ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ Αήττητος!

(Γράφει ο Γιώργος Μπακόλας)
Λένε ότι οι αριθμοί αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για να πει κανείς ψέματα, ωστόσο στην περίπτωση του Μάριου Κατσή τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: 79 νίκες σε 88 αγώνες (ποσοστό σχεδόν 90%!),
ένας τίτλος παγκόσμιου πρωταθλητή, τρεις ευρωπαϊκοί και το αήττητο στην Ελλάδα συνθέτουν μια αναμφίβολα εντυπωσιακή καριέρα σε ένα ταχέως εξελισσόμενο στη χώρα μας άθλημα, το kick-boxing.
Έχοντας πλέον πει «αντίο» στα ρινγκ ως αθλητής, ο Μάριος παραμένει στο χώρο ως προπονητής. Το Cobrasports.gr τον συνάντησε και έκανε μαζί του μια αναδρομή της σημαντικότατης πορείας του, ενώ ο ίδιος μας μίλησε και για το πώς αντιμετωπίζεται το kick-boxing στην Ελλάδα.

«Μου άρεσε το άθλημα από πολύ μικρή ηλικία, γενικότερα πάντα προτιμούσα τα δυναμικά αθλήματα και σε ηλικία 18 ετών, όταν πήγα για σπουδές στην Ιταλία, ασχολήθηκα σοβαρά. Διπλές προπονήσεις καθημερινά πρωί-απόγευμα υπό την επίβλεψη έμπειρων προπονητών σε πολύ καλά γυμναστήρια και κάπως έτσι τα πράγματα πήραν το δρόμο τους».

Το ξεκίνημα ήταν ιδιαίτερα ελπιδοφόρο για τον Μάριο, που νικώντας τον έναν αντίπαλο μετά τον άλλον, άρχισε να πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει ψηλά: «ειλικρινά με το που ξεκίνησα δεν περίμενα αυτή την εξέλιξη! Στην αρχή κατέκτησα κάποια τοπικά πρωταθλήματα και το 2000 έγινε το… μπαμ όταν πάλεψα στην κατηγορία των 94 κιλών με αντίπαλο τον Αντρέα Βιτόρι. Όντας ήδη δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Βιτόρι ήθελε έναν αγώνα προπόνησης για να εμφανιστεί μετά στην κατηγορία Κ-1. Το είδα σαν ευκαιρία, κανένας άλλωστε δεν περίμενε να παλέψω εναντίον του και το αποτέλεσμα ήταν να τον νικήσω με νοκ άουτ. Αμέσως μετά αγωνίστηκα κόντρα στον Ντένι Μάρχολντ, ο οποίος ήταν και επαγγελματίας πυγμάχος, βγήκα ξανά νικητής, κατακτώντας τον ευρωπαϊκό τίτλο».

Θα έλεγε κανείς ότι στα 19 του -τότε- χρόνια, ο Μάριος Κατσής έβλεπε να αναβιώνει στο πρόσωπό του ο μύθος του… κινηματογραφικού Ρόκι Μπαλμπόα! Ο ίδιος πάντως τονίζει: «δεν πρόλαβα να συνειδητοποιήσω τι είχα πετύχει, ούτε να χαρώ γιατί ήξερα ότι ουσιαστικά αμέσως είχα να προετοιμαστώ για τους επόμενους αντιπάλους. Έδωσα αγώνες στα ευρωπαϊκά Κ-1, όπου δυστυχώς δεν μπόρεσα να προκριθώ στο Λας Βέγκας και μετά από ένα σύντομο διάλειμμα επέστρεψα στην… Ιαπωνία! Εκεί πέτυχα κάτι πολύ δύσκολο, να νικήσω δηλαδή στα σημεία, καθώς οι Ιάπωνες σχεδόν ποτέ δε δίνουν νίκη στα σημεία και μάλιστα σε ξένο. Στη συνέχεια έκανα μια σειρά καλών αγώνων μέχρι να φτάσω να διεκδικήσω τον παγκόσμιο τίτλο, τον οποίο και κατάφερα να κατακτήσω, όπως επίσης και τρεις ευρωπαϊκούς.

«Τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα χρειάζονται περισσότερη οργάνωση»
Όσον αφορά στην ανάπτυξη του kick-boxing στην Ελλάδα και στην προβολή του, ο Μάριος Κατσής επισημαίνει πως: «η δημοσιότητα στο άθλημα βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά δεν υπάρχει το σωστό μάνατζμεντ έτσι ώστε οι επαγγελματίες αθλητές να κερδίσουν τα χρηματικά ποσά των συναθλητών τους στο εξωτερικό. Βέβαια, υπάρχουν φορές όπου το kick-boxing προβάλλεται με άσχημο τρόπο, σα να αντιπροσωπεύει «βαρβάρους», κάτι το οποίο φυσικά δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Δίνουν δυστυχώς το δικαίωμα και κάποιοι αθλητές που αυτοπροβάλλονται με τρόπο σχεδόν άξεστο και ο κόσμος επόμενο είναι να παρεξηγεί το άθλημα. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι αθλητές του kick-boxing είναι ταπεινοί, επαγγελματίες και ήρεμοι στην προσωπική τους ζωή.  Το πρόβλημα, πάντως, που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι όλοι στην Ελλάδα μπορούν να ανοίξουν αθλητικό σύλλογο kick-boxing. Πολλοί δηλώνουν προπονητές παρότι δεν έχουν μπει καν στο ρινγκ. Σίγουρα όσοι το ’χουν κάνει μπορούν να γυμνάσουν, όχι όμως να προπονήσουν! Δυστυχώς στην Ελλάδα τα πρωταθλήματα είναι ως επί τω πλείστον χαζά, υπάρχουν…ψευτοπρωταθλητές και κάποιοι σύλλογοι νομίζουν ότι κάνουν δουλειά. Πολύ βιτρίνα και μηδέν περιεχόμενο!
INFO
Ο Μάριος Κατσής γεννήθηκε στις 22/2/1978.
Η καριέρα του ξεκίνησε το 1998 και έληξε (προσωρινά απ’ ότι φαίνεται, καθώς μέσα στους προσεχείς μήνες αναμένεται να κάνει την επανεμφάνισή του στο ρινγκ σε διεθνές επίπεδο) το 2009. Στις διακρίσεις του ξεχωρίζουν ο τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλητή στα 91 κιλά, και οι τρεις ευρωπαϊκοί τίτλοι στα 91, 91+ και στα 96 κιλά. Σημαντική, επίσης, η παρουσία του για μεγάλο χρονικό διάστημα ανάμεσα στους καλύτερους 40 αθλητές kick-boxing στον κόσμο.
Έχει αναδειχθεί, επίσης, πρωταθλητής Ελλάδας στην πυγμαχία, ενώ έχει ασχοληθεί και με την ελληνορωμαϊκή πάλη και το τάε κβο ντο.
Πρότυπό του είναι ο Πάρης Βασιλικός.
Πλέον είναι προπονητής kick-boxing στον Απόλλωνα Πρέβεζας.
Θεωρεί ότι το kick-boxing ταιριάζει πολύ στον Έλληνα γιατί «ο Έλληνας είναι έξυπνος και το συγκεκριμένο σπορ θέλει έξυπνους αθλητές».
Το μότο που τον εκφράζει περισσότερο είναι: «ποτέ δεν μπορείς να είσαι πάντα πρώτος».
Είναι πτυχιούχος μουσικολογίας.


cobrasports.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites