Στην Πρέβεζα τον Αύγουστο ο Σάκης Ρουβάς

Η Παράσταση “Βάκχες” του Ευριπίδη θα ανέβει στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας το Σάββατο 10 Αυγούστου . Στην παράσταση αυτή ο Σάκης Ρουβάς είναι το πρόσωπο που θα υποδυθεί τον Διόνυσο.
Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη κ. Δημήτρη Λιγνάδη”… Το πρόσωπο που θα υποδυθεί το Διόνυσο πρέπει να εκπροσωπεί το νέο, το τολμηρό, το ωραίο, αυτό που για τους σημερινούς θεατές μπορεί να γοητεύσει και να οδηγήσει στην κυριαρχία της μουσικής επί του λόγου και της μέθης επί της λογικής” …

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης ήταν σαφής σχετικά με το γιατί επέλεξε το δημοφιλή τραγουδιστή Σάκη Ρουβά για το ρόλο του Διονύσου στο ανέβασμα των “Βακχών” του Ευριπίδη. 
Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για την πιο πολυσυζητημένη από τις παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού. Διότι μπορεί το όνομα του Σάκη Ρουβά στη διανομή να κρίθηκε τολμηρή επιλογή από τους ιθύνοντες του φεστιβάλ για το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, το κοινό όμως θα έχει πολλές ευκαιρίες ανά την Ελλάδα να δει αυτή την πρόταση που φέρει την υπογραφή του Δημήτρη Λιγνάδη. 
“Ακραίο αλλά νόμιμο” χαρακτήρισε το εγχείρημα των “Βακχών” ο Δημήτρης Λιγνάδης. “Θα προσπαθήσω να σκαρφαλώσω όσο γίνεται σε αυτό το θεόρατο άγαλμα που λέγεται Ευριπίδης, μήπως καταφέρουμε έστω και λίγο να συνομιλήσουμε μαζί του”, ανέφερε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Ωδείο Αθηνών. 
Όπως παραδέχτηκε ο σκηνοθέτης ήταν δική του επιθυμία η συμμετοχή του Σάκη Ρουβά σε αυτό το πρότζεκτ και αισθάνεται τυχερός που ο καλλιτέχνης αποδέχτηκε την πρόσκλησή του. 
“Η πρόταση μπορεί να μοιάζει ετερόκλητη, όμως νομίζω όλοι μας θα θέλαμε να δούμε ετερόκλητα πράγματα στην τέχνη. Πρώτα αποφασίσαμε να ανεβάσουμε τις Βάκχες και μετά προχωρήσαμε στη σύνθεση της παράστασης και όχι το αντίθετο. Στο γήπεδο άλλωστε φαίνονται τα αποτελέσματα!”, τόνισε. 
Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι η παράσταση δεν συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου, ο ίδιος σχολίασε: “Δεν αισθάνομαι καθόλου αδικημένος. Θα πάμε σε όσα περισσότερα θέατρα της χώρας μπορούμε. Μπορεί στον απολογισμό του καλοκαιριού να αισθάνονται άλλοι περίεργα”. 
Για “ευτυχή συγκυρία” έκανε λόγο ο δημοφιλής ποπ τραγουδιστής καθώς όπως ο ίδιος εξήγησε “με το θέατρο φλέρταρα από καιρό” όμως δεν του είχε δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία. 
“Μεγάλη μου επιθυμία εδώ και πολλά χρόνια ήταν να μπω στον χώρο του θεάτρου”. Έκανε σχετικές σπουδές στο εξωτερικό, ασχολήθηκε για λίγο με τον κινηματογράφο, ενώ τώρα, με τον Διόνυσο, “βρίσκομαι μπροστά σε μια στιγμή της καριέρας και της ζωής μου που έχει ήδη αλλάξει πολλά πράγματα για εμένα. Με έχει βάλει σε βαθύ τρόπο σκέψης και έμπνευσης”, είπε ο Σάκης Ρουβάς. 
Όσο για την επιθυμία του να παίξει στην Επίδαυρο, είναι δεδομένη: “Θέλω να πατήσω αυτόν τον ιερό χώρο”. 
Η επίσημη πρεμιέρα θα δοθεί στο Φεστιβάλ Φιλίππων (Αρχαίο θέατρο), στις 13 και 14 Ιουλίου και στη συνέχεια η παράσταση θα παρουσιασθεί σε θερινή περιοδεία, σε αρχαία και όχι μόνο θέατρα της περιφέρειας, καθώς και το Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο. Μια πρώτη γεύση όμως πριν τους Φιλίππους, θα έχει την ευκαιρία να πάρει το κοινό στις 9 Ιουλίου στο Ευριπίδειο θέατρο Σαλαμίνας όπου και θα παρουσιαστεί μία γενική δοκιμή (work in progress) με χαμηλό εισιτήριο (5 ευρώ). 
Η παράσταση υποστηρίζει, στην πανελλαδική της περιοδεία, τους σκοπούς του Συλλόγου Φίλων παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ και το νέο του έργο, την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, προσφέροντας μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια τους. 
“Το θέατρο και η τέχνη έχουν ανάγκη από γενναιοδωρία. Ένα από τα πολλά τολμήματα αυτής της δουλειάς είναι ότι προσπαθεί να συνδυάσει ένα πολιτιστικό γεγονός με μία κοινωνική δραστηριότητα”, ανέφερε η καλλιτεχνική διευθύντρια της εταιρείας ΑΡΓΩ, Αιμιλία Υψηλάντη, που έχει αναλάβει και την παραγωγή της παράστασης. 
Ιδιαίτερα συγκινημένη δήλωσε με τη σειρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, καθώς ο Σύλλογος και η νέα του εκστρατεία για την Τράπεζα Μυελού των Οστών αγκαλιάζονται από μια μοναδική ομάδα καλλιτεχνών. 
“Μέσα από την πανελλαδική περιοδεία της παράστασης, οι συντελεστές της θα μεταφέρουν τα μηνύματα της ΕΛΠΙΔΑΣ σε πολλές διαφορετικές γωνιές της πατρίδας μας”, είπε η ίδια. 
Βασισμένη στη νέα μετάφραση του Γιάννη Λιγνάδη, η παράσταση περιλαμβάνει στο καστ της ονόματα που έχουν εμπειρία στο αρχαίο δράμα: τη Ρούλα Πατεράκη (Τειρεσίας), τον Γιάννη Καρατζογιάννη (Κάδμος), τον Δημήτρη Πασσά (Πενθέας), την Μαρία Κίτσου (Αγαύη) και τον Δημήτρη Λιγνάδη (Αγγελιοφόρος). 
Κεντρικό ρόλο στην παράσταση θα παίζει η μουσική, την οποία επιμελείται ο Γιώργος Πούλος και κυρίως τα αφρικανικά κρουστά, ενώ ο Χορός θα αποτελείται από καλλιτέχνες πολλών και διαφορετικών φυλών. 
Τη ζωντανή μουσική θα ερμηνεύουν Νιγηριανοί καλλιτέχνες, με τη συμμετοχή και τη συνεργασία του Μιχάλη Αφολαγιάν. Τα σκηνικά και τα κοστούμια, είναι της Εύας Νάθενα και οι χορογραφίες της Δάφνης Ασημακοπούλου. 
mypreveza.gr με πληροφορίες από  ΑΜΠΕ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites