Έτσι έπεσε νεκρός ο Μάριο Κόλα . . .Όλο το χρονικό της συμπλοκής με τους αστυνομικούς

Σήμερα τα  Ξημερώματα στη Βροσίνα Ιωαννίνων,στα πλαίσια της αστυνομική επιχείρησης για των εντοπισμό των δύο Αλβανών Δραπετών των φυλακών Τρικάλων,ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των δύο Αλβανών και των αστυνομικών , τραυματίστηκε θανάσιμα ο Μάριο Κόλα.
Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν να τραυματιστεί στο πόδι ένας από τους αστυνομικούς.Με πύλη εισόδου την κνήμη και πύλη εξόδου την περιοχή επάνω στον μηριαίο, είναι το τραύμα του 26χρονου αστυνομικού των ΕΚΑΜ, ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο από τα πυρά των Αλβανών.Αυτό λέει η ιατρική διάγνωση μέσα από το χειρουργείο.H επέμβαση  ολοκληρώνεται αυτή την ώρα στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα και όλα πήγαν μια χαρά. Τόσο κατά τη διάρκεια της εγχείρησης όσο και μετεγχειρητικά δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα για τον τυχερό-άτυχο αστυνομικό.
Οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες παρέμειναν τελικά κρυμμένοι επί δυο ολόκληρες εβδομάδες  στα βουνά του Σουλίου και προσπάθησαν-όπως όλες οι ενδείξεις μαρτυρούν-να προσπαθήσουν να κινηθούν προς την περιοχή της Βροσύνας,μέσω του μονοπατιού της Πλακωτής,το οποίο αποτελεί και γνωστότερο πέρασμα των παράνομα εισερχομένων μεταναστών. Οι Μάριον Κόλα και Ιλίρ Κούπα,ήταν “κουρνιασμένοι” σε ασφαλές σημείο και  σήμερα τα ξημερώματα εντοπίστηκαν από αστυνομικούς στο χωριό Βροσύνα,όπου και έπεσαν πάνω σε μπλόκο αστυνομικών και μετά από μάχη,ο Μάριον Κόλα έχασε την ζωή του.
Από τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς των τελευταίων ετών αποδεικνύεται ο Αλβανός δραπέτης των φυλακών Τρικάλων Μάριον Κόλα, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών,σήμρα τα ξημερώματα  στη Βροσύνα.Ο Κόλα είχε δολοφονήσει δύο ανθρώπους από τη στιγμή που απέδρασε, ενώ σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ήταν εθισμένος στην κοκαΐνη.Οι δολοφονικές προθέσεις του Κόλα, είχαν φανεί από το 2010, όταν είχε συλληφθεί στον Βύρωνα για ληστείες τραπεζών, μετά από αιματηρή συμπλοκή.Ο Κόλα τότε, είπε στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ που τον έπιασαν, πως «είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που με πιάνετε. Την επόμενη φορά ή θα σας σκοτώσω ή θα με σκοτώσετε»,είχε πει στους αστυνομικούς ο Κόλα…
15 μέρες κρυβόταν κοντά στο Ζαλογγοπόταμο!
Επιβεβαιώθηκαν τελικά οι εκτιμήσεις των αξιωματικών  της ΕΛΑΣ,πως οι Αλβανοί δραπέτες δεν είχαν καταφέρει να περάσουν στην γειτονική χώρα.Ο Μάριο Κόλα,έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών,πολύ κοντά στην περιοχή,όπου αρχικά είχαν εντοπιστεί οι Αλβανοί δραπέτες με τις θερμικές κάμερες,στις 2 τα ξημερώματα της 6ης Ιουλίου.Τότε οι αστυνομικοί είχαν δει τους Κούπα και Κόλα να περπατούν κοντά στον Ζαλλογοπόταμο.Σήμερα,η συμπλοκή έγινε στην γέφυρα της Βροσύνας,πολύ κοντά στο σημείο όπου και συναντά ο Ζαλογγοπόταμος τον ποταμό Καλαμά.Επί 15 ημέρες δηλαδή,οι Αλβανοί κακοποιοί κρύβονταν σε ασφαλές καταφύγιο στη συγκεκριμένη περιοχή.
Χτενίζουν την περιοχή για να εντοπίσουν τον Ιλίρ Κούπα
Κλειστή η παλαιά Εθνική Οδός Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας,λίγο πριν τη Βροσύνα
Οι περίπολοι και τα μπλόκα της αστυνομίας με στόχο τον εντοπισμό του κακοποιού Ιλίρ Κούπα,έχουν αναπτυχθεί στις περιοχές των Νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας,που συνορεύουν με την Βροσύνα.Η κίνηση των οχημάτων στη παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων- Ηγουμενίτσας,έχει διακοπεί,μιας και οι αστυνομικοί δεν αφήνουν κανένα όχημα να κινηθεί στον δρόμο.Από την πλευρά της Θεσπρωτίας,το τελευταίο μπλόκο των αστυνομικών έχει στηθεί στην περιοχή της Νεραίδας(Μενίνα) και από εκεί απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων προς Πλακωτή-Βροσύνα.Η ίδια εικόνα και από την πλευρά των Ιωαννίνων,όπου έχει στηθεί μπλόκο στην περιοχή του πρώην Δήμου Μολοσσών,όπου και σταματά η διέλευση όλων των οχημάτων!

Το σημείο της συμπλοκής
ΕΔΩ ΕΠΕΣΕ ΝΕΚΡΟΣ Ο ΜΑΡΙΟΝ ΚΟΛΑ
Οι άνδρες της αστυνομίας εντόπισαν τους Αλβανούς δραπέτες στη γέφυρα  της  Βροσύνας και ακολούθησε καταδίωξη. Αστυνομικοί και κακοποιοί συνεπλάκησαν, ενώ από την ανταλλαγή των πυρών έπεσε νεκρός ο Μάριον Κόλα. Ο Ιλίρ Κούπα κατάφερε να διαφύγει, ωστόσο είναι θέμα χρόνου να συλληφθεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών.
Και εναέρια μέσα στην μάχη για τον εντοπισμό του

Και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ “χτενίζει” την περιοχή της Βροσύνας,προκειμένου να εντοπιστεί ο 27χρονος  Ιλίρ Κούπα ο οποίος κατάφερε να διαφύγει,μετά την αιματηρή συμπλοκή των αστυνομικών με τους Αλβανούς δραπέτες.Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ,έχουν επικεντρώσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του,σε αγροικίες, μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες,ακόμα και σπίτια της περιοχής!Στις έρευνες συμμετέχουν πάνοπλοι αστυνομικοί.
ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ Ο ΜΠΕΖΑΣ – Συνεχάρη τις αστυνομικές δυνάμεις 
Στο νοσοκομείο, έφτασε και ο υφυπουργός Υγείας, βουλευτής Θεσπρωτίας, Αντώνης Μπέζας από καθήκον, αλλά και ως βουλευτής της περιοχής, όπως είπε στο Αθηναικό Πρακοτρίο Ειδήσεων. Ο κ. Μπέζας συνεχάρη τις αστυνομικές δυνάμεις, του άνδρες και τους αξιωματικούς “για την επίπονη και κουραστική προσπάθεια, την οποία καταβάλλουν” για την πάταξη της εγκληματικότητας, ενώ τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό της ελληνικης αστυνομίας και στηρίζει το έργο της.

Τι βρήκαν οι αστυνομικοί στα πράγματα του νεκρού δραπέτη Μαριάν Κόλα;
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο νεκρό Μαριάν Κόλα, πέρα από το Καλάσνικοφ, βρέθηκαν μία χειροβομβίδα στην τσέπη του και ένα σακίδιο με γεμιστήρες, χειροβομβίδες αλλά και μαγειρεμένα φαγητά.
Είχαν συνεργούς στην περιοχή;
Η Αστυνομία είναι απολύτως βέβαιη, από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, ότι οι δύο Αλβανοί κακοποιοί, είχαν συνεργούς στην περιοχή.Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ο Μάριον Κόλα είναι ξυρισμένος,φορούσε καθαρά ρούχα, ενώ ο σάκος που εγκαταλείφθηκε από τον συνεργό του Ιλίρ Κούπα ήταν γεμάτος με φρεσκομαγειρεμένα φαγητά.Οι δύο Αλβανοί δραπέτες, φαίνεται ότι κρύβονταν επί δεκαπέντε ημέρες σε κάποιο σπίτι της περιοχής,το οποίο οι αστυνομικοί θεωρούν πως είναι θέμα χρόνου να το εντοπίσουν,για να φτάσουν έτσι και στον συνεργό τους.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites