

              3. Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη σε σας και γνωρίζοντας την σχέση σας με την ιστορική VIII ΜΠ παρακαλούμε να προβείτε στην γρηγορότερη διάψευση των δημοσιευμάτων που έχουν δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία και έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις σας λίγες ημέρες πρίν.

        4. Οι κ. βουλευτές προς τους οποίους κοινοποιείται το παρόν έγγραφο παρακαλούνται για την υποβολή σχετικού ερωτήματος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Θεοδώρου Γεώργιος
Υπολοχαγός (ΠΖ)
 6937453787

Ο Γεν. Γραμματέας

Λίτσιος Ευάγγελος
Υπίλαρχος (ΑΤΘ)
6977071924

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Νέα κρούσματα Κορωνοϊου και στους 4 Νομούς της Ηπείρου

28/11/2020, 7:32 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Στην Άρτα και τα Γιάννενα τα νέα κρούσματα Κορωνοϊου στην Ήπειρο

27/11/2020, 6:35 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννενα: Νέα κρούσματα κορωνοϊού στο στρατόπεδο Κατσιμήτρου

27/11/2020, 12:24 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Όλα έτοιμα για τη λειτουργία της νέας ΜΕΘ Covid στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα

27/11/2020, 11:50 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Η συγκινητική στιγμή που ασθενής κορωνοϊού βγαίνει από τη ΜΕΘ στα Γιάννενα

26/11/2020, 10:17 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα νέα κρούσματα Κορωνοϊου στην Ήπειρο

26/11/2020, 6:54 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites