ΠΡΕΒΕΖΑ:Η μουσική μας παράδοση ζωντανεύει σε δύο παραστάσεις από την Ομάδα Μουσικό Πολύτροπο

Δύο ξεχωριστές παραστάσεις εμπνευσμένες από την μουσική μας παράδοση θα παρουσιάσει το Σάββατο  29 Ιουνίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας
και την Κυριακή 30 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο του Λούρου η  Ομάδα Μουσικό Πολύτροπο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του  Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η παράσταση, στην οποία συμμετέχει και η Πρεβεζάνα  φοιτήτρια Μαρία Νέσσερη, έχει παρουσιαστεί με  μεγάλη  επιτυχία   στην Ελλάδα και το εξωτερικό και αποτυπώνει με έναν ιδιαίτερο τρόπο δρώμενα και  αγαπημένους μύθους και παραδόσεις  του ελληνικού λαού.
Η σκηνοθετική επιμέλεια  και η μουσική διδασκαλία ανήκει στον Γιάννη Καϊμάκη  ενώ μια μεγάλη ομάδα έχει φροντίσει  για τα υπόλοιπες λεπτομέρειες της παράστασης.
Το Σάββατο 29 Ιουνίου και ώρα 20.30 το βράδυ  στο Δημοτικό Κηποθέατρο  Πρέβεζας θα δοθεί παράσταση με τίτλο:Ένα  πουλί , καλό πουλί  με είσοδο  ελεύθερη για το κοινό και προαιρετική  προσφορά τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο.
Πρόκειται για  ένα σκωπτικό παραμύθι με κύριο θέμα τους ένα πεντανόστιμο  πιτοπούλι και δύο ψεύτες που το διεκδικούν , γίνονται αφορμή για να συνδεθεί για μία ακόμη φορά ο λόγος με το χορό και το τραγούδι. Τραγούδια της άνοιξης, του έρωτα, της χαράς και του παιχνιδιού δίνουν την σκυτάλη  στο μικρό ο οποίος κίνησε γη και ουρανό, έφτασε μέχρι τον   Αφέντη Θεό , πέρασε από 40 κύματα, βρύσες χωριού και θάλασσες κι έτι με το δικό του ψέμα κατάφερε τελικά να κερδίσει το περιβόητο πιτοπούλι. Οι ήχοι της φλογέρας, της τσαμπούνας και της γκάϊντας πλέκονται με τους ρυθμούς του ντεφιού και του νταουλιού ενώ τα  τραγούδια  που συνοδεύουν την αφήγηση προέρχονται  από την Θράκη , την Μακεδονία και την Ηπειρο και είναι πολύ γνωστά και αγαπημένα.
        Την Κυριακή 30  Ιουνίου  και ώρα 20.30 το   βράδυ στο Αμφιθέατρο του Λούρου θα δοθεί παράσταση  με τίτλο:Κόρη μ’ κι  αν περπατείς λιανά…..
Ο απαγορευμένος έρωτας κατέχει ένα σημαντικό μέρος της Δημοτικής ποίησης. Η παράσταση αυτή αναφέρεται στην μη επιτρεπτή σχέση του Γιάννου και της Μαριγώς , επειδή  είναι πρώτα εξαδέλφια, Η μάνα απαγορεύει  με την κατάρα της την αγάπη του γιού του με την εξαδέλφη του.Ο Γιάννος  ακολουθεί τον δρόμο της επιθυμίας-μοίρας του και ξεψυχάει. Η Μάρω αρραβωνιάζεται παρά την θέλησή της,. Η γαμήλια και η νεκρική πομπή ανταμώνονται και γίνονται ένα. Η Μάρω  αναγνωρίζει τον αγαπημένο της και τον ακολουθεί στον ίδιο δρόμο και ο κοινός θάνατος γίνεται η αιώνια συμβίωσή τους. Στο βασικό  τραγούδι περιπλέκονται επίσης ένα μοιρολόι και τραγούδια της αγάπης που προέρχονται από την Ηπειρο,  τηνΜακεδονία  και την Θράκη.
      Οι συντελεστές της παράστασης είναι οι εξής:
Μουσική διδασκαλία, σκηνοθετική επιμέλεια και εποπτεία:
Καϊμάκης Γιάννης

Βοηθοί και οργανωτική επιτροπή: Βορδώνης Γιώργος, Γεωργίου Κλεοπάτρα, Κόρακα Ανδριάνα, Κωνσταντίνου Αικατερίνη, Νέσσερη Μαρία, Ποιμενίδου Μαρία

Γιάννος: Σπυρόπουλος Άλκης

Μαριγώ: Τσέρνου Λίνα

Μάνα: Τσέρνου Ρούλα

Παραμυθάς:Σπυρόπουλος Αλκης

Νάι, διπλή φλογέρα, γκάιντα: Καϊμάκης Γιάννης

Κρουστά: Παπάς Κώστας, Παπάς Χρήστος

Κατασκευές οργάνων και σκηνικών αντικειμένων:
Ακτσόγλου Παύλος

Φωτισμοί: Παπάς Κώστας,  Ποιμενίδου Μαρία

Τεχνική Υποστήριξη (ήχος και φως):
Βορδώνης Γιώργος, Παπάς Κώστας, Παπάς Χρήστος, Ποιμενίδου Μαρια

Τα μέλη της ομάδας:
Βορδώνης Γιώργος, Βασιλικούδης Άγγελος, Γεωργίου Κλεοπάτρα,  Γκολέση Αθανασία, Γκότζιας Κώστας, Καϊμάκης Γιάννης, Κλωτσοτήρα Ανδριάνα, Κλωτσοτήρα Λία, Κοκκώνης Δημήτρης, Κοπατσάρης Νώντας, Κόρακα Ανδριάνα, Κούλουρης Ελευθέριος, Μαστορίδου Δανάη, Μιχαήλ Δωροθέα, Νέσσερη Μαρία, Παπαδάκη Φωτεινή, Παπακυριακού Στυλιανή, Παπανικολάου Βαλεντίνη, Παπάς Κώστας, Παπάς Χρήστος, Παρρή-Νίκα Δήμητρα, Ποιμενίδου Μαρία, Σπυρόπουλος Άλκης, Τσέρνου Λίνα, Τσέρνου Ρούλα, Χαδούλη Μαριαλένα, Χατζηευαγγέλου Ελένη.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites