ΠΡΕΒΕΖΑ: Σε κατάληψη σήμερα το Δημαρχείο

Την Συνέχιση των κινητοποιήσεων στους δήμους με καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών υπηρεσιών αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την αποτροπή χιλιάδων απολύσεων εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Την ίδια ώρα η ΠΟΕ- ΟΤΑ ζητά από τους δημάρχους αποφάσεις από τα δημοτικά συμβούλια για να «κλείσουν» οι δήμοι. Επίσης, καλεί τις τριτοβάθμιες Ομοσπονδίες ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ αλλά και τις δευτεροβάθμιες ομοσπονδίες δημοσίου και ιδιωτικού τομέα να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις και με αποφάσεις, «ώστε να διευρυνθεί το αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων ως μόνη διέξοδος ανατροπής της ανάλγητης τροϊκανής πολιτικής και με χρονοδιάγραμμα-στόχο την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου». Σε κατάληψη βρίσκεται σήμερα και το Δημαρχείο Πρέβεζας από τους εργαζόμενους, αντιδρώντας στις προθέσεις της κυβέρνησης για απολύσεις. Χθες την στήριξη τους στους Δημοτικούς Υπαλλήλους οι οποίοι κινδυνεύουν άμεσα με διαθεσιμότητα εξέφρασαν πρωτοβάθμια σωματεία τα οποία συμμετείχαν σε συνεδρίαση στον πολυχώρο της Λαϊκής Αγοράς. Οι εκπρόσωποι των σωματείων ΟΤΑ, Π.Ε., ΔΕΥΑΠ, ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο κ.α, εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στους Δημοτικούς υπαλλήλους που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους αλλά και τον προβληματισμό τους για την πορεία του κινήματος και την στάση των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις που παρουσιάζουν μειωμένη συμμετοχή. Εργαζόμενοι υποστήριξαν πως η Κυβέρνηση τους συμπεριφέρεται σαν αριθμούς, σαν παράπλευρες απώλειες και υπογράμμισαν πως είτε θα μετατραπούν σε ανθρώπους με τους αγώνες τους, είτε θα παραμείνουν αριθμοί και θα απολυθούν. Στη συζήτηση αποφασίστηκε συγκέντρωση των Δημοτικών Υπαλλήλων μαζί με τους Δημοτικούς Αστυνομικούς και τους Σχολικούς Φύλακες, σήμερα στην είσοδο του Δημαρχείου, ενώ οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν, έως την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου.
Δημοτική Ραδιοφωνία


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites