”Απαράδεκτη η κατάσταση στην πρέβεζα”

Και δεν το λέμε εμείς αλλά πολίτες . . . και τι πολίτες , ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ,με email διαμαρτυρίας που έστειλαν στο mypreveza.gr και το οποίο λέει τα παρακάτω:
Είμαστε ένα ζεύγος ατόμων που διαμένουμε, εδώ και χρόνια στο Göteborg της Σουηδίας. Ονομαζόμαστε Cecilia Frideborg και Πέτρος Μαρμαρίδης. Εγώ ο Πέτρος ανήκω σε οικογένεια μεταναστών που διαμένουμε στη Σουηδία από τη στιγμή που γεννήθηκα και επειδή η γιαγιά μου καταγόταν από γειτονικό χωριό, όσον αφορά την πόλη της Πρέβεζας, την επισκέπτομαι όσο συχνότερα μπορώ μιάς και έιμαι συνεπαρμένος από το φυσικό της κάλλος, πράγμα με το οποίο συνταυτίζεται και η ερωτική μου σύντροφος. ‘Ετσι πράξαμε και φέτος λοιπόν μιάς και καταφέραμε έπειτα από σκληρό κόπο και εργασία να εξοικονομήσουμε τα κατάλληλα χρήματα για μία τέτοιου είδους επίσκεψη. Για να μην πολυλογίσουμε, η εικόνα που αντικρύσαμε μας προκάλεσε καταθλιπτικά συναισθήματα. Από την πανέμορφη κυανή ακτή μέχρι το ιστορικό κέντρο της πόλεως.
 Χωρίς να επιζητούμε κάτι από τους ιθύνοντες οι οποίοι άλλωστε ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν σοβαρά για το ευλογημένο αυτό τόπο έχουμε να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις.
Η κατάσταση όπως είπαμε και προηγουμένως είναι τραγική. Στην κυανή ακτή, από τα ιαματικά λουτρά ως τον παντοκράτωρα σχεδόν, τα σκουπίδια και τα περιττώματα, δεσπόζουν παντού. Έτρεμε το φυλλοκάρδι μας, η αλλήθεια είναι, για ενδεχόμενη αλλαγή του ανέμου η οποία θα έφερνε στο εσωτερικό της μύτης μας την τεράστια δυσοσμία – απόρροια – των κενώσεων και της ούρησης, πράγματα στα οποία προβαίνουν κάποια ασυνείδητα άτομα, όπου βρουν, ακόμη και μέρα μεσημέρι όταν και η παραλία είναι κατάμεστη. Μιάς και ρωτήσαμε και μάθαμε, δεν υπάρχει απ’ότι ειπώθηκε πρόβλημα με συνανθρώπους μας που είναι άστεγοι στην πόλη οπότε προφανώς και αυτά τα άτομα δεν τρέφουν κανένα σεβασμό στο θαμώνα, τον παραθεριστή, τον επισκέπτη αυτών των ακτών και περιοχών..
Η δε έλλειψη παιδείας όσον αφορά το σεβασμό στην ακτή και τους άλλους ανθρώπους είναι κάτι παραπάνω από εμφανής όταν κανείς συναντά παντού συσκευασίες τροφίμων, παγωτών αλλά και αλκοολούχων σκευασμάτων και εμφιαλωμένου νερού παντού, κυριολεκτικά, πεταμένες σε οποιοδήποτε σημείο μπορεί να φανταστεί κανείς..Λίγο πιό πάνω, στην περιοχή του κολυμβητηρίου σε ένα μέρος που σημειωτέον η πανίδα (όπως και η χλωρίδα) είναι αρκετά ανεπτυγμένη, με πολλά είδη πτηνών και ζώων – μέχρι και σκιουροειδή, αντικρύσαμε – να δεσπόζουν στο δασύλλιο της κατά τ’άλλα πανέμορφης κυανής ακτής, κυριαρχεί μία εικόνα απαράδεκτη για κάθε νοήμων άνθρωπο που σέβεται τον εαυτό του και τους άλλους. Να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι αντιμετωπίσαμε προβλήματα δερματίτιδας από τα προαναφερθέντα.

Εξαιρετικά ενοχλητικός θόρυβος από της καντίνες, ξαπλώστρες, σκουπίδια, κιτσαριό και ένα παζλ καθόλα ..μη φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Να προστεθεί και σε αυτό η τεράστια ηχορύπανση από εμετικά ακούσματα ορισμένων που ετσιθελικά αποφασίζουν να επιβάλλουν την κουλτούρα της παρακμής και της ζοφερότητας στους υπόλοιπους λουόμενους, μην υπολογίζοντας τίποτα, άτομα που και ηχορυπαίνουν αλλά και ρυπαίνουν γενικότερα την περιοχή και μάλιστα θέτουν σε τεράστιο κίνδυνο την ασφάλεια των άλλων με τους αυτοσχέδιους αγώνες ράλλυ που στήνουν στην παρακείμενη παραλιακή οδό αδιαφορώντας πλήρως για τις ζωές και τη γαλήνη των άλλων που έρχονται να απολαύσουν ένα μοναδικό – και ιδίως μέσα στα όρια ημιαστικών περιοχών, τοπίο –

Στη δε παραλιακή λεωφορό δε αλλά και στο ιστορικό κέντρο η κατάσταση είναι επίσης απελπιστική. Τραπεζοκαθίσματα παντού, επάνω στους δημόσιους χώρους και τις πλατείες, επάνω στους πεζοδρόμους, ηχορύπανση παντού πολύ κακό για το τίποτα. Να προσθέσουμε δε και την παρουσία μεμονωμένων ευτυχώς ατόμων, η οποίοι με νεοναζιστικές ενδυματολογικές περιβολές υβρίζουν τους διερχόμενους αλλοδαπής καταγωγής, όπως και εμάς που η εμφάνιση μας είναι κάπως ”ξενική”,  άτομα που εμάς τους ‘Ελληνες και τις Ελλήνιδες του εξωτερικού μας κάνουν να ντρεπόμαστε για την προέλευση μας. Να μην αναφέρω χαρακτηρισμούς που άκουσε η σύντροφος μου και ήλθαμε σε ολιγόλεπτη αντιπαράθεση..
‘Ετσι δεν πρόκειται ο τόπος να πάει ποτέ μπροστά, αλλά όπως είπαμε δεν περιμένουμε κανέναν να ενδιαφερθεί ουσιαστικά, καλό θα ήταν τα άτομα που αγαπούμε την Πρέβεζα να συνεισφέρουμε ούτως ώστε να επέλθει η αλλαγή που θα ήταν χρήσιμη απ’όλες τις σκοπιές για να ζήσουμε καλύτερα.

Ευχόμαστε του χρόνου (να είμαστε καλά) να αντικρύσουμε κάτι διαφορετικό.

Με εκτίμηση Cecilia Frideborg – Πέτρος Μαρμαρίδης


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites