ΠΡΕΒΕΖΑ: Φιλελληνισμός μετά…μουσικής από Γερμανούς μαθητές

Tην αγάπη τους για την  Ελλάδα θα εκφράσουν μετά…μουσικής περίπου 50 μαθητές και μαθήτριες του μουσικού σχολείου της Γερμανικής πόλης Χέρτεν οι οποίοι  κάνουν και φέτος τις διακοπές τους στην Πρέβεζα , δίνοντας δωρεάν  συναυλίες για το κοινό.

Τα παιδιά μαζί με τις οικογένειές τους , έχοντας ως συνδετικό κρίκο την πρώην μαθήτρια του σχολείου και σήμερα φοιτήτρια στην Ελλάδα Ιζαμπελ Καρλ Παππά έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα από το 1997 , απολαμβάνουν τον ήλιο , την θάλασσα και προσφέρουν όμορφες  μουσικές  εκδηλώσεις  στους κατοίκους της περιοχής.
Όπως υπολογίζεται από το 1997 μέχρι σήμερα την  Πρέβεζα έχουν επισκεφθεί περίπου 1300  μαθητές μαζί με τις οικογένειές τους και οι δεσμοί που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και του μουσικού σχολείου από την Γερμανία είναι ξεχωριστοί.
Τα παιδιά γνωρίζοντας τις δύσκολες ώρες που περνά η Ελλάδα και δηλώνοντας τον φιλελληνισμό τους και την αλληλεγγύη τους προς την χώρα έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με γερμανικά και ελληνικά τραγούδια το οποίο θα παρουσιάσουν με την υποστήριξη του Δήμου,  την Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 9 το βράδυ στην Πλατεία Ανδρούτσου στην Πρέβεζα.
Όλα τα μέλη της μπάντας είναι ιδιαίτερα χαρούμενα  για την παρουσία τους  και δηλώνουν ότι θα  καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι  ώστε   η «παράδοση» που θέλει τους μαθητές του σχολείου να κάνουν κάθε χρόνο τις διακοπές τους στην Πρέβεζα να συνεχιστεί και στις επόμενες τάξεις.
Πολλοί από  αυτούς εξάλλου που έχουν αποφοιτήσει  από το μουσικό σχολείο του Χέρτεν ως ενήλικες πιά, συνεχίζουν να έρχονται στην Πρέβεζα  δηλώνοντας την αμέριστη αγάπη τους για  αυτό τον   τόπο και τους κατοίκους του….


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites